Foto weekoverzicht Judith #218

Op de avond van 17 maart denk ik altijd weer terug aan die bizarre nacht waarin Fee werd geboren, inmiddels 4 jaar terug. Dan speelt de film zich weer even in mijn hoofd af. Als ik mijn eigen bevallingsverhaal terug lees, is het nog steeds net of het over een ander gaat. Het blijft een bijzonder verhaal, en het blijft impact hebben. Hoe dan ook: ons meisje is vandaag jarig en 4 jaar geworden! We vierden het dit weekend, maar ik begin natuurlijk zoals altijd gewoon met de maandag.

Maandag

Het was de hele week nog heel slecht weer, met storm en regen, dus veel zin in hardlopen of fietsend naar mijn werk gaan had ik niet. Ik had op maandag een drukke werkdag, met 3 verschillende afspraken en een heleboel mails en telefoontjes. Wel lekker kunnen werken.  Tussendoor moest ik ook nog even naar de logopediste. Ook hingen we de nieuwe poster van Vissevasse op.

Dinsdag

De ochtend begon met een zinvolle bijeenkomst in Rijswijk voor mijn werk. Daarna ben ik even naar huis gegaan om te lunchen, om vervolgens weer naar een andere afspraak te rijden. Eind van de dag lukte het me om naar de sportschool te gaan, maar niet te lang, want ik moest de kinderen ophalen van de opvang. Normaal doet Maik dat, maar hij ging uit eten met zijn werk. Ik kookte, deed nog een spelletje met de kinderen en bracht ze naar bed. Maik was onverwacht vroeg thuis, dus we dronken samen nog even een kopje thee en gingen toen ook naar bed. Fee dronk trouwens voor het laatst bij mama zei ze, van dat memorabele moment maakte ik maar even een foto!

Woensdag

Maik ging ‘s morgens met Fee mee naar school, haar allereerste wendag. Ze had er superveel zin in! Zo leuk om te zien. Ik had een vroeg afspraak en daarna een lege agenda. Ik ging thuis in de werkkamer zitten om daar gebruik van te maken en heel veel werk te doen. Soms zijn die bijwerk-momentjes zo fijn.

Donderdag

Ook deze ochtend ging Fee wennen op school. Ik moest haar wel om 11 uur al ophalen. Ik vond het heerlijk, die ochtend in een leeg huis! Na 12 jaar altijd een kind thuis te hebben op mijn vrije dagen, had ik nu gewoon een paar uurtjes voor mijzelf. Vanaf nu elke donderdag en vrijdag trouwens. Tijd om wat dingen te doen waar ik anders nooit aan toe kom, ideaal. Fee had het trouwens ontzettend naar haar zin gehad op school, ze is er echt aan toe om naar school te gaan.

Luizen!

Om 3 uur haalde ik Yuren en Lenthe uit school. Toen we een kopje thee aan het drinken was, zag ik opeens een beetje in het haar van Lenthe bewegen. Ik pakte het er uit en wist het meteen: een luis! Nee he? Ik bekeek haar hele hoofd en schrok me rot. Het wemelde echt van de luizen! Overal waar ik keek zat er wel eentje. Ik pakte een pakje water en ben ze één voor één gaan verwijderen. Ook alle neten pulkte ik los uit haar haren. Wat een werk! Ook deze avond was Maik niet thuis, dus na het eten legde ik snel alle kinderen op bed en ging ik nog even verder. Uiteindelijk heb ik 33 luizen verwijderd en 78 neten. Onbegrijpelijk dat ze door de luizencontrole is gekomen na de voorjaarsvakantie trouwens. Deze zaten er toen echt ook al. Ik had trouwens veel aan mijn eigen blog waar ik ooit alles uitzocht over luizen. De komende weken ga ik dus 2 keer per dag kammen, verder heb ik niks gebruikt van shampoo enzo.

Vrijdag

Stakingsdag in het onderwijs. Mijn kinderen zitten op 2 verschillende scholen, de ene school staakte wel, de andere niet. Sterre baalde nogal, maar ze moest gewoon naar school. De andere kids had ik thuis. Naast het luizenpluizen, wat ook deze dag gewoon doorging, heb ik verder niet zoveel gedaan. Eind van de middag stond de buurvrouw opeens voor de deur, of ik even op haar 2 kinderen kon passen. Zij en haar man moesten plotseling even naar het ziekenhuis. Tuurlijk kon dat, dus ineens hadden we er een baby en 2 jarige bij, wat heel gezellig was. Ze bleven zelfs tot na het avondeten.

Zaterdag

Ik begon de dag natuurlijk weer met een uur zwemmen, en daarna dook ik de keuken in voor het maken van een unicorn taart. Fee wilde dat heel graag, hij stond in een unicorn boekje dat we hebben en hoewel ik geen enorme ster ben in taarten bakken, besloot ik het maar eens te proberen. Het was een enorm werk, ik heb zeker 3 uur in de keuken gestaan, maar hij was wel mooi gelukt. En Fee was er superblij mee. Mocht er interesse zijn in het recept, dan hoor ik dat graag, dan schrijf ik er nog een blogje over. Het was uiteindelijk best leuk om te doen en hij smaakte ook lekker. Wel zoet, maar ja, dat hoort er natuurlijk een beetje bij 😉 Maik en ik maakten ook nog wat schoon en toen zat de zaterdag er eigenlijk alweer op.

Zondag

Ook nu ging ik eerst weer naar de sportschool, want ja, die unicorntaart bevat nogal wat calorietjes en ik wilde ‘m wel eten. En natuurlijk ook wat wijntjes kunnen drinken op de verjaardag van Fee die we vandaag vierden. Het is voor kinderen altijd moeilijk om te wachten tot de visite komt, dus ik vond ze eigenlijk flink vervelend doen. Aan elkaar plukken, heen en weer rennen door de kamer, om de haverklap was er ruzie of eentje aan het janken. Ik was dan zelf ook blij toen mijn ouders kwamen en het feestje eindelijk begon. Fee kreeg barbies, bariekleertjes een mooi prentenboek een een eenhbornknuffel en ze was overal superblij mee. Het was gezellig en voor we het wisten was het feestje alweer voorbij. Na het opruimen heb ik Lenthe’s haar nog een keer gecontroleerd en toen de kinderen naar bed gebracht. Ondertussen zette Maik alles klaar voor de echte verjaardag van Fee, dronken we samen nog een kopje thee en praatten we nog even over die bevallingsnacht van 4 jaar geleden…

Vorig artikelFilmnieuws: Klara en de gekke koeien
Volgend artikelWaarom een poef handig en decoratief is
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in