Apps voor in de vakantie of op de achterbank

December is altijd een drukke maand voor kinderen. Spannende feesten zoals Sinterklaas en alles wat daarbij komt kijken. En voor je het weet staat de kerstboom weer op school en thuis. De vakantie is een mooi moment voor even twee weken rust. Geen volle agenda, lekker luieren en uitslapen (of pyamadag?). Misschien ga je nog wel een paar dagen weg. Deze keer een blog met leuke en nieuwe apptips voor kinderen. Voor op de bank in huis of op de achterbank in de auto.

vakantie-apps-2015

Bollo– Geschikt voor iPad en iPhone – Gratis
Bekend bij veel kinderen: Bollo de beer. Is het niet van het vakantiepark zelf, dan is het misschien wel van de televisie. Deze app is leuk voor peuters en kleuters. De app is eenvoudig in gebruik en bevat spelletjes, (voorlees)verhaaltjes, muziek maken en filmpjes.

Beste Vrienden Quiz- Geschikt voor iPad en iPhone – Gratis
De Beste Vrienden Quiz is bekend van tv. Maar is er nu ook als app! Kinderen maken (met behulp van ouders) een account aan en kiezen een afbeelding (dus geen eigen foto). Zoek vrienden op of speel tegen een vreemde. Leuk om zo in de vakantie toch even met elkaar een spelletje te spelen!

Dr. Panda Brandweer- Geschikt voor iPad en iPhone – € 2,99
Dr. Panda heeft weer een nieuwe app! Deze keer gaat het over de brandweer. Van kazerne en brandweerpak tot besturen en blussen. En prachtige app voor kinderen. Bij de app kun je kleurplaten gratis downloaden. Ook heb ik praatplaten erbij gemaakt, leuk voor in de klas bij thema Brandweer.

DNA Play– Geschikt voor iPad en iPhone – € 2,99
Geen één mens is hetzelfde. Allemaal hebben we een uniek dna. Met deze app bouw je grappige, mooie, bijzondere ‘monsters’ met behulp van dna. Los de dna puzzels op en kijk welk monster je ontworpen hebt. En speel er een spel mee. Oneindig veel creaties.

Zen Studio– Geschikt voor iPad en iPhone – Gratis
In deze app kun je zelf creaties maken of iets namaken. Vul de vakjes met verf en ontwerp zo mooie creatieve kunstwerken. Hoor je de geluiden wanneer je een vakje verft? De app is gratis en bevat voldoende om je uit te leven met deze vingerverf. Heb je daar niet genoeg aan en wil je meer namaken? Dan kun je gebruik maken van de in-app-aankopen.

Vorig artikelXmas giveaway Peppa!
Volgend artikelWie, wat, waar op Instagram: @Jacolinevdm
Susan Spekschoor
Mijn naam is Susan Spekschoor, getrouwd en trotse moeder van twee dochters. Ik werk als ambulant begeleider in het onderwijs. Daarnaast heb ik een website over apps en ebooks voor kinderen. Dagelijks wordt de website aangevuld met de nieuwste en (tijdelijk) gratis/afgeprijsde apps en ebooks. Ik blog en schrijf reviews. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in