Voordelen van op vakantie gaan met de auto

slapen in de autoHet duurt niet zo lang meer voordat de zomer zich weer aandient. Er is niets fijner dan even een paar weekjes niet te werken en heerlijk te relaxen aan het strand – tenzij je natuurlijk meer een sportief vakantietype bent. Je kunt lekker in eigen land blijven, maar veel mensen zoeken hun vakantiebestemming toch wat verderop. Europa barst van de mooie vakantieplaatsen en veel mensen kiezen er dan ook voor om ergens in Europa een hotel te boeken of hun caravan neer te zetten. Wanneer je ver moet reizen, kun je ervoor kiezen om met het vliegtuig te gaan. Het reizen met een auto brengt echter vele voordelen met zich mee.

Bewegingsvrijheid met de auto
Wanneer je met een auto op vakantie gaat, heb je op de plek van bestemming veel meer bewegingsvrijheid. Je kunt je huis op wielen meenemen achter de auto en deze neerzetten op een gezellige camping. Wanneer de caravan eenmaal staat heb je nog steeds de auto beschikbaar om plaatsen verderop te bezoeken. Met een camper is dit een stuk ingewikkelder en wanneer je met het vliegtuig op vakantie bent zul je een auto moeten huren voor meer bewegingsvrijheid. Daarnaast biedt een auto nog een groot voordeel: je kunt besluiten om onderweg op verschillende plaatsen te stoppen om daar een paar dagen door te brengen. Zo zit je niet vast aan één plaats, maar kun je gaan en staan waar je maar wilt.

Goedkoper
Ook is de auto, zeker als je met een groot gezin reist, zoals wij, goedkoper. Reken maar eens uit: voor 1400 km benzine tanken en tolwegen betalen of voor 6 mensen een vliegticket kopen! Dat scheelt echt een heleboel.

vakantie corsi
Toen we in Corsica waren….

Betrouwbaar
Zorg er wel voor dat je met een betrouwbare auto op pad gaat. Niets is vervelender dan op vakantie last te krijgen van autopech. Vertrouw je je oude auto niet meer? Je kunt je natuurlijk altijd eens oriënteren op het kopen van een nieuwe (tweedehands) auto. Als je bang bent je oude auto niet kwijt te kunnen raken, kun je bijvoorbeeld eens een kijkje nemen op ikwilvanmijnautoaf.

Al met al zijn er vele voordelen aan vakantie vieren met de auto, waarbij de bewegingsvrijheid de belangrijkste factor is. Goed, met een vliegtuig kom je een aardig stuk sneller aan op de vakantiebestemming, maar geef toe: die lange reis in de auto heeft ook zo zijn charme!

strand spelletje
Zoveel zin in de vakantie als ik deze foto’s zie!

Banner-gesponsord-product

Vorig artikelStijlvolle producten van kunststof, rvs en glas bij Zak!Designs
Volgend artikelZò krijg je kinderen aan het tandenpoetsen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in