Een kijkje achter de schermen bij…. Petit Puk

annemarie petit pukBij Hip & Hot vinden we het leuk om af en toe een kijkje achter de schermen te nemen. Omdat we nieuwsgierig zijn naar de personen die achter een logo of webshop of website zitten. Deze week interviewen we Annemarie van Petit Puk.

Hoi Annemarie! Vertel eens iets over jezelf.
Samen met Reinout (al 15 jaar verkering mee, bijna de helft van mijn leven!) en onze dochtertjes Klaasje (3,5) en Floor (2,5) woon ik in een jaren 30-huis, aan een pleintje,  in Heemstede. Vlakbij het strand!

Hoe is je webshop ontstaan?
Altijd al werd ik erg gelukkig van het opknappen van houten meubeltjes. Toen ik op een dag een hobbelpaardje op straat vond en ikzelf inmiddels moeder was geworden van Klaasje, ging deze natuurlijk direct onder reconstructie. Wachtend in de woonkamer tot Klaasje eindelijk zou kunnen hobbelen, werd hij verkocht aan een hebberige vriend. Ik dacht: “Dan maak ik er nog maar een voor Klaasje”. Maar opnieuw: sold! Binnen no time stond ons hele balkon op de 3de verdieping midden in de stad bomvol met hobbelpaardjes. P E T I T PUK  was geboren! Er kwamen verschillende kleurtjes, met of zonder naam, met strik of als een echte heer met een dasje om, met of zonder bontje… Allen in mooie, zachte poederige kleuren zodat het paardje ook perfect in het volwassen interieur zou passen. Een bijzonder en persoonlijk (kraam)kado met een nostalgisch tintje. Omdat handwerk veel tijd kost besloot ik om ook producten naast de vintage customized hobbelpaardjes te gaan verkopen. Het uitgangspunt dat ik hierbij hanteer is een goede kwaliteit voor een aangename prijs. Er kwamen schoentjes en kleding bij!

hobbelpaard vintage

Waar komt de naam vandaan?
In onze familie was ik vroeger echt een nakomeling, ik scheel bijvoorbeeld 10 jaar met mijn eigen zus. Als men over mij sprak was dat in de vorm van “de kleine puk” of het “puk-mens”.  Toen PETIT PUK lekker begon te lopen en het beestje nog geen naam had, besloot ik het dicht bij mezelf te houden, lekker nostalgisch.

Waar haal je inspiratie vandaan?
Uit van àlles: speuren, uitpluizen, vragen stellen, het al bestaande afstoffen. En dan vervolgens uittesten op mijn vrienden,  Maar ook zeker uit een gebrek aan het zelf kunnen vinden van bepaalde items.

kleding petit pukbabybroekjes petit puk

 

 

 

 

 

 

 

Waar ben je echt trots op?
Ik ben er trots op dat ik eerlijk aan mezelf heb kunnen toegeven dat ik niet meer gelukkig werd van mijn baan als Personal assistant en dat ik daarmee zekerheid opgaf voor het onzekere ondernemersbestaan en mezelf opnieuw heb uitgevonden. Was even pittig, maar wow, hoeveel meer energie je overhoudt als je happy bent met je dagelijkse activiteiten, dat verbaast me (bijna) elke dag weer! En dagelijks ben ik er trots op dat mijn klanten me zeggen dat ze de service zo ontzettend waarderen en dat ze zo blij worden van de webshop.

Waar werk je?
Mijn werkplek is op onze zolder. De zolder is een grote, open, ruimte met een opengewerkte nok met daarin een groot gewei. Een grote werktafel voor mijn paardjes, omgeven door alle benodigde werk materialen en een hele collectie van vintage hobbelpaarden. Op de vliering staan de hobbelpaardjes die ik zelf heb ontworpen en op een sociale werkplaats laat maken. In de “kleding hoek” hangt een horizontale boomstam (bevestigd met lijnen aan de nokbalken) waar alle kleertjes aanhangen. Regelmatig komen er mensen langs om de kleertjes bij mij thuis te kopen, zo hangt het er mooi bij!
Als kleine Floor ‘s middags haar slaapje doet, sluipen Klaasje en ik de zolder op waar Klaasje zich in haar speelhoek vermaakt en waar ik verder werk aan opdrachten.

spaanse kinderschoentjes

Waar vinden we je online?
Je kunt PETIT PUK vinden op de eigen website, Facebook en Instagram.
Voor mij is sociale media echt waardevol. Ook al heb ik er soms een dagtaak aan! Het staat je toe mensen te bereiken in plaats van te hopen dat de mensen naar je toe komen. Via Facebook komen veel bestellingen binnen. Instagram ben ik pas recent mee begonnen waarbij ik merk dat je volgers ook weer echt een groot verschik voor je kunnen maken. Ook voor het zoeken naar nieuwe brands is het een zeer geschikt medium.

Wat doe je als je niet aan het werk bent?
Als ik niet aan het werk ben, ben ik met de kleintjes op stap; het liefst erop uit als het even kan, maar de kleintjes lijken op hun moeder en zijn echte huismusjes. Maar als we naar buiten gaan, gaan we naar de pluktuin, het tuincentrum, de speeltuin, kinderboerderij, het strand, of naar de winkels in het dorp om lekker brood te kopen en andere kleine boodschapjes te halen. Van de simpel life-dingen met kleine kindjes kan ik echt goed genieten!

instapschoentjes kind

Welke producten wil je onze lezers zeker laten zien?

  1. PETIT PUK houdt van kwaliteit voor een aangename prijs. Daarom zijn wij dol op de suede schoentjes. Voor €39,95 een kwalitatief, stoer schoentje voor zowel jongens als meisjes verkrijgbaar in 23 kleuren!! Dat is vrij uniek gezien het feilt dat kinderschoenen vaak ontzettend kostbaar zijn. Vanaf maat 18 verkrijgbaar.
  2. Het Hollands Handmade Hobbelpaard. Dit paardje is het eigen ontwerp van PETIT PUK. Gemaakt van berkenhout en vervaardig op een sociale werkplaats. Een paard met een goed verhaal dus! Het onbewerkte hout in combinatie met het schapenvachtje heeft een cleane, ietwat scandinavische uitstraling. Je kunt op deze paardjes ook de naam van de baby laten aanbrengen voor een personal touch!
  3. Heerlijke zomerschoentjes, ideaal voor de dreumes die alles “zelluf” wil doen, je trekt ze namelijk zó aan. Ook weer in veel kleuren verkrijgbaar en vanaf maat 19.
  4. Basic sweattruitje, helemaal gevoerd met zachte teddy en sluit heel mooi aan. Hemdje of romper eronder en klaar!
  5. Heerlijke harembroekjes van het Nederlandse label CarlijnQ. Toffe prints in een lekkere zomerse jersey katoen.

kleding petit pukananas babybroekjes

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg ons!
Volg Hip & Hot Blogazine via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kinderen!

facebook.com/hipenhotmagazine
twitter.com/hipenhot
instagram.com/hipenhot
pinterest.com/hipenhot

Vorig artikelWin 50 euro online boodschappen tegoed bij ah.nl
Volgend artikel1000 leuke dingen om te doen in Nederland
Daniëlle van den Oetelaar
Daniëlle is 35 jaar en woont samen met man, zoontje Loek (juli 2015) en poes Mik in Arnhem. Ze werkt als communicatieadviseur bij een afvalrecyclingbedrijf. Maar het liefst is ze thuis. Lekker het bos in, spelen met Loek, hakend op de bank, een nieuw recept uitproberen en op zondag met z'n drietjes in bed wakker worden. Kleine dingen die groots aanvoelen. Voor Hip & Hot neemt ze onder andere kijkjes achter de schermen van webwinkels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in