5 x minimalistisch design voor aan de muur

Door een mooie poster aan de muur te hangen, kun je een ruimte in één keer een flinke boost geven. Ook voor fans van de minimalistische stijl is er op postergebied volop keuze. Populair zijn bijvoorbeeld geometrische dierenposters, eenvoudige posters met palmbladeren en zwart-witte exemplaren met bekende quotes. Maar er zijn nog veel meer opties! In dit artikel zet ik vijf originele, minimalistische postercollecties op een rijtje.

Een lied aan de wand

Muziekliefhebber(s) in huis? Elke poster uit deze serie van de Nederlandse ontwerper Chungkong is gewijd aan een bepaald nummer. Bovenaan de poster staat de titel van het nummer en daaronder zijn in zwart-wit de contouren van de artiest afgebeeld. De kleur van de achtergrond verschilt per poster. Van Lady Gaga’s Born this Way tot Highway to Hell van ACDC; uiteenlopende genres en periodes zijn vertegenwoordigd in deze posterserie. Wellicht zit er een favoriet uit je jeugdjaren tussen, of het nummer dat gespeeld werd tijdens de openingsdans op je bruiloft.

Filmposters in een nieuw jasje

Op filmposters staat vaak een grote hoeveelheid informatie. Designer Pete Majarich vond dat dit anders kon en begon op 1 januari 2016 aan zijn project A Movie Poster A Day. In dat jaar ontwierp hij elke dag een poster voor een bekende film; een poster met een minimalistische twist. Hij maakte onder meer posters voor Titanic, The Sound of Music en The Big Lebowski. Alle ontwerpen kun je op de Tumblr-pagina van het project bekijken en een poster bestellen kan via deze webshop. Overigens heeft ook de hierboven genoemde designer Chungkong een groot aantal minimalistische filmposters ontworpen.

Ode aan het horloge

Voor de liefhebber is het horloge veel meer dan een praktisch klokje. Bepaalde horlogemodellen hebben in de loop der jaren dan ook een iconische status verworven. De posters van designstudio Nine37 zijn een ware ode aan enkele beroemde horlogemodellen. Op elke poster staat een tekening van een bepaald horloge, bestaande uit eenvoudige lijnen die contrasteren met de effen achtergrond. Qua kleuren is voornamelijk gekozen voor zwart, wit en donkerblauw. Een voorbeeld van een horloge dat op deze manier in het zonnetje wordt gezet, is de Seiko SKX007/SKX009; op deze pagina kun je het origineel bekijken.

Baanbrekende uitvindingen

Van de floppy disk tot de elektrische gitaar en van de Kindle e-reader tot de koptelefoon; op retropatents.com vind je vintage ‘patent-posters’ met belangrijke uitvindingen uit de wereld van technologie, design, muziek en games. Op de posters zie je tekeningen van het betreffende voorwerp of concept, met daaronder de naam van de uitvinder en de datum waarop het patent aangevraagd is. Alle prints zijn volledig zwart-wit en kunnen besteld worden in verschillende formaten. De oplage van de posters is overigens beperkt. Enkele ontwerpen zijn dan ook al uitverkocht.

Luchthavenliefde

Minimalistische stadsplattegronden zijn al een tijdje een hip interieuritem. Een originele variant op dit soort kaarten zijn de luchthavenposters van Naxart (‘Next Alternative Experimental Art’), een team van ontwerpers uit Los Angeles. Op deze posters, die verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren, staat een plattegrondje van een bepaald vliegveld. Hieronder staat de officiële, drieletterige afkorting van de naam van het vliegveld en daaronder de naam van de stad waar het vliegveld bij hoort. Nadeeltje: in de postercollectie zijn (vooralsnog?) vooral luchthavens in de Verenigde Staten vertegenwoordigd.

Nieuwsgierig naar meer ideeën rondom het decoreren van de wand? Bekijk dan ook de andere artikelen in de categorie ‘aan de muur‘.

Vorig artikelZo maak je de gezonde traktatie uit de Luizenmoeder
Volgend artikelVier de liefde met Printcandy
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in