Laat je inspireren door LEES! magazine

Lees magazineIk hou van boeken. Het allermooist vind ik prentenboeken. Daar kan ik geen genoeg van krijgen. En kopen. Ik blijf kopen. Al jaren. Het begon toen ik op de PABO zat en een bevlogen leraar Nederlands had, die mij meenam in de wondere wereld van het prentenboek. Voor ik moeder werd, had ik dan ook al een behoorlijke verzameling. Wanneer ik als juf een prentenboek nodig had voor een bepaald thema, dan vond ik dat een mooie gelegenheid om mijn verzameling aan te vullen. Inmiddels puilen de boekenkasten uit. Maar als ik ergens geen afstand van kan doen, zijn het mijn prentenboeken.

Misvatting

Dat prentenboeken alleen voor de kleintjes zijn, is een misvatting. Er bestaan ook prentenboeken voor oudere kinderen. Sommige zijn daar zelfs speciaal voor bedoeld. Je kunt dat zien aan de meer gedetailleerde tekeningen bijvoorbeeld. Of de teksten, die langer zijn en moeilijke woorden bevatten. Ook oudere kinderen kunnen genieten van het voorlezen van een prentenboek. Sterker nog: ik geniet er zelf nog steeds van. Soms verwonder ik me over de details die mijn kinderen zien, terwijl ze mij niet waren opgevallen. Zo ontdek ik steeds iets nieuws in een prentenboek.

Laat je inspireren!

Nu ben ik niet de enige die zo gek is van prentenboeken. Hanneke van der Meer, van uitgeverij Somoiso, deelt dit met mij. Of ik met haar. Het is maar net hoe je dat bekijkt natuurlijk. In ieder geval bracht zij het magazine LEES! uit. Dit magazine is gemaakt met het idee om kwalitatief goede prentenboeken (en daarmee bijzondere schrijvers/illustratoren) onder de aandacht te brengen van ouders. Zo hoopt Hanneke ouders en kinderen samen meer mooie voorleesmomenten te geven. Ik hoop dit met haar mee. Dit magazine is enorm inspirerend en bovendien gratis verkrijgbaar via de bibliotheek en sommige boekhandels. Maar, je kunt het ook digitaal lezen! Dat doe je via deze link. Echt iets voor de vakantie. Of misschien al wel ervoor, zodat je de pareltjes onder de prentenboeken kunt selecteren en kunt aanschaffen om voor te lezen in de zomervakantie.

Laat je weten wat je van het magazine vindt?

bijzondere boekmaker

Vorig artikelWin een Bobike ONE mini fietsstoeltje
Volgend artikel5 x zomerse smoothies èn tips om ze tof te serveren
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in