Wat te doen bij regen en storm?

storm-en-regenAls we de weerberichten mogen geloven, wordt het vandaag een stormachtige dag. Met windstoten tussen de 80 en 100 km per uur. Dat wordt heftig, als je met de fiets naar je werk moet. Het KNMI geeft dan ook maar weer eens een weerwaarschuwing af, code geel. Nou, pfff… Jammer dat ze op mijn werk daar nooit gehoor aan geven en bellen: je hoeft niet te komen hoor! Dus, ik ga deze ochtend toch nog gewoon de storm in. Met de auto. Dat dan weer wel. Toch zocht ik uit hoe je je het beste tegen deze stormdag kunt weren. Hier 4 tips!

Kleden op storm en regen

1. Als eerste kun je je er natuurlijk op kleden. De jassen van “Happy Rainy Days” zijn daarvoor ideaal. Ze beschermen tegen regen èn wind. Ze hebben ze in allerlei soorten en maten, voor de winter of de zomer, voor volwassenen of kinderen.

happy rainy days regenjas zwart

Ga met het openbaar vervoer

2. Ga zoveel mogelijk met het openbaar vervoer. Van je fiets word je immers weggeblazen, zeker bakfietsen zijn niet aan te raden. De auto is een minder goed idee, omdat iedereen dat doet en het dus ook vaak erg druk is op de weg. Indien je werk het toelaat is thuis werken natuurlijk ook een optie, maar heb je kinderen, dan moeten die waarschijnlijk gewoon naar school.

Regenlaarzen

3. Om in de plassen te stampen: regenlaarzen! Voor kinderen en volwassenen vind je hele hippe regenlaarzen bij de Regenlaarzenexpert. De keus is immens, en zo hoef je niet bang te zijn dat je bij het uitladen van de boodschappen met je voet in een diepe plas stapt (zoals ik gistermiddag, grrr!)

hippe regenlaars

De stormparaplu

4. Moet je toch echt de deur uit terwijl het regent èn stormt? Dan is de Senz stormparaplu een echte musthave. Deze paraplu is bestand tegen harde wind en klapt dus niet om als je er in de storm mee buiten loopt. Handig!

senz paraplu

Succes vandaag!

 

Vorig artikel5 x gratis LEGO apps voor kinderen
Volgend artikelAlles wat je moet weten over luizen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in