Foto weekoverzicht Judith #413

lampjes en kaart decemberHet was een drukke week met een eveneens druk, maar heel leuk weekend in Duitsland. We hebben ons ondergedompeld in de kerstsfeer op de kerstmarkt in Dortmund. De grootste van heel Duitsland, naar het schijnt. Het was wel heel erg koud! Zelfs de glühwein en warme chocolademelk hield ons niet genoeg warm. Desondanks was het erg gezellig en leuk. We zijn nu helemaal in de kerststemming. 

Maandag

Wat een kou! Ik deed mijn IJslandse trui aan om lekker warm te worden vandaag. Op mijn werk had ik eerst vergadering en daarna nog wat overleggen. In de middag had ik een aantal Multi Disciplinaire overleggen op een school. Hoewel ik daar om 4 uur klaar was, had ik het idee dat het al avond was. Het begon al echt te schemeren. Thuis had ik eigenlijk nog genoeg te doen, maar na een uurtje achter de laptop moest ik al gaan koken vanwege de voetbal van Yuren. ‘s Avonds had ik eigenlijk nog meer moeten werken, maar ik had er geen energie meer voor. Dus ging ik op tijd naar bed, maar ik sliep pas heel laat weer, beetje jammer. 

frosty wegbree

Dinsdag

De hele ochtend spendeerde ik op een van mijn scholen, waar ik een studiedag ging voorbereiden die ik direct na de kerstvakantie ga geven. Het was een productieve ochtend en volgens mij zijn we er aardig klaar voor. ‘s Middags had ik nog wat telefoontjes en administratie te doen. Tegen 4 uur werd ik heel moe, want ik had enorm slecht geslapen. Terwijl ik eigenlijk even op bed wilde liggen, besloot ik mijn sportkleren aan te trekken voor een rondje hardlopen. De kou haalde me meteen uit mijn vermoeidheid en ik liep bijna 8 km door de vrieskou. Ik moest er even inkomen, maar toen ik eenmaal 10 minuten onderweg ging was het best lekker. Thuis sprong ik onder de douchen om lekker warm te worden en toen was het alweer tijd om te koken. Na het avondeten sloeg de vermoeidheid opnieuw toe. Maik en Yuren gingen voetbal kijken, Sterre leren en de andere meisjes gingen naar bed. Ik besloot dan ook maar naar bed te gaan en ik sliep al heel snel. Had het duidelijk nodig!

kerst met linus vlam

Woensdag

Ik had echt fantastisch geslapen, maarliefst 9,5 uur! Dat gebeurt me nooit, dus dat was fijn. Echt uitgeslapen dus. Yuren wilde graag naar school gebracht worden. Zijn versnelling zit door de kou steeds vastgevroren en soms de remmen ook, dus dat fiets niet zo lekker, dat snap ik. Nadat ik hem gebracht had, reed ik door naar mijn eigen werk, waar ik 3 nieuwe collega’s ontving. Zij kwamen speciaal naar kantoor om op de foto te gaan voor onze nieuwsbrief, dus ik besloot ze een warm welkom te geven met taart en ze kregen ook nog 2 mooie boeken om zich vast voor te bereiden op hun nieuwe baan. Daarna moest ik snel naar huis voor een online overleg met een andere school, waar ik een studiedag ga geven. Het houdt me allemaal lekker van de straat haha. De rest van de dag was wat rustiger. Ik ging naar de sportschool en ik zat nog wat achter de laptop. Maik is op woensdag ook thuis, dus hij ging met Fee naar de zwemles en maakte lasagna. ‘s Avonds keken we nog voetbal en daarna was het bedtijd. 

kaars met glitters

Donderdag

Oef, het was glad en koud! Yuren ging lopend naar school, hij moest nog langs een winkel om een nieuwe geodriehoek te halen. Die was kapot gegaan en hij had ‘m vandaag nodig voor een toets. Sterre wilde graag gebracht worden met de auto. Ik dacht: even krabben, dat lukt wel. Dat bleek toch flink lastig! Er zat aan 1 kant van de auto en op de voorruit zo’n dikke laag ijs, dat ik er met mijn krabbel (ook de elektrische!) niet eens doorheen kwam. Ik heb toen maar oude handdoeken in warm water gedoopt en heb deze tegen de ruiten aan gelegd om een beetje te ontdooien. Dat werkte. Daarna lukte het krabben wel, maar het werd nog een race tegen de klok om haar op tijd op school te krijgen. Overal files, gevallen mensen en auto’s die uit de bocht vlogen. Ik had ook willen hardlopen, maar dit was gewoon echt niet te doen. Dus om 10 uur reed ik naar de sportschool. Er waren wel stukjes fietspad die minder glad waren inmiddels, maar ik vond het toch een te groot risico. Straks val ik en breek ik iets, dan kan ik nog veel langer niet hardlopen. Na het sporten heb ik de badkamer schoongemaakt en nog wat achter de laptop zitten werken. Om kwart voor drie was het tijd om de bestellingen weg te brengen en alle kinderen van school te halen. Op donderdag zijn ze allemaal tegelijk uit zo’n beetje. En donderdagmiddag is drama  met rolschaatsles en pianoles. Maar ja, wat moet dat moet he. 

bevroren rozebottels en opkomende zonfoute kersttrui maik en fee

 

Vrijdag

De stoepen waren hier in Rijswijk nog steeds spekglad, dus hardlopen lukte ook vandaag niet. Ik ging ook niet naar de sportschool, want daar was te weinig tijd voor. Op vrijdag heeft Fee namelijk een korte dag en ik wilde ook per se schoonmaken. Het huis was namelijk echt een bende. Ging er met stofzuigen ook nog wat mis, waardoor een plant omviel op de kerstboom en er daardoor 2 kerstballen stuk waren. De ene kon ik makkelijk vervangen, de andere helaas niet. Dus ik zoek nog een zilveren kegelkerstbal. Verder was ik vooral weer veel heen en weer aan het rijden met kinderen die naar en van school moesten, nam Fee 2 vriendinnetjes mee en moesten de bestellingen worden weggebracht. Ik kocht kerstzegels en deed een hele rits kerstkaarten op de post en daarna was het alweer tijd om te koken. 

ijskristallen op het raam

frosty blaadjes

Zaterdag

Rond 10 uur vertrokken we richting Duitsland. Ik had ‘s morgens nog gezwommen en daarna ontbeten. De kinderen hadden wat moeite met vroeg opstaan, maar uiteindelijk konden we toch vertrekken. De eerste stop was in Arnhem, waar we zo’n milieusticker moesten kopen. We besloten het maar niet te gokken om zonder te gaan. Uiteindelijk waren we net na lunchtijd in Dortmund. We vonden gelukkig snel een parkeergarage waar nog plek was (voor heel veel garages stonden enorme lange rijen) en zo konden we de stad in. In Dortmund is de kerstmarkt verspreid over een aantal plekken. We begonnen bij de kleinste pleintjes en eindigden tijd de grootste. Je vindt er natuurlijk vooral veel eet-en drinkkraampjes, en wat leuke kerstspulletjes die verkocht worden. De sfeer was heel gezellig, overal lichtjes, heerlijke geuren en vrolijkheid. We hebben natuurlijk her en der wat geproefd en gedronken. Ook nog wat geshopt bij gewone winkels (je moet wat om de pubers tevreden te houden). Rond 18.00 uur begon het wel heel erg koud te worden. Mijn tenen en vingers vroren er af en de kinderen begonnen ook te zeuren dat ze ergens naar binnen wilden. Na even twijfelen besloten we niet in Dortmund te gaan eten, maar eerst naar het hotel in Hagen te rijden. Ik had op Tripadvisor een Italiaans restaurant op loopafstand van het hotel gevonden, daar had iedereen wel zin in. Dus na het inchecken gingen we daar eten. Bleek een fantastisch restaurant te zijn, echt top. Hele leuke avond gehad en heerlijk gegeten. 

warme chocolademelk met slagroom kerstmarkt dortmund

family op de kerstmarkt dortmund

harten op de kerstmarkt

Juut maik dortmund kerstmarkt

Zondag

We sliepen eerst uit, dat wilden met name de oudste 3 kinderen heel graag. Maik en ik waren al wel wakker, maar genoten van de rust. We moesten wel om 11 uur uitchecken, dus rond 10 uur hebben we de kinderen gezegd dat ze moesten gaan douchen en inpakken. We reden naar het centrum van Hagen om daar te ontbijten. Het was niet zo’n heel gezellig tentje, maar het was wel een lekker ontbijt. Daarna liepen we even de kerstmarkt daar over. Die was niet zo groot als in Dortmund, maar er stond wel een reuzenrad (waar we niet in gingen). We wilden eigenlijk naar Bad Bentheim, maar door de berichten dat het glad zou worden aan het eind van de middag besloten we dit toch niet te doen. Dat was namelijk qua afstand best een stukje om rijden en dan zouden we te laat thuis zijn om geen last te hebben van de ijzel. Dus werd het Rees, dat lag meer op de route. Een stadje bij de grens, waar je langs de Rijn kunt wandelen, een beeldenpark kunt bezoeken en over de stadsmuur kunt gaan. Er was ook een klein Joods begraafplaatsje, verstopt op de stadswal. Heel bijzonder. Tegen 5 uur waren we weer terug in Rijswijk, we hebben onderweg geen gladheid gehad. We keken de voetbal en toen we rond 21.00 uur naar boven gingen, was het inderdaad alweer spekglad op onze stoep. Precies op tijd terug dus! 

languit liggen op de stoelen in Rees

Duitsland Rees romeinse opgraving

rijnpromenade rees beelden

Fee op de kerstmarkt in Hagen

Vorig artikelZo maak je de perfecte ijskoffie
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #414
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in