Clementoni: geweldig leuk en educatief speelgoed


Als moeder wil ik het liefste dat mijn kinderen creatief en educatief spelen. In aanloop naar de feestdagen ben ik me vast aan het verdiepen in speelgoed dat aan die eisen voldoet. Ik wil de kinderen toch blijven verrassen, met iets op de proppen komen waarvan ze denken: wow, dat had ik echt nooit verwacht! Als het dan ook nog eens speelgoed is waarvan ik weet dat ze er iets van kunnen leren èn dat het hun creativiteit bevordert, dan heb je bij mij al direct een streepje voor. Laat ik nou precies zulk speelgoed gevonden hebben. Wellicht is het ook iets voor jouw kinderen met sinterklaas of kerst, dus lees snel verder!

Speelgoed dat kinderen op een leuke manier laat leren

Clementoni is een Italiaans speelgoedmerk, dat speelgoed ontwikkelt om kinderen te laten ontdekken, inspireren en leren. Dit doen ze op een bijzondere manier en helemaal in de lijn met wat kinderen het allerliefste doen: spelen! Zij verkopen pakketten voor elke fase en elke leeftijdscategorie, maar met steeds een gemeenschappelijk doel. Namelijk dat het zowel leuk als educatief is. Geen speelgoed dus dat na 3 keer spelen in de kast verdwijnt, maar iets wat keer op keer gepakt wordt, omdat je het steeds opnieuw kunt.

RoboMaker

Zo hebben wij voor Yuren de RoboMaker. Wij mochten deze alvast uitproberen. Eerst moest hij ‘m zelf in elkaar zetten. Hij is gek van bouwen, maar heeft inmiddels zoveel lego dat ik wéér een doos lego als Sinterklaascadeau geen goed plan vind. Dit is iets heel anders, maar bevordert ook zijn ruimtelijk inzicht, motoriek, behendigheid, denkvermogen en creativiteit. Er zijn een aantal verschillende modellen robot die hij kan bouwen, zodat het stimuleert om de robot na verloop van tijd weer af te breken en een ander model te bouwen.

RoboMaker App

Als de robot in elkaar zit, kan hij door middel van een app de robot besturen en bijvoorbeeld een blokje laten optillen en verplaatsen. Dat is toch de ultieme jongensdroom? Trouwens, de meiden hier vinden het ook geweldig. Ik heb al een paar ruzietjes moeten oplossen, omdat ze er allemaal mee willen spelen.  De aantrekkingskracht is enorm! En papa…. Nou ja, papa kan de RoboMaker van Clementoni ook maar met moeite aan zijn kinderen overlaten. Hij is er steeds bij om te “helpen”.  Met andere woorden: dit is dus heel aantrekkelijk speelgoed en nodigt meteen uit om ermee aan de slag te gaan, ongeacht het geslacht of de leeftijd.

Ander speelgoed van Clementoni

Het leuke is, Clementoni heeft nog veel meer uitdagend speelgoed. Van mechanische speelgoed in de vorm van auto’s en robots, tot scheikunde dozen en proefjes doen. Stuk voor stuk aanraders voor de feestdagen. Wat je ook kiest, het nodigt altijd uit tot spelen en ontdekken, dat wat kinderen het allerliefste doen. Je koopt Clementoni speelgoed oa bij Intertoys en Bol.com.

Winactie

Trouwens, this must be your lucky day,want ik mag namens Clementoni 2 robot pakketten weggeven, eentje voor 5+ (DOC Talking Robot) en eentje voor 6-10 jaar (Mind Designer). Wat moet je daarvoor doen? Laat ons via het winactieformulier weten welk pakket je het allerliefste zou winnen en waarom. Uit de inzendingen kiezen wij de winnaars en dan krijg je het pakket thuisgestuurd. Win je niet, dan heb je in elk geval een leuke tip om in de zak van Sinterklaas of om onder de kerstboom te leggen voor je kinderen!

 

 

 

 

 

  Winactie formulier

  Voor een snelle afhandeling vragen we je je adres in te vullen.
  Naam (verplicht)

  Adres

  Postcode

  Woonplaats

  E-mail (verplicht)

  Naam van de actie (verplicht)


  Jouw antwoord (verplicht)

  Hoe heb je ons gevonden?

  Wil je onze nieuwsbrief met extra kortingen en winacties ontvangen? (maximaal 2x per maand)

  JaNeeIk ontvang hem al

  Ik ga akkoord met de voorwaarden (verplicht).
  Ik heb kennis genomen van de privacyverklaring (verplicht).

  Datum beoordeling
  Beoordeeld bericht
  Clementoni RoboMaker
  Aantal sterren
  51star1star1star1star1star
  Vorig artikelHerfstkleding in herfstkleuren
  Volgend artikelWel of niet een tweede auto?
  Judith van Wijk
  Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

  7 REACTIES

  1. wat een geweldig gebaar verras mijn kleinzoon maar met dat prachtige exemplaar #duimenmaar
   6-10 jaar (Mind Designer)

  2. Vergeten erbij te zetten . We zouden graag meedoen voor de Mind Designer. Dat is mooi leerzaam speelgoed waar we allemaal van kunnen genieten . Super.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in