Zo kun je ook in de herfst van je tuin genieten!

tuinoverkappingIn de herfst van je tuin genieten
Zodra het eerste voorjaarszonnetje zich laat zien halen we de tuinstoelen uit de mottenballen en krijgt de tuin een grote beurt. De kuipplanten gaan naar buiten zodat we de serre kunnen schoonmaken en dan zijn we helemaal klaar voor: de zomer. In Nederland moet je tenslotte elk zonnestraaltje pakken wat je pakken kan, want voordat je het weet komt de herfst er aan. Weer de tuinmeubels schoonmaken, kuipplanten… Ho stop, vanaf dit jaar gaan we het anders doen. We gaan nu ook in de herfst van onze tuin genieten!

Terrasoverkapping tegen najaarskoude
Een van de eerste dingen die je nodig hebt om ook in de herfst lekker buiten te kunnen zitten is een terrasoverkapping. Afhankelijk van de stand van je huis, ten opzichte van de wind, eventueel met een of meerdere zijwanden. Zo zit je in ieder geval uit de wind en droog. Toch wel een van de eerste vereisten. Je kan ervoor kiezen om een glazen of een polycarbonaten dak te nemen. Het een laat wat meer zon door, met het andere kan je toe met een lichtere, vaak goedkopere, constructie. Op Tuinmaximaal staan een heleboel modellen voor leuke prijzen. Niet alleen kant-en-klare tuinkamers en serres, maar ook zelfbouwonderdelen.

Een ander belangrijk iets wat je nodig hebt om in de herfst buiten te kunnen zitten zijn een terrasverwarmer en loungemeubelen. Van die stoelen met fijne dikke kussens die je rug lekker warm houden. De terrasverwarmer hangt af van je voorkeur en budget. Een beetje aanbieder heeft alles, van simpele straalkacheltjes en vuurkorven tot uiterst comfortabele outdoor heatpanels, mobiele warmte-units en vuurtafels op gel of gas.

Gezellige beplanting
Eenmaal een behaaglijke plek om te zitten gecreëerd is het natuurlijk niets als je op een uitgebloeide tuin zit te kijken. Zorg daarom dat er wat herfstbloeiers en mooi kleurende struiken in je tuin komen. Warme kleuren maken je tuin veel gezelliger. Vaste planten zoals rozen, sedum, gentiaan, herfstanemonen en asters bijvoorbeeld geven bloemen totdat het gaat vriezen. Heesters als kardinaalshoed, appelbes en de toverhazelaar hebben of een mooie herfstblad en geven zelfs bloempjes in de winter. Nog een tip: vergeet ook niet je tuin sfeervol te verlichten.

Banner-gesponsord-product

 

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #35
Volgend artikelDit is waarom kinderen veel leren van het bouwen van hutten
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in