5 tips om je huis verkoopklaar te maken

Ga jij binnenkort verhuizen en moet je huis nog verkocht worden? Je wil je huis natuurlijk snel verkopen en voor een mooie prijs. Wij hebben het allemaal achter de rug, dus we hebben inmiddels een flinke dosis ervaring. Om je huis zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor potentiële kopers, zijn er een aantal slimme trucjes, die wij ook hebben toegepast. In dit artikel lees je 5 handige tips voor het verkoopklaar maken van je huis.

Houd een grote schoonmaak

Een schoon en opgeruimd huis is belangrijk voor mensen die jouw huis komen bezichtigen. Zorg ervoor dat alles stofvrij is, lucht het huis lekker door en maak de prullenbakken leeg. Een schoon en opgeruimd huis is niet alleen fijn voor kijkers, maar ook voor jezelf. Gebruik deze tijd om alvast overtollige spullen weg te gooien en te kijken wat je nog nodig hebt in je nieuwe huis.

Creëer ruimte in huis

Een kamer met veel meubels lijkt al snel kleiner dan dat het eigenlijk is. Probeer je kamers dan ook zo ruim mogelijk te laten lijken door minder meubels en accessoires erin te zetten. Zet kleine spullen en ornamenten in kastjes en hang niet teveel jassen aan de kapstok. Zo oogt je woning ruimer.

Ga jij binnenkort verhuizen en moet je huis nog verkocht worden? Je wilt je huis natuurlijk snel verkopen en voor een mooie prijs. Om je huis zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor potentiële kopers, zijn er een aantal slimme trucjes. In dit artikel lees je 5 handige tips voor het verkoopklaar maken van je huis.

 

Ga voor een neutrale look

Hoewel jij je oranje muur en bonte schilderijen prachtig vindt, is dit misschien niet zo voor een potentiële koper. Mensen die komen kijken naar jouw huis willen makkelijk hun stijl en meubels in jouw huis visualiseren. In een huis met een neutrale uitstraling gaat dat makkelijker dan in een huis met een nadrukkelijke stijl. Overweeg dan ook om je gekleurde muren in een neutrale kleur te laten schilderen door een schilder en je accessoires op te bergen als er kijkers komen.

Doe klusjes in en rondom het huis

Het merendeel van de kijkers ziet graag een huis dat af is. Minder onderhouden huizen worden minder snel verkocht. Doe daarom zoveel mogelijk onderhoudsklusjes in en rondom het huis, zodat je huis af is. Denk bijvoorbeeld aan het stucen van je muren, zodat je eventuele scheuren en beschadigingen niet meer ziet, het maaien van het gras en het schilderen van je kozijnen. Zo krijgen kijkers een goede eerste indruk en is je woning aantrekkelijker.

Laat licht binnen

Licht in je woning doet wonderen. Lap je ramen en trek de gordijnen open en haal meubels en planten die het licht blokkeren weg. Zo komt er zoveel mogelijk licht binnen, waardoor je woning lichter en ruimer lijkt. Zet een aantal ramen op een kier om frisse lucht binnen te laten, zodat je woning ook een frisse indruk wekt.

Met deze handige tips zorg je ervoor dat je woning aantrekkelijker is voor potentiële kopers. Zo geniet je binnenkort van een prachtig nieuw huis en hoef je je geen zorgen te maken over de verkoop van je oude huis.

 

Vorig artikelGeniet in de herfst ook van je tuinmeubelen
Volgend artikelMusthave, de adventskalender van de Bodyshop
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

  1. goede tips. het opruimen is zeker belangrijk omdat de kleinste details toch wel vaak het meest opvallen! gr. Felix

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in