Back to school en koken, hoe dan?

herfstkokenVoor ons zit de zomervakantie er alweer op. Vanmorgen was ik bezig met het maken van de weekplanning en de bijbehorende boodschappenlijst voor de hele week en de schrik sloeg me even om het hart: nog maar 1 week in een relaxt ritme, daarna begint de ratrace weer. Dan moeten we weer vroeg opstaan, de kinderen op tijd de deur uit krijgen en eind van de dag ophalen, voetbal, pianoles, rolschaatsles, sporten, werken, ik word al gek bij de gedachte. Uiteraard wordt er ook van me verwacht dat ik iedere avond een gezonde maaltijd op tafel zet. Juist die eerste weken zijn altijd mega hectisch. De opstart van alles, het wennen aan het schoolritme. Back to school en koken, hoe dan? 

Maak het jezelf gemakkelijk

Ik besloot het mezelf makkelijk te maken volgende week. Op mijn werkdagen of de drukke “sport-hobby dagen” ga ik voor de easy peasy boxen van Hello Fresh. Heb ik in het verleden ook al eens een poosje gedaan. Een paar dagen in de week niet hoeven nadenken, maar de ingrediënten en recepten op een presenteerblaadje krijgen. Gewoon thuis, aan de deur. Met verse groenten, dus gezond. Is er in elk geval één ding waar ik in die eerste hectische weken geen omkijken naar heb. Of langer. Het went namelijk héél snel. Qua prijs valt het me trouwens reuze mee. Zeker nu de boodschappen zo duur zijn geworden. 

Samen koken met de kleintjes

Mijn kinderen vinden de kant-en-klare boxen ook geweldig. Vooral de kleintjes. Die willen wel helpen. Groente snijden, roeren in de pan, meekijken op de recepten, ingrediënten pakken. Ik vind dat eigenlijk heel gezellig. Vaak zet ik er een bak snoeptomaatjes of komkommertjes bij terwijl ze helpen, want rond kooktijd hebben ze vaak trek en zeuren ze aan mijn hoofd om eten en schermpjes. Als ze mogen meehelpen, zijn ze gelijk productief bezig, kunnen we kletsen over school en gaat er ongemerkt al wat groente naar binnen. Die aandacht hebben ze toch nodig na school, dus hoe handig is het om dat momentje tijdens het koken te pakken? 

helpen met koken part 33

Pubers laten koken

De groten kunnen het soms helemaal zelf met de duidelijke recepten van Hello Fresh. Op de plaatjes kunnen ze precies zien wat ze nodig hebben en wat ze moeten doen. Ook dàt vind ik ideaal. Want op donderdag hebben er twee kinderen, op verschillende tijden, pianoles. En eentje heeft ook rolschaatsles. Wie het bedacht heeft weet ik ook niet, maar dan ook nog koken tussendoor is niet te doen. En Maik is aan het werk, die komt pas half 7 thuis. Hij wil ook graag dan er dan een warme maaltijd klaar staat. Ideaal dus dat ik dan Sterre en Yuren kan vragen om voor mij te koken met de Hello Fresh Box. Ze vinden het nog leuk ook! Ze leren er ook van. 

Kortingscode Hello Fresh

Dit artikel betreft natuurlijk een samenwerking met Hello Fresh. Eentje waar ik heel blij mee ben, want ik ben oprecht fan en mag jullie ook nog eens €75 korting op de eerste 3 boxen geven! Daarvoor hoef je alleen maar de code ADT22 bij je bestelling door te geven. Doe je zelf een ontspannen Back to School periode cadeau en bestel die boxen! Kom rustig in het school- en werkritme. Laat je niet gek maken en zorg dat die maaltijden de eerste weken zonder gedoe op tafel komen. Bestel hier!

Nog even samenvattend:

  • €75 korting op de eerste 3 boxen
  • code NPH22
  • Link naar de actiepagina van Hello Fresh

Rest mij nog jullie een goede start van het nieuwe schooljaar te wensen èn natuurlijk heel veel kookplezier!

hello fresh boxen

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #397
Volgend artikelWanneer krijg je kind een telefoon-abonnement?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in