Wie jat er nou een ei?

wie jat er nou een ei, jij?“Ja! Wie doet dat nou? Dat vragen de kippen op de boerderij zich ook af. Want Clementine, een kip die niet meer zoveel eieren legt en nou net vandaag een prachtig ei heeft gelegd, is opeens haar ei kwijt. En het is gejat! Ze weten het zeker. Dus ze gaan op zoek. Want misschien was het de vos? Of de ekster? De haas? De wasbeer, de mol, het varken, het schaap? Of was het toch heel iemand anders? En wie dan?”

Dit leuke prentenboek met veel herhaling, prachtige platen en gezonde spanning is een geweldig paasboek. Het van origine Duitse boek van Bibi Dumon Tak is vertaald door Sabine Lipan en getekend door Noëlle Smit.

Mijn kinderen vinden het alle vier een topboek. Het is redelijk wat tekst om voor te lezen, dus voor de allerkleinsten (1 en 2 jaar) is het nog niet geschikt, al kun je het natuurlijk prima in een verkorte vorm voorlezen. Leuk om voorafgaand aan het eieren zoeken samen te lezen, en daarna te kijken waar het ei van Clementine nu is. Op school is dit boek geschikt om als klein toneelstukje te doen als er een paasvoorstelling wordt georganiseerd. Een deel van de klas kan als dier verkleed en de rest van de kinderen zijn kippen. Ze kunnen korte zinnetjes instuderen en wellicht aan het einde nog een liedje zingen.

Dit boek is te koop via Bol.com en kost €14,95

wie jat er nou een ei

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here