Apps om de vormen te leren

Rond, vierkant, driehoekig of misschien wel ruit? Alle voorwerpen hebben wel een bepaalde vorm. Ook is er veel speelgoed voor kinderen waarbij het gaat om vormen. Denk hierbij aan puzzels, maar ook vormen in de juiste opening plaatsen. Vormen komen op school ook weer terug. Denk bijvoorbeeld aan rekenen. En dat begint al bij de kleuters. In dit blog heb ik een aantal apps verzameld waarbij het gaat om leren en kennis maken met vormen. Leuk om samen met jouw kind(eren) te spelen, maar wellicht kunnen ze er ook al wel zelfstandig mee aan de slag?

Apps-om-vormen-te-leren

Geoboard
Geschikt voor iPad en iPhone – Gratis
Maak met elastiekjes verschillende vormen. Pas de opdracht aan en de app is te gebruiken voor groep 1 tot en met groep 8. Als app te vinden in de App Store of als online web app geschikt voor computer en digibord.

Bobo Vormen
Geschikt voor iPad – € 1,99
Een app met Bobo in de hoofdrol. Deze keer kom je alles te weten over vormen. De app bevat vier mooie spelen. In het menu kun je kiezen uit één van de vier spellen:
– Zoek de schaduw
– Dezelfde kleur
– Van klein naar groot
– Wat zie je?
Lees er alles over in deze uitgebreide review

Ik leer de vormen
Geschikt voor iPad – € 1,99
In deze app maakt jouw peuter op een eenvoudige manier kennis met verschillende vormen. Door vormen te herkennen en op de juiste plek te schuiven wordt er spelenderwijs geleerd. Als beloning volgt een kleurrijke verrassing.

Moma Art Lab
Maak je eigen kunstwerk met deze creatieve app. Plaats verschillende vormen in de gewenste kleuren. Maak ze groter, kleiner, zelfs draaien is mogelijk. Bewaar jouw gemaakte werk in de galerij van deze app.
Geschikt voor iPad – Gratis

Busy Shapes
In deze app staan niet alleen de vormen, maar ook de kleuren centraal. Door gericht te kijken en matchen schuift het kind de vorm naar de juiste plek. De app is eenvoudig in gebruik en kleurrijk. Onbewust wordt er ook aan de fijne motoriek gewerkt.
Geschikt voor iPad en iPhone – € 2,99

Vorig artikelVan breien tot Bowie: nog meer tips voor de voorjaarsvakantie
Volgend artikelOntdek het ZAAIste museum van Nederland
Susan Spekschoor
Mijn naam is Susan Spekschoor, getrouwd en trotse moeder van twee dochters. Ik werk als ambulant begeleider in het onderwijs. Daarnaast heb ik een website over apps en ebooks voor kinderen. Dagelijks wordt de website aangevuld met de nieuwste en (tijdelijk) gratis/afgeprijsde apps en ebooks. Ik blog en schrijf reviews. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in