Kids & the city

Toen wij afgelopen herfstvakantie op Ibiza waren, maar ook toen ik afgelopen zomer met Sterre in Londen was, merkte ik weer hoe ontzettend leuk het is om met kinderen op pad te zijn. Mits je je daar natuurlijk op instelt en goed op voorbereid. Als je op stedentrip gaat en alleen maar “grote-mensen-dingen” wil doen, dan weet je van te voren als dat het niks wordt. Het boekje Kids & the city helpt je met de voorbereidingen van je stedentrip naar maarliefst 12 steden! Ik schreef een review over het boek Kids & the City.

Kids & the city

Eva Munnik schreeft dit leuke boekje en zegt het in haar voorwoord ook al: houdt rekening met de behoeftes van iedereen en stel je verwachtingen bij. Je kunt met kinderen niet alles zien wat je zou willen. Besef dat het zien van de toeristische highlights er misschien niet in zit, maar je in plaats daarvan wel unieke andere dingen kunt doen. Denk aan een fabuleuze picknick in een park in Rome. Of een fantastisch warmwaterbad in Reykjavik. Een speeltuin in Londen.

Stedentrips

De stedentrips met kinderen die in Kids & the city beschreven staan zijn: Antwerpen, Barcelona, Belgrado, Berlijn, Londen, Marrakech, New York, Parijs, Porto, Rome, Rotterdam en Stockholm. Stuk voor stuk interessante steden, die ik grotendeels al eens bezocht heb, maar dan zonder kinderen. Nieuwsgierig als ik ben heb ik een paar avonden in het boekje zitten lezen. Welke tips geven ze als het gaat om de steden die ik al ken?

Inhoud Kids & the city

Het leuke van dit boekje is dat het heel gestructureerd en overzichtelijk is. Elke stad is voorzien van een aantal vaste hoofdstukken. De go & no go’s, de highlights, musea, basics, parken/tuinen, shoppen en wat te doen als je er slechts een dag of een weekend bent. Ook staat overal bij of de stad buggy-proof is. Handig, want ik zie mezelf nog lopen met de buggy in Parijs, heuvelachtig en voortdurend kinderkopjes. Of in Venetië, waar we elke brug de kinderwagen weer overheen moesten sjouwen. Kies dan liever voor een draagdoek…

Wat vind ik van het boek?

Het boek is erg leuk en echt een aanrader voor mensen met kinderen die van reizen houden. Het bevat praktische informatie, leuke adresjes, goeie museumtips en nog veel meer. Eva heeft haar werk zeker goed gedaan en de informatie die je in dit boekje vindt, vind je niet in reguliere reisgidsen. Ik denk dat het ook zeker een leuk (kraam)cadeau is voor reislustige types die hun eerste kind krijgen bijvoorbeeld. Een kleine kanttekening wil ik wel maken: Eva heeft zelf op dit moment maar één kind en daardoor dus ook slechts rekening te houden met de behoeften van zichzelf en haar man en haar dochtertje. Als je met 3 of 4 kinderen van verschillende leeftijden op pad bent, is het wellicht wat meer puzzelen, maar haar tips komen dan zeker goed van pas.

Kopen?

Wil jij dit leuke boekje Kids & the city zelf hebben of iemand cadeau doen? Je kunt het online aanschaffen via bol.com.

Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
boek Kids & the city
Aantal sterren
51star1star1star1star1star
Vorig artikel10 x schoencadeautjes uit onze eigen webwinkel
Volgend artikelOrganiseer je wasgoed met de Brabantia Linn
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in