28 x wat je nodig hebt voor een picknick

wat je nodig hebt voor een picknickMet dit mooie weer is het heerlijk om te picknicken. Een relatief goedkoop uitje wat altijd succesvol is. Wat maakt het immers uit of je op een terras in de zon zit waar je tegenwoordig €7,50 voor een wijntje betaalt, of je zit heerlijk in de natuur op je picknickkleed en neemt je eigen fles rosé mee? Daar betaal je ook €7,50 voor, maar dan haal je er wel 6 glazen uit in plaats van 1…

Lees ook: Picknick met gave tent

Waar kun je picknicken?

Een picknick is wanneer je een maaltijd nuttigt ergens anders dan bij een horecagelegenheid. Dat kan bijvoorbeeld in een park, in het bos, op het strand of een andere mooie plek in de natuur. Soms zie je zelfs in de berm van een afgelegen weggetje wel een prachtige plek om je kleedje neer te leggen. Of je huurt een bootje en legt dat aan de kant voor een gezellige picknick. Sommige mensen picknicken liever met een klaptafel en stoelen of op kant-en klare picknicktafels die je vaak in de natuur vindt. Zelf vind ik dit nogal een gesjouw, maar het kan wel. Mijn voorkeur gaat uit naar gewoon op een kleed op de grond. Picknicken is zowel leuk met het gezin als met je geliefde. En zelfs alleen met een boek kan het heerlijk zijn! Pak je fiets, zoek een mooi plekje en geniet de hele dag! 

Picknicken met kinderen

Zeker met kinderen is het heerlijk om te picknicken. In de natuur kunnen ze heerlijk ravotten en hun gang gaan. Het enige waar jij voor hoeft te zorgen is lekker eten en drinken en wat speelgoed waar ze zich mee kunnen vermaken. In het bos vinden ze vaak ook veel in de natuur om mee te spelen. Op het strand zijn schelpen en de zee om in te spelen en in het park of een weiland zijn soms slootjes om waterdiertjes of insecten te vangen. Een bal, boek en wat ander speelgoed mag natuurlijk ook niet ontbreken. Zorg eventueel ook voor een plekje met beschutting op een hete dag. Dat kan met bij een boom, maar ook door een parasol mee te nemen. Of een hoedje. 

28 x wat je nodig hebt voor een picknick

28 x wat je nodig hebt voor een picknick

Wat heb je allemaal nodig voor een geslaagde picknick? Het hangt er natuurlijk vanaf waar je gaat picknicken en of je jonge of oudere kinderen mee hebt. Ik vind de sfeer altijd erg belangrijk, dus ik wil sowieso leuke accessoires mee om er echt een comfortabel en fijn plekje van te maken. Zoals een paar kussentjes, een paar leuke kleden, een vaas waar de kinderen verse bloemen voor kunnen plukken, vlaggetjes ophangen en natuurlijk heerlijke wijn, limonade en eten. Maar, in deze picknick-checklist vind je ook belangrijke dingen waar je misschien minder snel aan denkt, zoals een flesopener, zonnebrandcrème, water, doekjes, vliegenkap en vuilniszakken bijvoorbeeld. Hier komt de ultieme picknick checklist! 

 1. picknickkleed
 2. koeltas
 3. vershoudbakjes
 4. saladebak
 5. koelpatronen
 6. wijnglazen
 7. limonadebekers
 8. limonadetap gevuld met limonade
 9. wijnkoeler
 10. borden
 11. meeneembestek
 12. zonnebrand
 13. vliegen/wespenkap
 14. visnetjes en jampotten als je in de buurt van water bent
 15. vergrootglas om insecten goed te kunnen bekijken
 16. een (wegwerp)camera om herinneringen vast te leggen
 17. tekenpen
 18. fles wijn (vergeet de kurkentrekker niet!)
 19. Salades, sandwiches, brood/kruidenboter, homemade soup, zelfgemaakte taart of cake, fruit, groente, hartige taart, toastjes, kaasjes, worst, etc. 
 20. kaarsjes (als je blijft tot het donker wordt)
 21. vaasje voor versgeplukte bloemen
 22. thermosfles met koud water, altijd handig
 23. stoffen vlaggetjes om op te hangen voor extra gezelligheid
 24. eventueel een hangmat om tussen twee bomen te hangen en zwemspullen
 25. kussens voor extra comfort
 26. servetjes, vochtige doekjes, handdoeken
 27. vuilniszakken om je afval netjes op te ruimen!
 28. wegwerpbarbecue als je ook iets wil bakken

Heel veel picknickplezier deze zomer! 

28 x wat je nodig hebt voor een romantische picknick

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #437
Volgend artikelStockbridge, een instagrammable wijk in Edinburgh
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in