Zomer in Oostenrijk: ultieme avontuurvakantie voor de kinderen

Wiener Schnitzel, Jodelen en kaiserschmarren. Dat is waar je aan denkt bij Oostenrijk. Maar het land heeft zoveel meer te bieden. Ook voor kinderen maak je je zomervakantie tot een ware belevenis.

filalmzee

Het gebied Brixental (Kitzbüheler Alpen) bestaat uit de drie dropen Westendorf, Kirchberg en Brixen im Thale. Dichtbij elkaar gelegen met veel mogelijkheden en niet alleen in de winter! Alles is op fietsafstand, maar met de auto is natuurlijk sneller en met kinderen een stuk handiger. Vanuit hotel Adler in Kirchberg is alles makkelijk te bereiken. Via een mooi fietspad (je kunt fietsen, E-bikes en e-mountainbikes huren) kom je langs Restaurant Fischerstadl in Brixen im Thale met forellenmeer. Van daaruit heb je prachtig uitzicht over de bergen. Je kunt er voor kiezen om vanuit hier naar boven te fietsen, maar smokkelen is toegestaan. Met de auto kun je tot op zekere hoogte de berg op, een klein stukje lopen en dan ben je bij Filalmzee. Een meertje dat bij het goede standpunt net een infinitypool lijkt met oneindig veel kinderspellen. Een modderbad, beenmassage (ook leuk voor mama) en een speeltuin. Als je veel draait aan een speeltoestel, komt er plots een monster uit het water tevoorschijn. Durf jij nog te zwemmen dan?

filamzee1

Een andere mooie wandeling is Wohlfühlweg in Westendorf, startpunt Bergbahn ‘Alpenrosenbahn’.

wohlfuhlweg1

Ideaal voor kinderen. Jij bekijkt de prachtige natuur, zij spelen in de speciale speeltuintjes met water of schrijven op een steen dat ze er waren. Het is één grote ontdekkingstocht. Niet heel onbelangrijk: op de verschillende plekken zijn loungegedeeltes aangebracht waar het heerlijk vertoeven is. Het is in totaal ongeveer 2,6 kilometer lopen waar je twee uur over doet, tenzij je natuurlijk in slaap valt op de hangmat…

wohlfuhlweg

Tot slot kun je van Aschau hiken naar de Spießnägel, 1.880 m. Voor kinderen is misschien net te ver, maar als je niet helemaal omhooggaat, kom je langs de Kasplatzl waar ze de heerlijkste kaas maken!

kaseplatz

Het is een restaurant en fabriek in één waar je door middel van een grote glazen wand het kaasmaakproces kunt gadeslaan. En desgevraagd vertellen ze precies hoe het in zijn werk gaat. Tijdens de wandeling loop je langs een beek en een waterval. Durf jij over de enge hangbrug?

kaasplankje

Kirchberg wordt ook wel het boogschietdorp genoemd.

Er zijn drie boogschietclubs, drie parcoursen en een sportwinkel. Buiten, maar ook binnen. Ik ging boogschieten in de indoor zaal. Je betaalt voor 1,5 uur voor onbeperkt schieten. Je betaalt niet veel geld voor heel veel plezier! Ik voelde me net Jennifer Lawrence in de Hunger Games.

boogschieten

En dit is nog lang niet alles. Oostenrijk biedt zoveel moois in de zomer. Waarom zou je er alleen in de winter heen gaan? Ik kan het iedereen aanraden.

waterval oostenrijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here