Hotspot in Rotterdam: Uit Je Eigen Stad

UIt-je-eigen-stad-collageIk ben altijd op zoek naar leuke en vooral kindvriendelijke plekjes voor de lunch. De juiste ingrediënten daarbij zijn: eerlijk eten, lekker eten (ook voor de kindjes), schone toiletten en speelmogelijkheden voor de kinderen. Oh ja, het liefst serveren ze Chai Latte, maar dat vind ik niet per se een must. Koffie verkeerd of verse muntthee zijn immers ook lekker…

Rotterdam

In Den Haag ken ik al een hoop leuke plekjes, tijd om eens wat verder rond te kijken. Zo kwam ik gisteren terecht bij Uit Je Eigen Stad. Het ligt in de buurt van Delfshaven, je moet er vanuit Den Haag met de auto heen. Of er openbaar vervoer komt heb ik niet uitgezocht. Je kunt parkeren op het terrein, een groot pluspunt. Ik was natuurlijk met Fee en dan is het fijn als je niet zo ver met de maxicosi hoeft te sjouwen.

olievat uit je eigen stad

Kindvriendelijk

Het leuke van Uit Je Eigen Stad is dat de kinderen zich er goed kunnen vermaken. Ik had een Flair en VT-wonen meegenomen, voor de kinderen kleurboeken en stiften. We zaten aan een lange lage tafel bij de deur, waar de kinderen op kleine stoeltjes en paddestoel-krukjes konden zitten. Bij de muur lag speelgoed: puzzels, boekjes, houten auto’s en treinen. Op de bank waar ik zat lagen fijne felgekleurde fleece-dekens, te gebruiken als het wat kouder is. Buiten zijn picknicktafels, een grote zandbak en klimtoestel. Mijn kinderen speelden afwisselend binnen en buiten (ondanks de regen). Binnen is het groot genoeg om de kinderen lekker te kunnen laten spelen zonder dat andere mensen daar last van hebben. Het was overigens niet druk deze dag.

lekker kleuren uit je eigen stad

Verser dan vers

De lunch was heerlijk! De kindjes aten roerei, wat geserveerd werd met ham, kaas en een overheerlijke verse salade. Ik at de stadstuin-salade die erg lekker was (de dressing misschien iets te zuur) en vooral kakelvers. De hartige taart vond ik ook erg lekker, helaas konden de kinderen ‘m niet waarderen, ze vonden de ui niet zo lekker. Ik zat in ieder geval zo vol, dat ik het avondeten zelfs heb overgeslagen. Genoeg groenten had ik toch al binnen.

verse salade uit je eigen stad

roerei uit je eigen stad

hartige taart uit je eigen stad

Conclusie

Uit Je Eigen Stad is een hele fijne hotspot om met de kindjes naar toe te gaan. Ze kunnen er lekker eten èn spelen en als ouder vermaak je je er ook prima. Er is een winkel met biologische producten en in het weekend zelfs een stadsmarkt. Ook worden er diverse activiteiten georganiseerd, check hun website hiervoor. Aanrader dus!

lage tafel uit je eigen stad

choc fudge taart uit je eigen stad

menukaart uit je eigen stad

buiten picknicktafels uit je eigen stad

Vorig artikelZomer in Oostenrijk: ultieme avontuurvakantie voor de kinderen
Volgend artikelKinder apps voor de zomervakantie
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in