5 belangrijke feiten over inboedelverzekeringen die je moet kennen

fietsen in Twente met het gezinHeb je een gezin met kinderen? Dan is het belangrijk om je goed te verzekeren. Kinderen zijn vaak niet echt voorzichtig, waardoor de kans op schade een stuk groter is. Omdat het verhelpen van deze schade veel geld kan kosten, is het niet prettig als je dit zelf moet vergoeden. Reden genoeg om je te verzekeren. Een inboedelverzekering is een voorbeeld van een verzekering die ieder gezin wat ons betreft nodig heeft. Heb je deze verzekering momenteel nog niet? Dan overtuigen deze 5 belangrijke feiten over een inboedelverzekering je mogelijk om deze verzekering alsnog af te sluiten.

Lees ook: Een inboedelverzekering, hoe maak je de juiste keuze?

1. Inboedelverzekering is niet verplicht
Als je op jezelf woont, is het belangrijk om je goed te verzekeren. Een inboedelverzekering kan je hier een handje bij helpen. Hiermee verzeker je namelijk schade aan losse spullen in huis als gevolg van brand, storm, blikseminslag, overstroming en diefstal. Ondanks dat het handig is om je inboedel te verzekeren, hoef je dit niet te doen. Deze woonverzekering is namelijk niet verplicht, waardoor je zelf bepaalt of je hem afsluit of niet. Alhoewel een inboedelverzekering niet verplicht is, zien we wel dat veel mensen deze verzekering afsluiten. Dit geldt niet alleen voor mensen die in een koophuis wonen, maar net zo goed voor mensen die huren.

2. Alleen losse spullen in huis vallen binnen de dekking
Wie denkt dat zijn hele woning verzekerd is met een inboedelverzekering, heeft het mis. Alleen de losse spullen in huis vallen namelijk binnen de dekking van deze verzekering. Beschadigen meubels, elektrische apparaten en accessoires door een brand en heb je een inboedelverzekering? Dan kun je een claim indienen bij je verzekeraar. Omdat het niet altijd duidelijk is wanneer iets tot de inboedel behoort of niet, kun je de volgende stelregel gebruiken: alles wat je meeneemt tijdens een verhuizing, is onderdeel van de inboedel.

3. Spullen in de tuin of op het balkon zijn meeverzekerd
Bij een inboedelverzekering denken de meeste mensen al snel aan de spullen in huis. Toch vallen ook bepaalde spullen buitenshuis binnen de dekking van een inboedelverzekering. Spullen die bedoeld zijn voor gebruik in de tuin of op het balkon, zijn ook verzekerd op een inboedelverzekering. Ontstaat er schade aan je tuinset door een storm? Klop dan aan bij je verzekeraar voor een vergoeding.

4. Inboedelverzekering is niet hetzelfde als opstalverzekering
Net als een inboedelverzekering dekt een opstalverzekering ook schade door brand, storm, inbraak en blikseminslag. Daarom denken sommige mensen dat het niet nodig is beide verzekeringen af te sluiten. Toch is dit wel het geval, want het gaat om twee verschillende verzekeringen. Een opstalverzekering dekt namelijk schade aan het huis zelf en alles wat hieraan vastzit, terwijl een inboedelverzekering puur gericht is op de losse spullen in huis.

5. Schade door eigen schuld is niet standaard meeverzekerd
Ontstaat er schade aan losse spullen in huis en is dit je eigen schuld? Dan denk je misschien dat dit binnen de dekking van een inboedelverzekering valt. Een logische gedachte, maar schade door eigen schuld is niet standaard meeverzekerd. Gelukkig kun jij je hier bij de meeste verzekeraars wel voor verzekeren. Je kunt namelijk een allrisk inboedelverzekering afsluiten. Stoot je bijvoorbeeld een glas water om, valt deze over je laptop en werkt dit apparaat hierdoor niet meer? Grote kans dat je verzekeraar geld uitkeert om deze schade te vergoeden.

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #446
Volgend artikelHoe kies je de perfecte sta-op-stoel die past bij jouw interieur?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in