10 x kerstcadeaus bij Prikkeltje

Als ik iets gezellig vind, is het wel een kerstboom met pakjes er onder. Hoe mooier ingepakt, hoe beter. De kinderen vinden het vaak lastig, cadeautjes onder de boom. Ze willen zo graag weten wat er in zit en moeten nog lang wachten tot het eindelijk kerstmis is en ze mogen worden opengemaakt. Daarom zeg ik soms dat het nepcadeautjes zijn. Dan houden ze het beter vol.

Regelmatig bestel ik iets online en laat dat thuisbezorgen. Ten eerste omdat ik het makkelijk vind, ten tweede omdat webwinkels je cadeautjes rond deze tijd vaak heel leuk inpakken en ten derde omdat het een hoop ergernis scheelt ten opzichte van in een drukke stad gaan winkelen en uren in de rij moeten staan.

Eigenlijk koop ik ieder jaar wel wat kerstcadeaus online bij Prikkeltje. Ik ken eigenaresse Elske persoonlijk, haar kinderen zitten bij die van mij op school. Dat is overigens niet de reden dat ik cadeautjes bij haar shop, ze heeft gewoon ontzettend veel leuk en origineel speelgoed! Ik deel voor dit jaar 10 leuke kerstcadeautjes die ik vond bij Prikkeltje. De leukste heb ik er uit gefilterd en kunnen zo, met 1 klik, gekocht worden 🙂

10-speelgoed-cadeaus-prikkeltje-den-haag-kerst

  1. Voor stoere jongens vanaf 3 jaar tip ik deze supercoole, stevige politieauto! In zwart wit,  maar tevens verkrijgbaar in rood of grijs. Het merk Playforever zorgt altijd weer voor speelgoed van stevige materialen dat eindeloos lang meegaat. De politiewagen is geïnspireerd op de Ford Maverick en heeft de naam “Heat” meegekregen. Want boeven krijgen het op zeker te heet onder hun voeten met deze stoere wagen!
  2. Doe-cadeaus vind ik, sinds ik mama ben van 4 en mijn huis dichtgroeit met speelgoed, absoluut de beste kadootjes. Al was het alleen maar omdat het “op” gaat na een aantal keer spelen. En dan kan het gewoon weer weg. Deze DIY papier maken vind ik dan ook een toppertje. Ze leren er bovendien ook nog iets van, en het is leuk om te doen. Kinderen zijn altijd graag aan het knutselen en ontdekken, dit cadeau combineert beide. Er zijn trouwens meer van deze leuke pakketten verkrijgbaar bij Prikkeltje. Zo kun je ook elektriciteit maken of je eigen tekenfilm. Superleuk!
  3. Voor de kleintjes vind ik dit waterspeelsetje leuk, allerlei benodigdheden om lekker met water te spelen. Iets wat kinderen gewoon heel graag doen. Eindeloos in bad of onder de douche, maar ook komende zomer weer lekker buiten in de tuin of op het balkon. Meer dan deze attributen hebben ze niet nodig om lekker lang te kunnen spelen.
  4. Kinderen die wel wat uitdaging kunnen gebruiken of juist hun ruimtelijk inzicht willen trainen, is dit kubus puzzelspel een must. Het lijkt makkelijk, maar dat is het niet! Ze zullen zich er best een tijdje mee kunnen vermaken. Voor de papa’s en mama’s is het ook niet verkeerd, probeer je kind maar eens te helpen. Een uitdaging hoor!
  5. Dit lieve aftelkalendertje naar Kerstmis zag ik vorig jaar al ergens en toen vond ik ‘m al zo leuk! Het is dat we al een mooie adventskalender hebben, maar anders…? Hij is prijzig, maar je hebt er ieder jaar weer opnieuw veel plezier van. Hoe het werkt? De kabouter ligt overdag lekker in zijn bedje te slapen. Maar ‘s nachts wordt hij wakker en schrijft hij met krijg op het bord hoeveel dagen het nog duurt tot het kerstmis is. Bovendien haalt ie soms gekkigheid uit. Hij strooit kerstkransjes, legt een opdracht voor je kind neer of een klein cadeautje. Het verhaal  er omheen zullen kinderen erg leuk vinden en het is iedere ochtend weer spannend wat de kabouter heeft gedaan…
  6. 40 cm lang is ie, dit houten containerschip. Hij bestaat uit delen die je op verschillende manieren op kunt stapelen. De droom van ieder kind! Om eindeloos mee te spelen en te fantaseren. Alsof je zelf de kapitein van zo’n groot vrachtschip bent!
  7. Als ik aan Lenthe vraag wat ze wil hebben voor kado, dan is dat nog steevast “een prinses”. Ik denk dat ze deze prinsessenjurk dan ook geweldig zal vinden. En over een jaar of 3 kan Fee ‘m aan.
  8. Dit draagbare schooltje in een koffer is heel handig om te gebruiken als mee-neem-speelgoed. Voor als je hebt afgesproken te gaan koffiedrinken bij een vriendin zonder kinderen. Of een afspraak hebt in het ziekenhuis waar alleen van dat afgeleefde speelgoed ligt. Of als je naar een grote-mensen-verjaardag gaat. Of lunchen buiten de deur en je kind het sneller beu is dan jij. Dan zet je dit koffertje op tafel, doet het open en tovert er een hele school uit. Goed voor zeker een half uur speelplezier!
  9. Een regenstaaf: huh, wat is dat? Nou, dit dus! Een staaf met wel 100 kleine metalen balletjes. Als je de staaf omdraait, druppen ze allemaal naar beneden. Dat klinkt net als de regen, maar is tegelijk ook fascinerend om naar te kijken. De regenboogkleuren zullen alle kinderen aanspreken. En het is natuurlijk meteen een soort instrument!
  10. Ken je ze nog van vroeger, de klik-klak-ballen? Ik wel! Eindeloos heb ik daarmee gespeeld. Het doel is om te proberen de ballen tegen elkaar te laten kletsen, zonder dat je ‘m met je vinger aanraakt. Zo’n lekker geduldspelletje dus. Wat je in de handen van je kind kunt drukken als hij of zij zegt: mam, ik verveel me zo…

Wat vind jij het leukste uit deze 10 cadeautips?

Vorig artikelDit doe je met overgebleven pepernoten!
Volgend artikelDe mooiste landschappen vind je in IJsland!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in