Zo zorg je dat je woonkamer groter lijkt

Niet iedereen is gezegend met een balzaal als woonkamer. In een kleiner huis is het lastig om je kamers ruim te laten lijken. Gelukkig zijn er een aantal handige manieren om dit wel te doen. Zo benut je de ruimte in je woonkamer optimaal. Lees in dit artikel 5 handige tips.

Tip 1: Ga aan de slag met lichte kleuren

Lichte kleuren zorgen ervoor dat een ruimte ruimer lijkt. Het is daarom belangrijk dat je hiermee werkt in je woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan beige, pastel kleuren en natuurlijk ook wit. Zorg ervoor dat je schilderwerk helemaal is bijgewerkt: laat je plafond witten, haal een roller over de muren en vergeet niet de kozijnen te schilderen. Met lichte kozijnen zorg je er namelijk voor dat het lijkt alsof er meer licht je woonkamer in valt, waardoor je woonkamer groter lijkt.

Tip 2: Ruim flink op en maak goed schoon

Een andere manier om je woonkamer ruimtelijker te maken is door goed op te ruimen en schoon te maken. Zorg ervoor dat alles netjes en geordend is en kijk goed naar accessoires. Hoe meer accessoires je in de woonkamer hebt, hoe rommeliger en kleiner het lijkt. Daarnaast zijn schone ramen ook essentieel. Sop je ramen daarom goed, zodat er zoveel mogelijk licht je woonkamer in komt.

Tip 3: Hang een spiegel tegenover de ramen

Door een spiegel tegenover je ramen te hangen, reflecteert de spiegel het licht en de ruimte van buiten en zo laat je je woonkamer ook groter lijken. Ga voor een horizontale spiegel om de optische illusie te versterken en zoveel mogelijk te benutten. Een spiegel werkt met name in combinatie met een licht interieur.

Tip 4: Kies voor meubels op poten

Wanneer je voor meubels op poten kiest, lijken ze een stuk minder massief. Kies daarom nieuwe meubels hierop uit en kijk of je je huidige meubels hierop kan aanpassen. Je ziet zo de vloer een stuk beter, waardoor de woonkamer ook weer ruimer lijkt.

Tip 5: Denk goed na over verlichting

Verlichting is in huis heel belangrijk, al helemaal als je een ruimte groter wil laten lijken. Veel daglicht is met name belangrijk, maar zorg ook voor verlichting op verschillende hoogtes. Bijvoorbeeld een schemerlamp, een mooie lamp op de grond en spotjes in het plafond. Hierdoor heb je genoeg licht in de woonkamer en zorg je dat alles goed belicht is.

Vorig artikelHuisautomatisering: 5 zaken waar je op moet letten
Volgend artikel12 x leuke zomerjassen voor jongens
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in