Twee hogedrukspuiten met elkaar vergeleken

Na een winter met slecht weer was bij ons het terras, maar ook de schutting, wel aan een opfrisbeurt toe. Daar waren we, in alle drukte en hectiek van werk en het gezinsleven, nog steeds niet aan toe gekomen. Ik vond het dan ook erg leuk, dat ik twee hogedrukspuiten mocht testen. Konden we meteen eindelijk ons terras aanpakken. Dat zat namelijk vol met onkruid, zwarte plekken met viezigheid en uiteraard ook kindertekeningen met stoepkrijt. Niet echt rustgevend als je daar met een glaasje bubbels zit. Daarom ging ik aan de slag en heb ik twee hogedrukspuiten met elkaar vergeleken.

Terras leegmaken

Het was nog best een werk. Onze terrasbank is flink zwaar, de tafel met stoelen ook. Het moest allemaal opzij toen we aan de klus begonnen. Gelukkig is het al weken mooi weer, dus hoefde het niet gepland te worden. Elke dag was een goeie dag. Een beetje dom was het misschien wel dat we begonnen op het heetst van de dag, maar aan de andere kant konden we elkaar dan tenminste lekker nat spuiten 🙂

Kärcher versus Gamma

We hadden twee hogedrukspuiten ontvangen voor onze test: een gele Kärcher en een blauwe van de Gamma. Op het eerste gezicht was er, behalve de kleur, niet zo heel veel verschil. We besloten de ene helft van het terras met de Gamma versie te doen, de andere helft met de Kärcher. Even voor de duidelijkheid: dit is een eerlijke review, ik word niet betaald om één van de merken beter aan te prijzen. Ik weet ook niet wat beide apparaten kosten in de winkel en heb vooraf geen reviews gelezen. Alles wat ik hier schrijf is op basis van mijn eigen ervaring.

Twee hogedrukspuiten met elkaar vergeleken

Ik begin dan met het goede nieuws: qua eindresultaat vonden zowel Maik en ik dat het verschil minimaal was. Beide hogedrukspuiten doen wat ze moeten doen en leverden een schoon terras, schone schutting en een schone auto op. Maar in het gebruik bemerkten we wel verschillen, ten gunste van de Kärcher. Deze hogedrukspuit is duidelijk een stuk degelijker dan die van de Gamma en daardoor fijner in het gebruik.

Voordelen van de Kärcher ten opzichte van die van de Gamma

Zoals gezegd voelt de Kärcher hogedrukspuit steviger aan. Het opzetstuk speciaal voor het terras blijft beter aan de grond dan die van de Gamma. Het onkruid is zo weg als je de hogedrukspuit erop zet (binnen enkele seconden) en het ding maakt minder herrie (maar alsnog is het niet echt een stil apparaat). Ook spettert de Kärcher minder. Al met al dus een stabieler, degelijker apparaat. De Gamma hogedrukspuit maakte nog meer herrie, spetterde flink en het onkruid ging minder snel weg.

 

Eindconclusie

Beide apparaten doen wat ze moeten doen: je terras, gevel, auto, gft-bak, schutting of wat dan ook schoonmaken. De Kärcher is ons het beste bevallen. Deze hogedrukspuit spettert minder, is steviger, werkt snel, is iets stiller, blijft beter aan de grond en is gewoon makkelijker in het gebruik. Ook het snoer kun je makkelijker oprollen bij de Kärcher. We vonden het heel leuk om te testen en weten nu ook welke hogedrukspuit wij willen hebben. Want sowieso is een hogedrukspuit toch wel heel erg handig!

Vorig artikel5 leuke kinderkamer wanddecoratie ideeën
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #184
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in