Zo hou je stapeltjes uit het zicht

Ik weet niet of het herkenbaar is, maar hier in huis zijn we van de stapeltjes. Post die binnenkomt, boodschappen, foldertjes, nieuwe aankopen. In plaats van ze meteen op te ruimen gooien we het op een stapeltje. Er zijn meerdere stapeltjes in huis. De grootste stapel vormt zich in de keuken. We komen binnen en dan is het keukenblad zo ongeveer het eerste wat we tegenkomen. Dus hop: daar vormt zich een stapeltje.

Nog meer stapeltjes

Ook op de trap naar boven en op de werkkamer liggen stapeltjes. Sommige dingen van het stapeltje beneden sorteer ik en leg ik op de trap, omdat ze naar boven moeten. Soms lopen we 10 keer de trap op zonder dat stapeltje mee te nemen. En als ik er dan wel een keer aan denk, dan verplaats ik het stapeltje van de trap naar de werkkamer. In de werkkamer liggen trouwens wel meerdere stapeltjes. Een stapeltje met spulletjes voor de webwinkel, een stapeltje met spulletjes voor mijn werk als onderwijsadviseur en een stapeltje met spullen voor mijn blog.

Zo houd je stapeltjes uit het zicht

Nu heb ik niet de illusie dat ik het maken van de stapeltjes kan beïnvloeden. We zijn nou eenmaal druk, we verzamelen dagelijks spullen en we hebben niet altijd de tijd om het direct op te ruimen. Stapeltjes zullen we dus wel altijd blijven maken, maar ik heb wel nagedacht over een oplossing. Je kunt namelijk stapeltjes ook uit het zicht maken. Of beter gezegd, in een mooie doos, mand of bak. Zo voorkom je dat het er troeperig uit ziet.

Leitz My Box

Voor beneden had ik al een roze draadmandje gekocht, maar voor in de werkkamer liet ik me inspireren door de hashtag #LeitzMyBox op Instagram. Ik kwam de hashtag toevallig tegen en was meteen enthousiast. Wat een fijne bakken! Ze zijn allemaal stapelbaar en sommige bakken hebben handige organizers erin. Ik gebruik deze bakken volop in mijn werkkamer.

Webwinkel

Voor de webwinkel gebruik ik om pakketjes in te pakken vaak plakband, een schaar, een pen, en kaartjes om iets op te schrijven. Deze heb ik nu in de opberg- en sorteertray liggen op mijn werktafel. Zo slingeren al deze losse prulletjes niet rond en heb ik ze toch zo voor de pak.

Schoenpoets en speelgoed

Ik heb een grote Leitz MyBox voor de schoenpoetsspullen. Die lagen bij ons ook altijd overal te slingeren en zijn nu mooi opgeruimd in de schoenenkast. Zo voor de pak, maar toch netjes. Ook zijn de grote boxen heel handig voor speelgoed. Ik bewaar er bijvoorbeeld de Plamobil in!

Inspiratie

Ik ben dus echt fan geworden van MyBox en ga binnenkort nog meer versies aanschaffen, want ik houd van een opgeruimd huis. Ik vind ze superhandig om spullen in te sorteren en op te bergen. Je kunt ze in de kast zetten, maar ze kunnen ook prima in het zicht staan, omdat ze gewoon stijlvol en mooi zijn. Ik heb nu een versie met een grijs randje, maar voor de werkkamer wil ik eigenlijk die met het roze randje bestellen. Ik was bang dat het te knal zou zijn, maar nu de werkkamer is opgeknapt denk ik dat het toch heel leuk zal staan.

Kleur

De Leitz MyBox is een hele fijne oplossing om je huis of werkplek netjes en georganiseerd te houden. De MyBox serie is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren, roze, groen, blauw en grijs en allemaal gecombineerd met wit. Meer informatie en inspiratie vind je op de website van Leitz. Welke kleur zou jij kiezen?

Vorig artikelWinterse magie bij Disney on Ice!
Volgend artikelAi, een botsing!
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

1 REACTIE

  1. Super handig systeem he! Ik had het al elders gezien en ik vind het er nog steeds erg handig (en mooi!) uitzien :P. Mijn favo kleur is grijs. Het lijkt wel te glitteren :P.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in