Apps die de creativiteit van je kinderen stimuleren

Creatieve-apps
Kinderen kunnen op veel manieren creatief bezig zijn. Dit is niet alleen leuk, maar ook nog eens heel goed voor de concentratie, motorische vaardigheden, sociale vaardigheden en meer. Ook knutselen is een creatieve vaardigheid. Dit kan met papier, klei of bijvoorbeeld stof. Maar hier zijn ook apps voor. Het is een andere manier van creatief bezig zijn, maar zeker niet minder. Zo staat hier ook een app bij waarbij je eerst op de iPad aan de slag kan en daarna printen, knippen en plakken. Dubbel plezier!

Wil je meer creatieve apps bekijken, kijk dan hier.

Quiver 3D coloring app– Geschikt voor iPad en iPhone – Gratis

Een hele bijzonder en zelfs gratis app voor kinderen. Deze app brengt jouw kleurplaat tot leven! Ga naar de website en print daar een kleurplaat uit. Kleur deze in zoals jij dat mooi vindt. Open de app en houdt de iPad boven de kleurplaat. Jouw dier of karakter gaat bewegen. Kinderen vinden het geweldig!

Quiver 3D coloring app

Knutselklas met Dr. Panda- Geschikt voor iPad en iPhone – € 2,99

Ook deze keer weer een app van Dr. Panda. Ook op het creatieve vlak hebben de makers van Dr. Panda een app ontwikkeld. In deze app mag je knutselen met papier, klei en meer. Je kunt knippen, plakken maar ook verven. De app bevat zes verschillende knutselvormen. En brengt jouw gemaakte creaties ‘tot leven’.

Knutselklas met Dr. Panda

Zapp Tekenapp- Geschikt voor iPad – Gratis

Een app van Zapp, bekend van tv. Deze app is door meerdere kinderen te gebruiken, want je maakt eerst een tekenboek aan. Ieder kan vanuit zijn eigen tekenboek werken en tekeningen bewaren. De app bevat lopende tekenopdrachten, maar je kunt ook vrij tekenen. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om jouw tekening op te sturen naar Zapp. Misschien komt deze dan wel op televisie!

Zapp Tekenapp

Foldify Zoo – Create, print and fold paper animals- Geschikt voor iPad – € 3,99

Deze app behoort niet tot de goedkope apps, maar is wel het geld waard. De app is er in verschillende varianten. Deze app bevat dieren. Je kiest een dier en gaat er mee aan de slag. Bepaal zelf de kleur of bijvoorbeeld de ogen. Is het dier helemaal naar jouw zin? Bekijk hem dan nog even goed in 3D. Daarna kun je het dier printen. Door te knippen en plakken breng je jouw dier tot leven.

Foldify Zoo

Labo Pebble Art– Geschikt voor iPad en iPhone – € 2,99

Heb jij al eens dieren, insecten of bloemen van stenen gemaakt? Met deze app kan dat. Kijk wat je wilt maken en speel er dan één van de 12 spellen mee. Een leuke app voor peuters en kleuters.

Labo Pebble Art

Vorig artikelEen kijkje achter de schermen bij… Roos & Tijn
Volgend artikelDe Ubbi-luieremmer is een feestje!
Susan Spekschoor
Mijn naam is Susan Spekschoor, getrouwd en trotse moeder van twee dochters. Ik werk als ambulant begeleider in het onderwijs. Daarnaast heb ik een website over apps en ebooks voor kinderen. Dagelijks wordt de website aangevuld met de nieuwste en (tijdelijk) gratis/afgeprijsde apps en ebooks. Ik blog en schrijf reviews. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in