Met de kids erop uit in Friesland

Nu de lente weer voor de deur staat, heb ik zin om er op uit te gaan. Lekker naar buiten! Vorig jaar nazomer waren wij in Friesland en wát een fijne provincie is dat. Heerlijk rustig, veel mooie natuur én natuurlijk veel water. Ik schreef al eerder een blog over een romantisch uitje met z’n tweeen in het hoge noorden. Samen Friesland verkennen is super om te doen en zeker de moeite waard. Maar in deze blog geef ik je to do tips als je met kids in Friesland, en dan met name het Nationaal Park de Alde Feanen, bent.

To do tips met kids

Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar is een rugzaktocht leuk om te doen. De start van de tocht is bij het bezoekerscentrum van het Nationaal Park de Alde Feanen. Kinderen krijgen een rugzak mee vol onderzoeksmateriaal en ontdekken onderweg het laagveenmoeras en de dieren die er leven aan de hand van doe-opdrachten.

20160911_082658252_ios

Wij overnachtten in een mooi vakantiehuis op It Wiid, een geweldige camping met veel faciliteiten voor kinderen. Een groot deel van de huisjes en campingplaatsen hebben een fantastisch uitzicht op het water. Er is een mooi openlucht zwembad, een grote speeltuin en in het hoogseizoen is er een recreatieteam. Gedurende de dag worden er allerlei activiteiten georganiseerd, zoals knutselen, wandentochten door het Nationaal Park en natuurlijk wordt er regelmatig gedanst in de kinderdisco.

it-wiid

We zijn een paar keer overgestoken met het voet- en fietspontje Earnewâld. Niets spectaculairs, maar voor kinderen toch een leuke belevenis. Vanaf de overkant hebben we een fietstocht gemaakt met onze gehuurde fietsen. Ook een aanrader: fietsen huren en fijn met z’n allen op pad. Fietsen zijn bijna overal te huur en fietsend de Alde Feanen verkennen is bijna nét zo leuk als op de varend over het water.

pontje

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here