Tijd om je muren op te frissen

sterre verft haar kamer bruinIk zat van de week op de bank en de zon scheen langs de muur. Ik zag opeens overal vlekken en oneffenheden. Toen realiseerde ik me dat het na bijna 6 jaar wel weer eens tijd wordt om de muren te verven. Een likje nieuwe verf erop kan immers geen kwaad! Nu wil ik het liefst een muurverf die mat is, want ik hou niet van glanzende wanden. En ik wil ook de muur kunnen schoonmaken, zonder dat er beschadigingen ontstaan. Dat laatste gebeurt immers snel in een groot gezin. Er loopt er eentje tegen de muur op, iemand stoot met een stoel ertegen of knoeit iets van eten. Met name de muur bij onze eettafel ziet er echt niet uit. 

Tijd om je muren op te frissen

Nu kwam ik recent op het spoort van de muurverf Sikkens Alphacryl Pure Mat SF. Deze muurverf heeft nogal wat voordelen als het tijd is om je muren op te frissen. Om te beginnen is deze verf matter dan mat. Misschien wel de matste verfsoort die je kunt vinden. Geen geglim dus op je wanden, ik hou daarvan. Daarnaast is het een isolerende verf, waardoor je dus minder snel last hebt van vlakken. Tot slot kun je deze verf heel goed reinigen. Komt er onverhoopt toch een vlekje op de muur, omdat iemand een glas tomatensap op de grond laat vallen en deze spettert tegen de muur, dan pak je een doekje en haal je het er zo af. Zelfs als je een beetje schrobt zal er geen glanzende plek zichtbaar zijn. Ideaal dus voor een huis met kinderen. Of in je keuken. 

Woonkamer verven

Wij gaan deze verf gebruiken op de muren en de wand van de keuken. Op de wand willen we natuurlijk weer roze (ik ben daar nog steeds niet op uitgekeken en in de keuken twijfel ik over de kleur. We hebben daar nu wit, maar misschien wil ik daar ook wel een kleurtje tegen de muur. Wit is gewoon zo… wit 🙂 En aangezien je deze muurverf in allerlei kleuren kunt bestellen, is het leuk om een mooi kleurtje te kiezen. Ik moet trouwens ook niet vergeten om rollers, kwasten en een verfbak te bestellen. Dat had ik een tijdje terug gedaan in de werkkamer. Verf besteld, maar daar niet aan gedacht. Kon ik nog niet aan de slag. 

Hoe vaak moet je binnen verven?

Je hoeft in principe maar eens in de tien jaar de binnenmuren te verven. Maar de ervaring leert dat je deze termijn met kinderen wel wat kunt verkorten. En misschien ook wel als je zelf niet zo netjes bent. Zoals ik 🙂 In de keuken spettert er bij mij ook heel vaak wat. Misschien was ik toch beter af met tegels, maar daar heb ik nou eenmaal niet voor gekozen. Dus dan maar eens in de 5 a 6 jaar verven. Kun je ook nog eens voor een ander kleurtje gaan tenslotte. Dat geeft meteen weer een andere look & feel en maakt dat je kamer ook echt is opgefrist. 

huis vanuit de keuken

Vorig artikelThe Steak Club ‘s Gravenzande, dineren aan een gezellig plein
Volgend artikelA&O Hotel Frankfurt Galluswarte
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in