Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een tuinhuisje

garden-shed-g8a188f45e_1920Heb je het gevoel dat je meer opslagruimte nodig hebt? Dan kan de aanschaf van een tuinhuisje een goede oplossing zijn. Of je nu je eerste tuinhuisje koopt of er nog een aan uw woning toevoegt als om de opbergruimte te vergroten, er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je de uiteindelijke beslissing neemtHet huisje moet groot genoeg zijn om spullen in op te bergen, maar klein genoeg om in de ruimte beschikbare ruimte te passen. Daarnaast zul je ook moeten nadenken over het onderhoud dat nodig is, waar het huisje komt te staan en de toegankelijkheid van het huisje. Gelukkig zijn er enorm veel soorten huisjes waar je uit kunt kiezen. We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet die je erbij kunnen helpen om een geschikt tuinhuisje uit te zoeken!

Lees ook: 3 tips voor het renoveren van een tuin

Het materiaal

Bepaalde materialen zijn het beste voor specifieke gebieden, denk dus na over het soort materiaal waarvan de schuur is gemaakt. Een houten tuinhuisje is bijvoorbeeld zeer geschikt voor tuinen waar de grond wat natter is, maar het kan gaan rotten als het gedurende lange tijd nat blijft. Metalen bouwwerken kunnen na langere tijd juist gaan roesten. Golfijzer is een goede keuze als u in een gebied woont waar veel regen valt, omdat het langer meegaat dan gewoon ijzer. Al met al is het onderhoud erg van belang om een huisje zo lang mogelijk mee te laten gaan. 

Afmetingen en gewicht

Als je weinig ruimte hebt, kunt je misschien een klein schuurtje of een houten overkapping op maat aanschaffen dat goed bij de tuin past. Wat voor soort tuinhuisje, blokhut of overkapping je ook aanschaft, het is de moeite waard om het gewicht van het bouwwerk in overweging te nemen, omdat dit van invloed kan zijn op hoe gemakkelijk je het kunt verplaatsen. Houd daarnaast in gedachten dat het gewicht van de schuur zal toenemen met de toevoeging van spullen erin. Voor een groot aanbod aan prachtige tuinhuisjes, blokhutten en andere opslagmogelijkheden voor in de tuin kun je terecht bij Tuinbeurs Nederland.

Waar te plaatsen

Overweeg vooraf waar je het tuinhuisje wilt plaatsen. Komt het huisje op tegels te staan of op een modderplek? Afhankelijk van de ondergrond kun zul je ook weer bepaalde keuzes moeten maken voor de fundering van het huisje.

Als je de schuur op een plaats zet die veel zon krijgt, moet je rekening houden met de kleur van de schuur. Misschien wilt u het ook afdekken tijdens de warmste delen van de dag. Als je overweegt het huisje onder een boom te plaatsen, moet je rekening houden met bladeren die op het dak van het tuinhuisje zouden kunnen vallen.

Vorig artikel3 tips voor het renoveren van een tuin
Volgend artikelBaby shoot om de mooiste herinneringen voor altijd te bewaren
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in