Dit doe je met overgebleven pepernoten!

pepernoottaartSinterklaas is terug naar Spanje, maar ik durf te wedden dat jij nog een halve zak pepernoten in de kast hebt liggen. Die kun je uiteraard langzaam op eten. Of snel. Of gewoon gebruiken om uit te snaaien de komende weken. Maar dan ga je je schuldig voelen en het is natuurlijk ook niet echt meer passend bij de kerstsfeer die nu voor de deur staat. Laten liggen tot volgend jaar is een absolute no go, die zijn echt niet meer lekker!

Maar wat doe je dan met die pepernoten die overgebleven zijn? Hier 7 tips:

  1. Binnenkort trek in een (herten)biefstukje? Maak een sausje van een beetje witte port, vleesfond en… pepernoten! Heerlijk winters!
  2. Verkruimel de pepernoten en gebruik het als broodbeleg. Net zo lekker als speculoos en zeker ook favoriet bij de kinderen.
  3. Verwerk de pepernoten in een kwarktaart, appeltaart of cheesecake door de kruidnootjes te gebruiken als bodem.
  4. Maak nog 1 x een overheerlijke pepernotentaart om afscheid te nemen van de Sinterklaastijd.
  5. Maak een mooie Sinterklaaskrans voor volgend jaar op de deur. Gebruik alles wat je over hebt aan snoepgoed en verwerk het in de krans.
  6. Gooi kruidnootjes door een smoothie met pompoenpuree (kook een pompoen een kwartiertje en pureer met de staafmixer), banaan, havermout en amandelmelk. Serieus lekker!
  7. Tot slot tip ik het boek “Maak van de noot een deugd” met pagina’s vol kruidnootjes recepten. De ene nog origineler dan de andere. Hier vind je inspiratie genoeg!
  8. maak van de noot een deugd boekje
Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #46
Volgend artikel10 x kerstcadeaus bij Prikkeltje
Judith van Wijk
Vrouw, 41, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here