Zo maak je de gezonde traktatie uit de Luizenmoeder

Half Nederland kijkt het, de Luizenmoeder. Ik moest even wennen de eerste aflevering, maar daarna vond ik het programma echt hilarisch. Met een onderwijsachtergrond is het voor mij dubbel herkenbaar allemaal. Ik kan me identificeren als ouder, maar ook als voormalig juf. Ik lach tranen met tuiten als Juf Ank weer iets verzint, of de moeders elkaar het leven zuur maken. Natuurlijk is het allemaal enorm gechargeerd, maar dat maakt het juist zo grappig. En die gezonde traktaties: dat kennen de ook allemaal. Daarom voor jullie allemaal: zo maak je de gezonde traktatie uit de Luizenmoeder. Ook geschikt om te serveren tijdens de participia avond 🙂

Gezond trakteren op school

We kennen het allemaal, gezond trakteren is een must op de basisschool. Bijna ieder basisschool reglement heeft er wel iets over staan. Liefst een gezonde traktatie. In een klas van 30 kinderen is er immers elke week wel iemand jarig, en voor het behoud van een gezond kindergebit of een gezond lijf is al snoep natuurlijk uit den boze. Gelukkig is niet elke school even streng daar in. Ik probeer zelf meestal wel iets gezonds te verzinnen, of een combinatie van een cadeautje met iets te snoepen. De muizenperen van de Luizenmoeder is echter best een gezond alternatief. En in plaats van de dropjes, kun je natuurlijk ook voor rozijntjes kiezen.

Zo maak je de gezonde traktatie uit de Luizenmoeder

De traktatie is eenvoudig te maken en zal niet veel tijd kosten. Dat is wat we als drukke moeders allemaal nodig hebben natuurlijk. En perenmuizen zijn nu helemaal hip, dankzij de Luizenmoeder.

Wat heb je nodig?

15 peren
(30 pitloze rode en 90 witte druiven)
rozijntjes of dadels
cocktailprikkertjes

Deze hoeveelheid is voor een klas van 30 kinderen.

Hoe maak je het?

Halveer de peren in de lengte en daarna ook in de breedte. Houdt de stukken bij elkaar. Schil de helft met het smalle stuk, dit wordt het snoetje van de muis. Laat bij het achterste deel, het bolle deel van de peer, de schil er op zitten. Bekleed een bakplaat of dienblad met aluminium folie. Leg de perenhelften er op zoals je ziet op de screendumps. Prik 2 rozijntjes of stukjes dadel op een prikkertje en prik ze als 2 ogen in het voorste deel van de peer. Vervolgens prik je een blauwe druif op een prikkertje en steek dat voor in de peer als neus. Daarna prik je 3 witte druiven op een prikkertje en steek dit als 2 oortjes op de achterste helft met schil en eentje als staart achterin.

Muizenstaart

Je kunt in de plaats van deze druif als staart ook kiezen voor een dropveter (als dat mag van de school ;-)) of je trekt met de zeesteur sliertjes van een appelschil en prikt dat als staart aan het muisje vast. Even een theedoek er overheen en klaar is je Luizenmoeder perenmuisjes traktatie!

Meer gezonde traktaties?

Op de website van Highteeth.nl vind je ook tips voor gezonde traktaties. Misschien iets voor de mama van Floor de volgende keer?

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #159
Volgend artikel5 x minimalistisch design voor aan de muur
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in