A&O Hotel Frankfurt Galluswarte

A&O Hotel Frankfurt Galluswarte geen gordijnenIeder jaar als wij op vakantie door Duitsland rijden, boeken wij een familiekamer bij A&O hotels. Dit keer reden we tot Frankfurt am Main, en daar hebben ze ook twee A&O’s zitten. Wij kwamen terecht bij A&O Hotel Frankfurt Galluswarte. Dit ligt redelijk dicht bij het centrum en het station. Nu zijn alle A&O’s in concept wel gelijk, maar de uitwerking kan iets verschillen. Daarom in deze blog een review van A&O Hotel Frankfurt Galluswarte.

Lees ook: A&O Bremen review

A&O Hotel Frankfurt Galluswarte

Vanuit de Randstad is het ongeveer 4,5 uur rijden naar Frankfurt am Main, mits je geen file hebt natuurlijk. Dat hadden wij niet, dus we arriveerden vlotter dan verwacht. Dit hotel ligt aan een drukke straat en parkeerplekken zijn er nauwelijks langs de weg, dus we waren blij dat het hotel parkeerplekken aanbiedt. Deze kun je bij het boeken al reserveren. Dit hadden wij niet gedaan, maar gelukkig was er voor ons nog een plekje beschikbaar. Je mag dan de slagboom door en op een soort binnenplaats voor de deur van het hotel parkeren. Het hotel zelf is een enorm gebouw met meerdere verdiepingen, maar gelukkig hadden wij een kamer op de begane grond. Hoefden we niet met de lift of de koffers alle trappen op te sjouwen. 

A&O Hotel Frankfurt Galluswarte

De familiekamer

Eigenlijk zijn de meeste familiekamers een beetje hetzelfde bij A&O hotels. Ze bieden altijd plek aan 6 mensen en hebben een eigen douche en toilet. Er staat meestal een tweepersoonsbed (we hebben 1 keer gehad dat dit er niet was) en 2 stapelbedden voor de kinderen. Je moet die nog wel zelf opmaken, maar er ligt beddengoed en een handdoek op het bed, zodat je gelijk aan de slag kunt. De kamer in dit hotel was wel wat kleiner dan we gewend waren, maar alles was er. De bedden zijn stevig en veilig voor de kinderen. Het tweepersoonsbed was ook prima. Aparte dekbedden. De matrassen zijn wat hard, maar ik heb er toch goed op geslapen. Onder de bedden is ruimte voor je koffer en er is douchegel aanwezig. 

tanden poetsen frankfurt a en o

De prijs

A&O Hotel Frankfurt Galluswarte boek je in het hoogseizoen voor ongeveer €100 exclusief extra’s. Het pakket dat wij hadden, inclusief ontbijt en parkeerplek was bij elkaar €153. Je zit dan dus met je hele gezin in een kamer met eigen sanitair, hebt ‘s morgens een prima ontbijt en zit op loopafstand van het centrum van Frankfurt. Mocht je dus niet alleen op doorreis zijn, maar ook de stad nog even willen bekijken, dan is dit een prima uitvalsbasis. 

laptop kijken A&O Hotel Frankfurt Galluswarte

Het ontbijt

Mocht je er een ontbijt bij boeken, dan betaal je voor de kinderen minder dan voor de volwassenen. Het ontbijt is prima. Reken niet op croissantjes, maar er zijn broodjes, beleg, cereals en yoghurt. En natuurlijk koffie, thee en chocolademelk. 

Verbeterpunten

Verbeterpunten voor A&O Hotel Frankfurt Galluswarte heb ik er wel een paar. Ten eerste zouden een paar passende gordijnen fijn zijn. In de zomer is het vroeg licht en dan ben je zonder gordijnen dus ook erg vroeg wakker. Ook ‘s avonds is er veel omgevingslicht dat in je kamer schijnt. Verder was de kamer ietwat smoezelig. Niet echt vies, maar ook niet superschoon. Tot slot zou wat ons betreft de handdoek wel wat groter mogen zijn. Houd er verder rekening mee dat er ook veel jongeren in deze hotels verblijven en het in de avond wat rumoerig kan zijn. Wij sliepen daar wel gewoon doorheen, maar als je daar gevoelig voor bent kan dat een minpuntje zijn. 

stapelbed a & o

Conclusie

Wij vinden A&O Hotel Frankfurt Galluswarte niet de beste van deze keten, maar wel een prima plek voor een overnachting op doorreis of een kort bezoek aan de stad Frankfurt. Het is fijn dat je met z’n allen op één kamer kunt overnachten als gezin en geen twee aparte kamers hoeft te boeken. 

A&O Hotel Frankfurt Galluswarte stapelbedden

Vorig artikelTijd om je muren op te frissen
Volgend artikel35 typisch Hollandse producten
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in