Foto weekoverzicht Judith #103

ster-en-ruilinHet is natuurlijk niet zo heel gek dat mijn weekoverzicht pas vanavond af is, want het is een superdrukke week geweest. In deze week stond het bloggen even op een laag pitje, want er was zoveel te doen. Ik neem jullie mee in de drukke week van het verhuizen… Dit is foto weekoverzicht Judith #103.

Maandag

Tweede kerstdag stond de hele dag eigenlijk in het teken van klussen. Terwijl Maik het kamertje van Fee van tof behang voorzag, ging ik in de andere kinderkamers aan de slag met verven. Uiteindelijk komt overal vliesbehang, wit of met een patroontje. De betonnen muren zuigen echter enorm en de gipsen wanden schijnen door, dus moet er vooraf gesausd worden. Het was natuurlijk kerst, dus ik deed dat in een rokje. Nee hoor, ik deed het in een rokje, omdat ik geen oude broeken meer had. Het was trouwens superkoud, want op dat moment deed de warmtepomp het niet en we konden vanwege de kerst niemand bereiken. Het was maar 12 graden! Ik was dus blij toen het 5 uur was en we konden aanschuiven bij mijn schoonouders, in een lekker warm huis, voor het kerstdiner nummer 2. Het was een gezellige avond en de afleiding was ook fijn.

img_9222

Dinsdag

De volgende dag stond er wederom een klusdag op het programma. Maiks moeder ging helpen met behangen, ik hield me bezig met de kinderen. Na een ochtend in ons tijdelijke huis besloot ik naar het nieuwe huis te rijden en daar een rondje met ze te lopen. Fee moest ik steeds uit voortuinen van andere mensen plukken. Het was best lekker weer trouwens, zonnig. We kwamen langs 2 speeltuintjes waar we verstoppertje deden. Ik deed mee, en dat vonden de kinderen natuurlijk hartstikke leuk.

fee-in-de-speeltuin-rennenfee-in-de-voortuin-van-iemand

Ook reden we nog even langs Groenrijk, dat is een tuincentrum. Ik deed wat kerstinkopen in de uitverkoop. De kinderen hadden ook nog steeds geen kerstbal uitgekozen, dus dat deden we meteen. Verder ramden ze de hele tijd op een piano die er stond. Ik besloot dan ook maar snel weer huiswaarts te gaan. Ze waren gewoon erg druk en hyper van de spanning rondom de verhuizing. Ondertussen legde Maik met zijn vader en een oom de vloeren in de kinderkamers. Ik spiekte nog even en was blij dat het nu echt kamertjes werden. Ben daarna snel naar huis gegaan. Yuren kon daar nog even in het wijkcentrum naar de kapper en we haalden frietjes. Rommelig dagje dus.

yuren-bij-de-kapper-dec-2016piano-groenrijk

Woensdag

Woensdag gingen de kinderen weer naar oma, zodat ik alvast een hoop spullen naar het nieuwe huis kon rijden. De vloer werd afgemaakt, de trapleuning werd gemonteerd, ik maakte wat schoon, de vaatwasser werd aangesloten en zo nog wat verhuisdingen. Er zat ook weer vanalles tegen, want de wandjes op de 1e verdieping waren nog steeds niet af. Dat was wel de bedoeling. Daardoor konden we daar nog geen vloeren leggen en dat was niet zo fijn gezien het feit dat op donderdag de verhuizing gepland stond. Desondanks moest dat toch doorgaan, want de tijd begon te dringen en met oudjaar kon er niemand helpen. Dus vroeg naar bed gegaan, kindjes bij oma laten slapen en ons opgemaakt voor de grote verhuisdag.

verhuistroepvloeren-leggen

Donderdag

De wekker ging vroeg, ik bracht Maik naar de plek waar hij een grote bus had gehuurd en reed zelf naar het nieuwe huis. Daar kwam Maiks vader ook heen, en een vriendinnetje van Sterre. Haar ouders gingen in het tijdelijke huis helpen met inladen. Rond 12 uur kwam de eerste lading spullen. Ik had broodjes geregeld en hielp met sjouwen. Wat.een.troep. Echt, wat je allemaal niet verzamelt in al die jaren zeg. Ik begon maar meteen met wat dingen op marktplaats te zetten, want we moeten echt gaan opruimen. Al het babyspul kan er sowieso uit. ‘s Avonds kookte ik voor het eerst in het nieuwe huis en sliepen we er ook. Inmiddels deed de warmtepomp het boven wel, maar beneden mag hij nog steeds niet aan. Gelukkig hebben we momenteel 3 elektrische kacheltjes staan. Daarmee krijgen we het warmgestookt tot 19 graden. Das net te doen. Boven is het gelukkig wel behaaglijk, maar ook nog erg vochtig.

verhuizen-dec-2016huis-vol-spullen-dec-2016

Vrijdag

Vrijdagochtend kwam Armando, een van de klusmannen, al vroeg weer helpen. Hij dronk een bakje koffie aan de ontbijttafel en ging toen aan de slag op de 1e etage, om toch nog wat van de wandjes af te krijgen. Maik legde ondertussen de vloer in de gang, hal en trapkast. Dat kon eerder niet, omdat de trapkast toen steeds nog niet af was. Nu gelukkig wel. Maik kwam tot de helft, de rest moest hij de volgende dag afmaken. Aan het eind van de middag kwam Laura ook nog even kijken.

eerste-ontbij-in-nieuwe-huis

Zaterdag

Oudjaar. De kindjes gingen in de ochtend weer naar opa en oma. Dat vonden ze niet leuk, maar wij wilden echt nog even door. Ik haalde weer wat spullen uit het oude huis op, want dat is nog steeds niet leeg. Ook gingen er bestellingen op de post, want dat had ik al 2 dagen niet gedaan en het werd nu toch wel een stapel. Armando kwam om 12 uur nog even wat afmaken en nam als verrassing Pastei de Nata voor ons mee. Hij is Portugees en we hadden het er over gehad. Erg leuk. Eind van de middag gingen we de kinderen ophalen. Ik had hapjes gemaakt en we hadden een film uitgekozen om te kijken voor oudjaar. Daarna proosten we met bubbels en staken we sterretjes af voor de deur van het nieuwe huis.

oudjaar-2016oliebollen-2016

De kindjes gingen dan naar bed en Maik en ik keken wat tv. Ik viel eerlijk gezegd al snel in slaap en werd pas om half 12 wakker. Toen was ik weer fit, maar zat Maik de hele tijd te knikkebollen. We konden er wel om lachen. Om 12 uur hebben we geproost op het nieuwe jaar in een nieuw huis en naar het vuurwerk van de overburen gekeken vanuit onze woonkamer. Sterre wilde wakker gemaakt, maar ze was niet wakker te krijgen, dus ik heb het maar gelaten. Rond 2 uur zijn we zelf ook naar bed gegaan.

happy-new-year-2016-2017vuurwerk-2016

Zondag

Op zondag hebben we gezellig met z’n allen ontbeten. Maik ging daarna de vloer in de gang afmaken, want dat was nog niet gelukt, en ik gaf de kindjes wat aandacht. We knutselden wat, tekenen, deden mens erger je niet en ze speelden nog een poosje boven. De kinderen waren nog steeds wat druk. Het is ook allemaal zo wennen, een nieuw huis. De woonkamer stond bomvol kasten. Die konden helaas niet naar boven, de trap is de krap. Dus Maik moet ze eerst uit elkaar halen om ze vervolgens boven weer in elkaar te zetten. We hingen de toiletrolhouder op, ik pakte nog een doos of 10 uit en Maik zette ook nog 2 kasten in elkaar. Erg fijn, want dan kun je weer dingen opbergen. Ook verkocht ik nog wat dingen via Marktplaats. Aan het einde van de dag reden we naar Zeeland, waar we bij mijn ouders gingen eten. We dronken een wijntje, legden de kinderen op bed en genoten van een avondje rust. Nou ja, rust. De kinderen riepen ons om beurten, dus ze hielden ons lekker bezig. Ach ja. Het is ook een roerige tijd.

feetje-in-bruine-jurkjefee-grimms-ringen-nieuwe-huis

Volgende week vertel ik wat we op maandag deden, want vandaag waren we ineens weer in Antwerpen. Op dit moment zit ik op de bank, geniet ik van een kopje thee, een fijn uitzicht en verse bloemen. Het huis is nog lang niet af, er moeten nog zeker 50 dozen worden uitgepakt, maar de woonkamer is al aardig op orde (behalve het plafond dan, dat ligt voorlopig nog open, maar dat zie ik zelf al bijna niet meer). Het komt echt goed.

Vorig artikelTof vliesbehang op de kinderkamers
Volgend artikelBeleggen voor dummies
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in