Shop duurzaam via je smartphone

fee bekijkt kado onder kerstboom 2018In deze dure tijd zijn we allemaal op zoek naar bespaartips. Het geld vliegt er namelijk bij iedereen uit, is het niet aan de energie dan is het wel aan de boodschappen. Dat allemaal in de duurste maand van het jaar: december. Voor mensen met kinderen is het extra duur, door alle cadeaus die moeten worden gekocht. Eerst voor sinterklaas, nu gaan we richting de kerst. Zo’n kerstoom zonder pakjes staat zo saai, dus wil je toch ook wel weer iets aan cadeautjes kopen. Deze blog staat in het teken van milieuvriendelijk en goedkoop: shop duurzaam via je smartphone.

Shop duurzaam via je smartphone

Misschien vraag je je nu af hoe dan? Dat ga ik je uitleggen. Er zijn namelijk een aantal apps die dit mogelijk maken. Het enige dat je nodig hebt is een mobiel abonnement en een smartphone. Op deze smartphone download je vervolgens de apps van Marktplaats, Vinted en COMN. Hier kun je voor weinig geld tweedehands speelgoed en kleding kopen en verkopen en op COMN kun je zelfs je kleding ruilen. Hoe handig is dat? Zo houd je de kosten binnen de perken, maar leg je toch iets leuks voor je gezin onder de kerstboom. En wellicht kun je er zelf ook nog wijzer van worden als je speelgoed of spellen waar niet meer naar omgekeken wordt via deze apps kunt verkopen?

Zoeken naar pareltjes

Er zijn twee manieren om de beste cadeaus te zoeken met je smartphone. Ten eerste kun je gewoon gaan rondkijken in de apps en zoeken op algemene termen als speelgoed, kleding of spelletjes en kijken wat er boven komt. Als er iets voorbij komt wat je aanspreekt kun je de verkoper een online berichtje sturen met je bod, of misschien wil je wel de vraagprijs betalen. Laat dat dan ook weten. Als de verkoper akkoord gaat, heb je een deal. Meestal moet je dan betalen. Als je een mobiel abonnement hebt kan dat ook eenvoudig via internet bankieren. De verkoper stuurt na het ontvangen van jouw betaling het aangekochte product op en zo heb jij een mooi cadeau om in prachtig kerstpapier onder de boom te leggen. 

Specifiek zoeken naar je wens

Een andere manier om te zoeken is door eerst te bedenken wat je wil geven en dan heel specifiek te zoeken naar dat product. Soms heb je geluk en staat het er al, maar het komt ook voor dat je geduld moet hebben of moet zoeken naar een alternatief. Ik heb bijvoorbeeld zelf laatst het spel 30 seconds via Vinted gekocht voor een mooie prijs. Ik was specifiek naar dat spel op zoek en na een paar dagen werd het opeens aangeboden. Met de verkopende partij kwam ik de prijs overeen en binnen 8 dagen had ik het spel in huis. Het ligt nu onder de kerstboom als gezinscadeau. 

Mooi productfoto’s maken

Wil je zelf iets verkopen via deze apps, zodat je een extra zakcentje hebt om weer aan kerstcadeaus uit te geven, dan is het handig dat je goede foto’s maakt. Ik heb gemerkt dat mijn eigen spullen een heel stuk beter verkopen als ik mooi foto’s maak met mijn smartphone en deze vervolgens upload bij een advertentie. Dit kan zowel buiten als binnen en het fijne van de apps èn je mobiele abonnement is, dat je het aangeboden product met enkele handelingen online hebt staan. Om mooie foto’s te uploaden heb je wel voldoende data nodig trouwens. Ik doe dat soort dingen soms als ik in de trein zit of op de sportschool   ben: gewoon even tussendoor snel zo’n advertentie in elkaar flansen en verkopen maar! Voor meer tips over productfotografie kun je ook hier kijken. 

kerstboom met cadeautjes

Vorig artikelLekkere alcoholvrije wijn
Volgend artikelZo maak je de perfecte ijskoffie
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in