Kleed je huis aan met de leukste wand en raamdecoratie

Verhuizen is leuk, maar het betekent ook dat alles wat je in je oude huis had opnieuw moet kopen. Denk aan lampen, gordijnen, soms meubels of een keuken. Wij zijn inmiddels een aardig eind op weg, maar wat hebben we veel nieuwe keuzes moeten maken. Tuurlijk, soms kun je lampen en gordijnen meenemen en je kan het geluk hebben dat het in het nieuwe huis pas. Vaak is dat echter niet zo.

Lampen en gordijnen

De lampen die wij hadden pasten allemaal net niet in de ruimtes waar nu lampen moesten komen. Dus heb ik een heleboel nieuwe gekocht. Een flinke kostenpost trouwens! Mooie lampen zijn echt niet zo goedkoop, en als je er dan een stuk of 30 nodig hebt… reken maar uit! Onze gordijnen hebben we in het oude huis laten hangen. De nieuwe bewoners namen ze over. Ze hadden hier trouwens ook nergens gepast, zowel qua kleur als qua afmetingen niet. Wat we wèl hebben meegenomen zijn de vitrages van mijn (overleden) oma. Die hangen in onze woonkamer voor de schuifpui, dat past precies. Ik weet zeker dat ze het heel leuk zou vinden dat ze nu bij mij hangen.

Kleed je huis aan met de leukste wand en raamdecoratie

Als je dus verhuisd bent, moet je weer nieuwe keuzes maken als het gaat om raambekleding. Dat is nog niet eenvoudig, want er zijn enorm veel mogelijkheden. In ons oude huis hadden wij bijvoorbeeld best veel rolgordijnen. We hadden ze in de slaapkamer en in de badkamer, en ook op alle kinderkamers. Dat beviel prima. In het nieuwe huis hebben we echter voor de kinderkamers gekozen voor gewone hanggordijnen. Deze verduisteren goed en we hadden er genoeg ruimte voor. Ook hebben we gekozen voor vouwgordijnen en in de nieuwe badkamer komt binnenkort plissé raambekleding.

Accessoires

Als je een ruimte hebt geverfd, behangen, lampen hebt opgehangen en raambekleding hebt gekozen komt het leukste gedeelte: de accessoires! Hoe ga je de kamer stylen? Wordt het Scandinavisch design, of urban jungle, vintage of klassiek. Of misschien ga je wel voor eclectisch? Accessoires shoppen vind ik het leukste dat er is, uren kan ik online bij webwinkels zoals bijvoorbeeld sweetlivingshop rondneuzen op zoek naar dat perfecte mandje voor de zeep, een mooie spiegel, een bijzonder plaid of iets anders moois om de kamers mee aan te kleden!

Vorig artikelDe mooiste baden voor een moderne badkamer
Volgend artikelDe tuinmeubeltrends van 2018
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in