Thermen & Badewelt Euskirchen, absoluut genieten

thermen-badewelt-euskirchen-priveEen uitnodiging om een weekend in een wellnesscentrum te overnachten, sla ik natuurlijk nooit af. Eenmaal daar liep ik echt met mijn mond open. Thermen & Badewelt Euskirchen (net over de grens in Duitsland) is werkelijkwaar prachtig en zo anders als hier in Nederland!

Een paradijs onder de palmen

Het complex van meer dan 18.000 vierkante meter ligt in de uiterwaarden van de Erft, vlak bij de Eifel. De perfecte uitvalsbasis om uitstapjes te maken naar Bonn, Keulen of Düsseldorf. Er wordt niet voor niets geadverteerd met de quote: Mijn paradijs. Onder palmen. Want er staan meer dan 500 exotische palmen langs de grote lagune. En ja, die zijn echt! Met een speciaal irrigatiesysteem (waarbij een computer bijhoudt hoe de plant zich voelt) worden ze tot in de puntjes verzorgd. Tussen al die palmen staan heerlijke ligbedden en bankjes en heb je echt een privé momentje.

thermen-badewelt-euskirchen-meditatie-sauna

Zwembad & cocktails

Het paradijs bestaat uit twee delen. Een gedeelte met badkleding met een groot zwembad omringd door echte orchideeën. Eens in de paar maanden worden deze allemaal vervangen. Degene die nog goed zijn worden verkocht en de opbrengst gaat naar het goede doel. Het is zo’n 34 graden binnen. In de zomer kan het glazen dak er helemaal af! In het zwembad zit een heuse poolbar met heerlijke cocktails. En ja, die heb ik zelf getest! Als het donker is, gaan de lampjes in het bad aan. Die schijnen omhoog naar het glazen dak en zo lijkt het een prachtige sterrenhemel. In dit gedeelte zijn verschillende heilzame baden, zoals met zout uit de Dode zee of met bepaalde mineralen.

thermen-badewelt-euskirchen-waterval

Sauna’s en stoombaden

Via een poortje kun je naar de Vitaltherme & Sauna. Daar ontdoe je je van je badkleding (kun je daar ophangen) en kun je kiezen uit een van de vele sauna’s en stoombaden. Overal liggen brochures met de tachtig activiteiten die iedere dag plaatsvinden. Het gaat hier echt om opgietingen, peelings en aquafitcursussen. Allemaal gratis.

Bijzondere sauna’s

Een bezoekje waard is de grote Koi-sauna met uitzicht op het buitenwater en een aquarium vol met koikarpers. Dit is een van de heetste opgietingen. Ook een aanrader is het Wiener Kaffeehaus van 75 graden. Tijdens de opgieting komt de geur van koffie heerlijk binnen. Om af te koelen krijg je aan het einde een ijskoffie. Oh, en er is ook een sauna die uitkijkt op een vogelkooi (de Tropensauna).

thermen-euskirchen-koisauna

Massages

Uiteraard is er ook nog een buitenterrein waar je kunt liggen, maar je kunt daar ook gebruikmaken van waterfietsen. Verder kun je je nog laten masseren of een schoonheidsbehandeling nemen, dit is wel betaald.

Lekker eten

In beide gedeelten kun je heerlijk eten. Persoonlijk vond ik het restaurant in het ontklede gedeelte lekkerder. Dit was gezond en kon je kiezen tussen grill, Aziatisch, vegetarisch of Italiaans. De leeftijd is vanaf 16 jaar, kleine kinderen t/m 3 jaar zijn gratis. Op de zaterdag mag je wel kinderen meenemen (tot 18 uur), maar het is niet bedacht op kinderen. Het is echt een ontspanningswereld. Het is geopend op 18 december 2015 en de verwachting is dat het nog veel groter gaat worden. Er zijn nu al plannen om het geheel te gaan uitbreiden.

Thermen & Badewelt Euskirchen, absoluut genieten

Ik kan echt nog veel meer vertellen, maar je zou Thermen & Badewelt Euskirchen eigenlijk zelf moeten ervaren. Omdat ik alle opgietingen mee wilde maken, had ik echt aan één dag niet genoeg. Om jezelf echt de rust te gunnen, zou ik er echt een lekker weekendje weg van maken.

Stresemannstraße 999 (Thermenallee 1),
53879 Euskirchen
www.badewelt-euskirchen.de/nl/

thermen-euskirchen-sterrenhemel

Vorig artikelSintcadeautjes met batterijen
Volgend artikelBinnenkijken bij… Katia
Barbara Schriek
De passie van Barbara Schriek is schrijven. Zij schrijft voor Hip & Hot over uiteenlopende onderwerpen. Daarnaast fotografeert ze. Ze is afgestudeerd aan de School voor Journalistiek, volgt daarnaast workshops, lezingen en masterclasses en schrijft verhalen. Meer informatie over Barbara vind je op haar website Writing Artist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in