De handigste truc voor vers geperst sinaasappelsap

direct in glas persenOf het nu moederdag is, of gewoon een fijne zondag, de dames verwachten natuurlijk af en toe vers geperste sinaasappelsap. De papa’s zijn ook wel eens aan de beurt. Zeker weten dat je die ook blij maakt met vers sap op vaderdag of elke andere dag bij het ontbijt. Maar wat is nou de handigste truc om zelf je sinaasappels te persen?

Hand of elektrisch? 

Ik heb meerdere soorten sinaasappelpers. Gewoon zo’n ding om met de hand te persen, en een elektrische. Soms vind ik de handpers eigenlijk veel makkelijker, simpelweg omdat het sneller gaat. Die elektrische staat bij ons in de kast, dus die moet ik eerst pakken, en daarna ook weer schoonmaken voor het terug de kast in kan. In die tijd heb ik zo al 6 sinaasappels geperst met de handpers. Herkenbaar? Ik kies dus voor de handpers!

Wat is een goede sinaasappelpers?

Maik kocht ooit voor mijn verjaardag een design handpers. Zo’n rvs ding, hartstikke duur, maar echt een onding. Daardoor weet ik nu beter dan ooit waar je op moet letten als je een handpers koopt.

-Zorg ervoor dat de pers zelf lekker scherp is. Dan komt er tenminste sap uit zonder dat je enorm veel inspanning hoeft te leveren.

-De handpers moet stabiel staan. Je hebt er niks aan als de pers steeds onder je handen wegschuift, want dat geeft een hoop geknoei.

-De onderdelen moeten goed op elkaar passen. Bij de rvs design pers die ik heb, wiebelt de bovenkant steeds, dat perst heel onhandig.

sinaasappelpers rosti mepal

De fijnste citruspers

Rösti Mepal heeft een pers die echt heel fijn is. De pers is scherp, het sap valt direct in een beker. Zo kan er lekker veel in 1 x in. Je hoeft het bovendien niet per se over te schenken, want je kunt het gelijk opdrinken. Zo minimaliseer je de hoeveelheid geknoei. De pers past ook op andere glazen met dezelfde diameter trouwens. Wij hebben glazen van de HEMA waar dat het geval bij is. Ik pers dus tegenwoordig mijn sinaasappels met deze pers.

Voor de prijs hoef je het niet te laten, voor slechts €7,99 heb je deze citruspers al in huis.

En die design handpers? Die kan wat mij betreft naar de Kringloop!

rosti mepal citruspers

 

Vorig artikelDe allerfijnste laarsjes voor in het bos
Volgend artikelEen webwinkel met feelgood things
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

6 REACTIES

    • Wow, die is inderdaad ook heel handig! Al vraag ik me af of dat wel stabiel is met persen, zo’n fles schiet natuurlijk snel weg…

  1. Beste handsinaasappelpers ooit! 🙂 Ik gebruik ‘m dagelijks, ik denk al zo’n 20 jaar. ‘k Heb er inmiddels 3 versleten; van het bovenste deel kunnen op den duur de pootjes breken. Gelukkig is het model weer in productie genomen, want ze waren een tijd niet meer verkrijgbaar. ‘k heb net weer 2 nieuwe besteld! 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in