Op tv bij Achter de Dijken

In Achter de Dijken gaat Leo Blokhuis op zoek naar het Calvinisme in Nederland. In hoeverre zijn soberheid, zuinigheid en de ‘doe maar gewoon’-mentaliteit typische Nederlandse verschijnselen? In een serie van 8 afleveringen onderzoekt Blokhuis de uitwerking van het calvinisme in diverse thema’s. Gisteravond was de aflevering over het gezin, “De gelukkige huisvrouw” en ik zat er in!

Hoe kwamen ze bij mij terecht?

Naar wat ik begrepen heb, is er iemand van de redactie die mijn blog of Instagram account volgt. Zij had gezegd: die moet je hebben voor deze uitzending! Dat is een moeder met 4 kinderen, een blog, een webwinkel en ook nog een baan. Als er iemand een voorbeeld is van een superdrukke moeder is zij het wel. En dus werd ik gebeld door de KRO-NRCV of ik mee wilde doen.

Even nadenken

Ik was niet meteen enthousiast. Ik kende het hele programma niet, dus wilde eerst wel eens zien wat het voor iets was. Ik had geen zin in een sensatie SBS6 programma, waarbij ik geen enkele invloed zou hebben op hoe ik werd neergezet en compleet zou worden afgebrand op social media. Gelukkig zag ik al snel dat het om een serieus geschiedenisprogramma ging, wat ook nog eens heel mooi gemaakt was. Op twitter bijna alleen maar positieve reacties en mijn moeder had het ook gezien en was enthousiast. Na overleg met Maik en de kinderen besloten we mee te werken. Een vraag die veel mensen stellen is trouwens of ik er geld voor heb gekregen. Nee, dat heb ik niet. Wel een mooie bos bloemen 🙂

Filmploeg

Op een woensdag in september had ik de hele dag een filmploeg in mijn kielzog. Vanaf kwart voor 7 ‘s morgens tot ‘s avonds ongeveer half 9 werd ik bij iedere stap gevolgd. Dat was heel intensief. Mensen vroegen me achteraf of het leuk was, maar leuk vind ik niet het juiste woord. Het was bijzonder om eens mee te maken en vooral enorm intensief om bij alles wat je doet gevolgd te worden. Gelukkig waren de cameraman, regisseur, geluidsman en redacteur hele leuke mensen, zodat de dag voorbij vloog voor ik er erg in had. En Leo Blokhuis kwam bij ons lasagna eten. Nu had ik natuurlijk weer geen idee wie de beste man was, dus het voelde niet alsof er een BN-er aan tafel zat, maar dat terzijde. Overigens is Leo een hele leuke man!

Op tv bij Achter de Dijken

En toen kwam de uitzending. Gisteren dus! Ik besloot er pas achteraf over te schrijven, zodat ik ook de link naar de uitzending met jullie kan delen. Wie het dus niet gezien heeft, kan alsnog terugkijken. Wij zitten als een soort rode draad door het hele programma, afgewisseld door andere relevante vrouwen rondom dit thema. Je kunt het hier kijken.

Wat vond ik ervan?

Ik vond het best spannend gisteravond. Ik had het niet vooraf al gekeken, dus je moet altijd maar afwachten welk materiaal gebruikt wordt en wat ze er uit knippen. Uiteindelijk vond ik het helemaal prima. Ik denk dat ik gewoon ben neergezet zoals ik ben en dat de dag ook verliep zoals dat daadwerkelijk is iedere dag. Het enige is dat ze wat gehusseld hebben met de chronologische volgorde. In de uitzending ga ik tussendoor Sterre van de opvang halen en naar hockey brengen, maar in werkelijkheid is dat natuurlijk pas aan het einde van de dag, vlak voor het eten. Verder ben ik heel tevreden.

Wat vinden jullie?

Vorig artikel14 redenen waarom je als moeder de Quooker Flex mòet hebben
Volgend artikelDe Mercedes onder de matrassen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

10 REACTIES

  1. Ik heb de aflevering gezien en herkende je van deze site. Erg leuke aflevering met veel herkenbare situaties.

  2. Leuk, heb het net zitten kijken. Jij en Maik komen over als een team, beiden gericht op alle activiteiten binnen en buitenshuis. Mooi om te lezen. Met een man die dit niet zo zou kunnen meedoen en voelen, zou jouw meer hectische weekinvulling ook niet kunnen. Hoera voor beide! En wat zijn de kinderen rustig aan tafel…haha hier never nooit niet 😉

    • Ja we zijn echt een team, doen alles samen. Zo fijn is dat! En de kinderen zijn hier ook niet altijd zo rustig hoor 🙂

  3. Leuk om jullie weer te zien via tv zo kenden ik jullie ook als goed teamwork met elkaar petje af lees nog elke week je blog er leuk en wat is fee groot geworden en de andere kids ook ! veel woonplzier in jullie nieuwe huis groetjes van jennifer (kraamverzorgster van fee 😉 )

    • Hoi Jennifer, leuk om iets van jou te horen! Hoop dat het goed met je gaat. En ja, Fee wordt groot he?

  4. Ik ken je niet maar zag je op tv. Leuk om te zien hoe jullie samen zo’n gezin runnen. En daarbij hard werken. Terwijl het er heel rustig en overzichtelijk uit ziet.
    En volgens mij in Sion?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in