Foto weekoverzicht Judith #181

Wat een heerlijke week was het, met dat zomerse weer. En ik had ook allerlei leuke afspraken. Daardoor vloog de week echt voorbij. Het weekend ook, trouwens. Nog twee weken bikkelen en de zomervakantie begint. Daar ben ik wel aan toe, want ik ben de komende twee weken nog superdruk. Maar goed, ook niet heel erg, want ik ga eigenlijk wel goed op druk zijn. Anyway, eerst maar eens vertellen hoe mijn afgelopen week eruit zag!

Maandag

Mijn week begon werktechnisch gezien vrij rustig. Op maandag startte ik vroeg in de sportschool. Daarna had ik tot half 3 geen afspraken en kon ik dus even lekker doorwerken aan de eettafel achter mijn laptop. Heerlijk vind ik dat. Geen kinderen thuis, het huis schoon en opgeruimd, gewoon rust en werken. Ik heb die dag superveel gedaan. Om half 3 moest ik nog naar een afspraak, die de rest van de middag duurde. Het was trouwens een beetje raar weer, dus ik had een broek aan getrokken. Later kon die weer uit, ineens werd het bloedheet!

Nieuw wandelmaatje

Normaal ga ik altijd met Niky wandelen op maandagavond, maar deze maandag kon ze niet. Ik wilde toch heel graag gaan, dus deed een oproepje op insta of iemand zin had om mee te gaan. Jet, de moeder van een vriendinnetje van Lenthe reageerde dat ze wel mee wilde, dus zo geschiede. Ik denk dat we zo’n 10 km hebben gelopen, heerlijk met dat mooie weer! Na een kopje thee ben ik op tijd naar bed gegaan, want ik was best moe.

Dinsdag

De dinsdag was eigenlijk nog beter dan de maandag, want die dag had ik geen enkele afspraak. Ik begon weer in de sportschool, daarna sprong ik onder de douche, trok mijn flamingo jurk aan en ontbeet met Skyr, noten en mango. De rest van de dag heb ik eigenlijk alleen maar binnen zitten werken. Om een uur of 5 vond ik het mooi geweest en heb ik een 7-up light ingeschonken en ben nog heel even een half uurtje buiten gaan zitten, tot ik moest gaan koken.

Woensdag

Het kan niet elke dag feest zijn natuurlijk (om eerlijk te zijn was het echt al maanden geleden dat ik voor het laatst een dag niks had), dus woensdag zat van kop tot staart vol. Na een ontbijtje met granaatappelpitjes had ik in de ochtend een gesprek met mijn leidinggevende. Een gesprek waar ik blij van werd, met nieuwe plannen en de toezegging dat ik een gave training mag gaan doen volgend schooljaar. Daar heb ik superveel zin in! Daarna had ik 4 afspraken achter elkaar, met tussendoor heel even tijd om te lunchen in het park. Tijdens mijn laatste afspraak kwamen er ineens appjes binnen over een ouderavond voor de (nieuwe) klas van Lenthe. Zij gaat starten in de 1e klas (groep 3) en er worden 3 kleutergroepen samengevoegd tot 1 nieuwe klas. Ik was compleet vergeten van die ouderavond, of ik wist het gewoon niet, dus in plaats van met een wijntje in de zon deed ik een avondje in de schoolbanken. Nou ja, in de kring. Het was eigenlijk heel leuk, ik heb ontzettend gelachen. Volgens mij wordt het een leuke groep, de ouders hadden onderling in elk geval al genoeg lol.

Donderdag

Op mijn vrije dag ben ik ‘s morgens met Fee naar de kinderboerderij gelopen. Een wandeling van ongeveer 5 km. Het was wel heel erg warm, maar ze had het super naar haar zin met alle dieren. Ze vond alles leuk en eng tegelijk. Best jammer dat je kunt zien dat ze niet met dieren opgroeit: zodra ze even bewogen rende ze weg. ‘s Middags had ik weer eens een huis vol pubers die hier kwamen chillen.

Vrijdag

Mijn ontbijtje was vandaag een pina colada Skyr, met kokosrasp en verse ananas. Lekker! In de ochtend besloot ik de ramen maar eens te zemen, dat was nodig. Ondertussen dartelde Fee een beetje om mij heen met allerlei kletspraatjes. Daarna ging ik Lenthe van school halen, kwam Sterre thuis en haalde ik Yuren op. We gingen direct door naar de oude school in Den Haag, waar het zomerfeest was. Sterre wilde daar heel graag heen om haar vriendinnen te zien en de optredens van de hele school. Dat is altijd erg leuk daar. Ik vond het zelf ook best grappig om de oude juf van Sterre, wat ouders en natuurlijk de optredens te zien. Om 5 uur gingen we naar huis, want ik ging met collega’s uit eten.

Op Hodenpijl

Er was gereserveerd bij Op Hodenpijl in Schipluiden. Ik kende het niet, maar Google Maps vertelde me dat ik het prima kon fietsen dus dat deed ik. Het bleek een biologisch restaurant in een soort oude kerk. Er is een prachtige tuin bij waar je denk ik heerlijk kon lunchen, maar er was in de avond geen zon meer. Daardoor was het niet warm genoeg om buiten te eten, dus kozen we voor binnen. Ook prima. Het eten was heerlijk, supervers en lekker veel groenten. Ik vind het een aanrader!

Zaterdag

Eerst zwemmen op zaterdag, ik tikte 71 baantjes weg, daarna lekker ontbijten in de tuin. Ik kan me ergere ochtenden bedenken. Ik ben op de fiets met Sterre en Fee naar Delft gegaan, Sterre had nog een cadeautje nodig en ik moest een boek ruilen. Natuurlijk aten we een ijsje bij Lelie. Eenmaal thuis heb ik in de tuin gelezen, eerst met thee, later met een roseetje en de vtwonen.

Rond 4 uur kwamen mijn schoonouders borrelen. We hadden ze lang niet gezien, want ze waren al vanaf eind maart naar Spanje. De kinderen waren blij dat ze er waren. Ze aten poffertjes, en om half 7 gingen Maik en ik richting Rotterdam. Daar hadden we afgesproken met Laura en Eddo om te eten bij Restaurant de Jong. Leuke locatie, in het oude station van het Hofplein. We konden de hele avond in het zonnetje zitten. Ik heb redelijk lekker gegeten, maar we vonden de bediening niet goed (wel vriendelijk, maar ze lieten gewoon een heleboel steken vallen). Het eten was ook niet spectaculair goed, dus prijs/kwaliteitverhouding viel ons wel een beetje tegen. Niet direct een enorme aanrader dus, maar ga het vooral zelf uitproberen. De reviews online zijn wat wisselend zag ik. Ik kwam er trouwens een oude bekende tegen, dat was wel heel leuk!

Zondag

Ik heb een beetje uitgeslapen. Daarna heb ik mezelf toch in mijn sportkleren gehesen. Dat kostte me best moeite, ik had echt geen zin. Ik wilde liever lekker in de tuin met een Latte Macchiato genieten van de zon, maar ik heb me er toch toe gezet om te gaan. En achteraf ben ik dan altijd weer heel blij. Mijn ontbijtje was vandaag met kersen. Wat ik wel heb geskipped trouwens is het werken dat ik van plan was. Ik vond het gewoon te mooi weer en had geen zin om de hele dag binnen te gaan zitten. Maik heeft de nieuwe badkamer schoongemaakt, want komende week komt de loodgieter dat afmaken.

Barbecue

Sterre had een slaapfeestje bij een vriendinnetje en had amper geslapen, zij viel tijdens de grand prix in slaap. Ik mistte de start, doordat ik Yuren moest ophalen van een zeemeerminfeestje. Hij had trouwens met een haaienstaart gezwommen, dat was nog best moeilijk vertelde hij! Het was natuurlijk een geweldige race en superleuk dat Max 1e werd. Daarna hebben we de barbecue aangestoken, knaloranje rosé gedronken (omdat Max had gewonnen) en een leuke avond gehad met de kinderen.

Ik vind het echt een cadeautje dat het nog zo’n hele week lekker weer blijft. Natuurlijk moet er ook gewerkt worden, maar zo fijn als je na je werk nog even lekker in de tuin kunt genieten van de zon!

Vorig artikelLeuke dingen doen met kinderen op Schouwen-Duiveland
Volgend artikelZonzeker Caribisch gebied
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

4 REACTIES

    • Haha ja he, Marijke 🙂 Maar gelukkig wel allemaal leuke dingen. En het mooie weer helpt goed om het vol te houden, daar krijg ik energie van!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in