Nieuwe lampen kopen: 3 redenen om dat elke twee jaar te doen

hanglamp kelley stralumaNieuwe lampen kopen, ik doe het regelmatig. Dat heeft te maken met het feit dat ik snel verveeld raak. Ik ben zo iemand die steeds wat aan het interieur wil veranderen, want anders ben ik het beu. Een muur een andere kleur, meubels verzetten, nieuwe accessoires, andere kussens op de bank. Nieuwe lampen kopen hoort daar ook bij vind ik. Toch zijn er ook nog andere redenen om regelmatig andere lampen aan te schaffen.

Lees ook: Zo verlicht je eenvoudig je tuin
Lees ook: Voordelen van TL verlichting

Nieuwe lampen kopen: 3 redenen om dat elke twee jaar te doen

Ik hoor je denken: waarom zou je elke twee jaar nieuwe lampen kopen? Nu snap ik dat het misschien gek klinkt. Regelmatig kom ik mensen tegen die na een verhuizing lampen kopen, deze ophangen en vervolgens 20 jaar laten hangen. Sommige mensen nemen de lampen zelfs mee vanuit hun oude huis en hangen ze in de nieuwe woning ook weer op. Niks mis mee, denk je misschien. Het scheelt je namelijk ook in de kosten, dat is waar. Maar denk je eens even in: 20 jaar naar dezelfde lampen kijken? Dat is toch hartstikke saai? Daarom vertel ik je in deze blog 3 redenen om elke twee jaar nieuwe lampen aan te schaffen.

Lampen worden stoffig

Ik weet niet hoe het met jullie lampen is, maar de mijne worden stoffig. Heel erg stoffig zelfs. Natuurlijk maak ik regelmatig schoon, maar veel lampen hebben allerlei nare hoekjes en gaatjes waar je met de stofdoek vaak niet bij kunt komen. Eens in de zoveel tijd haal ik ze, voor zover dat mogelijk is, helemaal uit elkaar. Daar worden ze minder stoffig van, maar ik krijg nooit alles weg. Nu heb ik een huisstofmijten allergie, en als de lampen lang hangen, zijn ze op den duur zo stoffig dat ik ze niet meer echt goed schoon krijg. Heel zonde!

nieuwe lampen kopen online

Hanglampen in de slaapkamers

Vooral de hanglampen op de slaapkamers hebben dat. Daar zitten gekke gaatjes in de kap, waar je niet goed met een doekje bij kunt komen. Ook de hanglamp op de slaapkamer van één van de kinderen is amper meer stofvrij te krijgen, doordat hij uit verschillende stukjes bestaat en je er niet goed tussen kunt komen. Eens in de zoveel tijd deze lampen vervangen zorgt er dus voor dat de stofnesten met oud stof ook weg zijn. Goede reden om nieuwe lampen te kopen dus!

Andere look & feel in je huis

De tweede reden om nieuwe lampen te kopen heb ik in het intro al een beetje verklapt natuurlijk. Waarom zou je zoveel jaar naar dezelfde lampen blijven kijken? Nieuwe lampen geven je interieur een verfrissende look & feel. Daar word ik blij van, even wat nieuws in mijn huis. Nu hoor ik je denken: wel zonde van het geld èn van de nog goede lampen. Helemaal mee eens. Daarom heb ik daar ook een oplossing voor bedacht. Ik zet oude lampen namelijk op Marktplaats, zodat ze een nieuwe bestemming kunnen krijgen. Of ik geef ze aan vrienden of breng ze naar de Kringloop. Ik gooi goede lampen nooit zomaar weg, dat vind ik ook zonde.

nieuwe lampen kopen cirkel lamp

Verandering van je lichtplan

Als je regelmatig je huis veranderd, ontstaan er ook andere behoeftes als het gaat om je lichtplan. Zo hebben wij bijvoorbeeld al 3 keer de eettafel op een andere plek gehad. Daardoor hadden we op een andere plek meer licht nodig. Dat geldt ook voor de lamp in de keuken. Toen we hier net kwamen wonen, leek de lamp die we uitkozen op een heel handige plek te hangen. In de zomer was dat ook zo. Toen hadden we de lamp weinig aan, omdat het lang licht was. Helaas bleek in de winter, dat de lamp veel teveel licht gaf op de verkeerde plek. Juist daar wilden we wat meer sfeerverlichting, en op een andere plek, boven het werkblad, juist feller licht. Ook merken we dat we ouder worden en dus in de avonduren om te lezen meer licht nodig hebben boven ons boek. Of bij de werkplek. Daarom heb ik daar een handige tafellamp voor gekocht. Tafellampen zijn ideaal als je op een werkplek meer licht wenst.

Nieuwe lampen online kopen

Ik hoop dat deze redenen jou aan het denken hebben gezet en je binnenkort eens door je huis gaat om te kijken waar je lampen kunt vervangen. Nieuwe lampen kopen is leuk om te doen, online rondkijken waar ze mooie hebben, passen en meten of het kan en dan vervolgens je aankoop doen. Dat kan trouwens prima online, meestal staan de afmetingen erbij. Ik koop bijna al mijn lampen online. Als je trouwens hele dure lampen koopt, snap ik wel dat je niet elke twee jaar nieuwe lampen koopt, daarom kies ik liever voor wat meer betaalbare lampen die ik regelmatig kan vervangen.

smoke glas met zwarte hanglampen

Vorig artikel7 x lunch onder de 300 calorieen
Volgend artikelAanbiedingen, slim inkopen in de juiste maand
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in