7 tips voor het optuigen van de kerstboom

kerstboom passageDe kerst nadert en dan gaan we allemaal massaal een kerstboom halen en optuigen. Kies je voor een echte kerstboom, met die heerlijke dennengeur in huis? Of liever voor een alternatieve kerstboom? Wat je ook kiest, niets leuker dan die versieren met lichtjes en ballen, vooral ook als de kindjes mogen helpen. Nu is het soms best lastig om je boom mooi versierd te krijgen. Er zijn mensen die er een enorm talent voor hebben en de prachtigste bomen krijgen, maar bij sommige bomen krijg je de versiering niet in balans. Daarom zocht ik uit waar je bij het versieren nu op moet letten. 7 tips voor het optuigen van de kerstboom.

7 tips voor het optuigen van de kerstboom

  1. Het is heel belangrijk om te zorgen dat je boom recht en stevig staat. Een wankele en scheve boom krijg je nooit goed versierd, want alles hangt dan scheef. Zet een kleine boom op een tafeltje, zo is hij beter zichtbaar. Cadeautjes kun je er onder op de tafel leggen. Dat ziet er leuk uit.
  2. Begin altijd eerst met de verlichting! Kies voor een snoer dat past bij de boom, dus een kort snoer bij een kleine boom of een lang snoer bij een hele grote boom. Niets vervelender dan een stuk snoer over houden of een stuk boom overhouden als je snoer te kort is. Werk van boven naar beneden en zorg ervoor dat je ook lichtjes wat dieper in de boom doet. Dichtbij de stam dus. Dat geeft een ruimtelijk effect.
  3. Kies voor de kerstversiering kleuren die met elkaar in balans zijn en bij je interieur passen. Is de kleur van je woonkamer bruin, kies dan voor kerstversiering in goud en bruintinten. Heb je roze, neem dan zilver, wit en roze versiering. Een bontgekleurde boom kan ook leuk zijn, maar voer dit dan ook goed door. Kies alleen ballen in felle kleuren, niet half blauw en een paar gekke kleuren er tussendoor.
  4. Werk ook met ophangen van de ballen en andere kerstversiering van boven naar beneden. Hierdoor zie je beter op welke plekken er nog iets nodig is.
  5. Heb je ballen in verschillende formaten? Hang de kleine ballen dan bovenin en de grote ballen onderin. Dit zorgt voor meer evenwicht, zowel qua gewicht als qua zicht.
  6. Probeer ook nu wat versiering dichter bij de stam te hangen om meer diepte in je boom te creëren. Het beste hang je de glanzende ballen dichter bij de stam en de matte ballen wat meer aan de buitenkant.
  7. Maak eens kerstversiering met de kinderen. Dat vinden ze erg leuk en geeft ook een mooie effect. Kies ervoor om te werken met bijenwas of brooddeeg. Dit kun je in verschillende kleuren krijgen, zodat je de kleur kunt aanpassen aan je interieur.

Heb jij ook nog tips? Laat het weten bij de reacties!

7 tips om je kerstboom langer goed te houden

Vorig artikelWijn en spijs tips: hoe kies je de juiste wijn bij je kerstdiner?
Volgend artikelZelf een lichtplan maken voor je huis
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in