5 x gratis LEGO apps voor kinderen

apps-lego-uitgelichte-afbHet meest bekende speelgoed waar meerdere generaties mee gespeeld hebben is toch wel LEGO. Zelf speelde ik er als kind ook mee. Mijn dochters zijn groot fan van LEGO Friends. En ik begrijp dat wel. Het ziet er allemaal prachtig uit. Voor de één is het bouwen leuk, de ander kan er zijn fantasie in kwijt tijdens het spelen. LEGO is niet alleen in de tijd meegegaan met de blokjes en de thema’s. Maar zij hebben ook apps uitgebracht. Ik zet er 5 voor je op een rijtje. En mocht je op zoek zijn naar meer? Kijk dan eens op deze verzamelpagina.

1. LEGO Friends Art Maker

Geschikt voor iPad en iPhone – Gratis

Ontwerp een mooie kaart in de sfeer van LEGO Friends. Na ieder gemaakte kaart speel je nieuwe stickers en kaartvormen vrij. Neem ook eens een kijkje bij de inspiraties. Maak een kaart voor jouw beste vriendin, een kaart voor jouw feestje en bedenk zelf nog veel meer. Maak een foto van het eindresultaat en print vanaf jouw foto album de kaart.

LEGO Friends Art Maker

 

2. LEGO Duplo Food

Geschikt voor iPad en iPhone – Gratis

Met deze app maak je ijsjes, cakejes of hamburgers! Maak eerst een keuze uit één van deze drie en open het terras. Richt eerst de keuken in en maak voor de dieren eten. Kijk naar het voorbeeld. Kun jij dezelfde nabouwen? Een app voor peuters en kleuters, zonder gesproken taal en eenvoudig in gebruik.

LEGO Duplo Food

3. LEGO TV

Geschikt voor iPad en iPhone – Gratis

Een app met veel filmpjes van diverse soorten LEGO: City, Star Wars, Friends, Chima, Technic en meer. De gesproken taal verschilt per LEGO. Zo is LEGO Friends in het Nederlands, maar zijn andere weer zonder taal of in het Engels. Kinderen doen vaak ook al ideeën op door te kijken. Dus de Engelse taal zal niet hinderlijk zijn. Een aantal filmpjes kun je downloaden en dus ook offline kijken. Ook kun je je eigen speellijst maken met favoriete filmpjes.

LEGO TV

4. LEGO City My City

Geschikt voor iPad en iPhone – Gratis

En stad vol avonturen met bekende LEGO figuren. Kun jij de brand blussen of de boef vangen? Race met de racewagen of bestuur een helikopter! Een app met 9 spelen voor kinderen van 5 tot 12 jaar.

LEGO City My City

5. LEGO Friends Story Maker

Geschikt voor iPad – Gratis

Maak je eigen verhaal: bedenk, ontwerp, creëer en spreek in. Voeg makkelijk achtergronden, karakters en accessoires toe door te slepen. Luister en bekijk jouw verhaal terug als boek. Een mooie app met snel mooi resultaat. Voor kinderen vanaf 6 jaar.

LEGO Friends Story Maker

Op zoek naar meer LEGO materiaal? Bekijk dan eens deze verzamelpagina’s met spelletjes en filmpjes:

LEGO Junior, online spelletjes

LEGO Friends, met filmpjes, quiz en online spelletjes

Vorig artikelEen schoon en vooral opgeruimd huis in 2015
Volgend artikelWat te doen bij regen en storm?
Susan Spekschoor
Mijn naam is Susan Spekschoor, getrouwd en trotse moeder van twee dochters. Ik werk als ambulant begeleider in het onderwijs. Daarnaast heb ik een website over apps en ebooks voor kinderen. Dagelijks wordt de website aangevuld met de nieuwste en (tijdelijk) gratis/afgeprijsde apps en ebooks. Ik blog en schrijf reviews. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in