De mooiste landschappen vind je in IJsland!

IJsland-landscapeBegin november 2015 was ik in IJsland op persreis. Dit land heeft me enorm verrast. Ik had IJsland altijd al op mijn bucketlist staan, inmiddels heeft IJsland ook mijn lijstje met “mooiste landen ooit gezien” behaald. En wel op nummer 2! Mijn topper blijft nog altijd Australië, maar IJsland staat echt met stip op twee. Wat een prachtige natuur! Die uitzichten, de ongereptheid, de diversiteit. Je kunt er wel foto’s blìjven maken. Dat precies heb ik dan ook gedaan.

De mooiste landschappen vind je in IJsland!

Vanwege de mooie landschappen in IJsland heb ik eindeloos plaatjes geschoten. Gewoon met mijn iPhone. De ene foto nog mooier dan de andere. Mijn medereizigers deden net zo hard mee. Met elkaar hebben we geweldig mooie landschappen gefotografeerd, die ik graag met jullie deel. Ik weet namelijk heel zeker: IJsland komt na het zien van deze foto’s ook op jouw bucketlist.

IJslandse landschappen

Elke minuut een ander landschap

Het bijzondere van de landschappen in IJsland vind ik, dat het elke minuut zo’n beetje verandert. Of omdat het licht anders staat, of omdat er opeens sneeuw ligt, of omdat de wolken veranderen, of omdat je van sneeuw ineens over gaat op een zwart of rood strand. Dan zijn er weer bergen, dan is het weer vlak. Geisers, moslandschappen, kraters, gletsjers, echt IJsland heeft het allemaal.

Ook naar IJsland?

Je ziet, IJsland is hip en de landschappen van IJsland zijn fotogeniek en prachtig.  Van IJsland kun je al een heleboel zien in slechts 4 dagen. En misschien zelfs het Noorderlicht spotten! Tickets zijn via Icelandair heel betaalbaar, het is maar 3 uurtjes vliegen en er is maar 1 uur tijdsverschil. Wie weet heb je wel net zoveel geluk als ik en mag je het Noorderlicht aanschouwen! (de grootste kans hierop heb je tussen november en maart)

view ijsland

Meer informatie over IJsland

Je boekt je vlucht via Icelandair
-> NL: dagelijks en oplopend tot 17 keer in de zomer vanuit Schiphol
-> BE: 3 tot 7 keer per week vanuit Brussels Airport
2. er is een stopover mogelijkheid in Reykjavik op vluchten naar de VS en Canada
3. vanafprijs van het ticket is €349,- voor een pakketreis inclusief vlucht, 3 overnachtingen en ontbijt.

Reisgids IJsland

Zelf heb ik onderstaande reisgids van Dominicus meegenomen toen ik naar IJsland ging, daar stonden een heleboel goede tips in. Er zijn natuurlijk nog veel meer reisgidsen, kijk hiervoor bijvoorbeeld op bol.com.

reisgids IJsland dominicus
Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
IJslandse landschappen
Aantal sterren
51star1star1star1star1star

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here