Wie jat er nou een ei?

wie jat er nou een ei, jij?“Ja! Wie doet dat nou? Dat vragen de kippen op de boerderij zich ook af. Want Clementine, een kip die niet meer zoveel eieren legt en nou net vandaag een prachtig ei heeft gelegd, is opeens haar ei kwijt. En het is gejat! Ze weten het zeker. Dus ze gaan op zoek. Want misschien was het de vos? Of de ekster? De haas? De wasbeer, de mol, het varken, het schaap? Of was het toch heel iemand anders? En wie dan?”

Dit leuke prentenboek met veel herhaling, prachtige platen en gezonde spanning is een geweldig paasboek. Het van origine Duitse boek van Bibi Dumon Tak is vertaald door Sabine Lipan en getekend door Noëlle Smit.

Mijn kinderen vinden het alle vier een topboek. Het is redelijk wat tekst om voor te lezen, dus voor de allerkleinsten (1 en 2 jaar) is het nog niet geschikt, al kun je het natuurlijk prima in een verkorte vorm voorlezen. Leuk om voorafgaand aan het eieren zoeken samen te lezen, en daarna te kijken waar het ei van Clementine nu is. Op school is dit boek geschikt om als klein toneelstukje te doen als er een paasvoorstelling wordt georganiseerd. Een deel van de klas kan als dier verkleed en de rest van de kinderen zijn kippen. Ze kunnen korte zinnetjes instuderen en wellicht aan het einde nog een liedje zingen.

Dit boek is te koop via Bol.com en kost €14,95

wie jat er nou een ei

Vorig artikelZò krijg je kinderen aan het tandenpoetsen
Volgend artikelWoontrend 2016: Rond of ovaal, vrouwelijk en stoer
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in