Warme herfstige appelsap met Licor 43

Herfstdrankje met appel, kaneel en licor 43Deze warme herfstige appelsap met Licor 43 zag in een magazine voorbij komen en het leek me erg lekker, dus scheurde ik het uit. Het lag een tijdje in de keuken te verstoffen, want wij zijn niet van die appelsap drinkers dus dat heb ik nooit in huis. Nu het herfst is, kreeg ik er toch wel zin in, dus zette de appelsap en slagroom op mijn boodschappenlijst. Licor 43 had ik nog staan, dat kreeg ik van een vriendin toen ik 43 werd. Hij is al half leeg, ik drink het niet zo heel vaak, maar nu kwam het toch mooi van pas!

Lees ook: Kruidige herfstthee

Warme herfstige appelsap met Licor 43

Ondanks dat ik dus niet gek ben op appelsap, was dit verwarmende drankje wel echt superlekker! Ik had ‘m op Instagram gepost en daarna kwamen er veel vragen naar het recept. Vandaar dat ik besloot dit maar even uit te werken. Ik ga het zeker nog eens maken, want het was echt heerlijk. Wel calorierijk trouwens, dat moet ik er eerlijk bij zeggen. Het pas echt niet in een dieet. Er zit ook alcohol in, dus wie dat niet wil drinken moet het zonder de Licor 43 maken. Heb ik nog niet geprobeerd, maar is misschien best heel lekker!

Wat heb je nodig?

Om deze warme herfstige appelsap met Licor 43 te maken heb je slechts 5 ingrediënten nodig. Dat valt mee hè? De meeste mensen hebben niet standaard Licor 43 in huis, dus je moet er waarschijnlijk wel echt de boodschappen voor doen. Toch is dat wel de moeite waard. Licor 43 koop je gewoon bij de slijter trouwens, de rest kun je vinden bij de supermarkt.

  • 300 ml appelsap
  • kaneelpoeder
  • steranijs
  • 100 ml Licor 43
  • 60 ml slagroom
  • poedersuiker naar smaak

Zo maak je het

Zorg voor een flink theeglas waar 300 ml makkelijk in kan. (mijn theeglas is gewoon de pot van de chocopasta die we in Tsjechië kochten in de vakantie haha) Het kan trouwens ook in een mok, maar in een doorzichtig glas ziet het er nou eenmaal net even iets leuker uit vind ik. Doe de appelsap, de Licor 43, wat kaneelpoeder en de steranijs in een pannetje en breng nèt niet aan de kook. Dus als je ziet en hoort dat het begint te bubbelen, haal je de pan van het vuur. Klop ondertussen de slagroom lobbig met flink wat kaneel en poedersuiker naar smaak. Hoe zoeter, hoe slechter zeg ik altijd, dus maak daarin je eigen keuze 🙂 Giet de hete vloeistof in het theeglas en doe de kaneel slagroom erop. Zet er een lepel of roerstaafje in, leg een steranijs op de slagroom ter decoratie en strooi er nog wat kaneelpoeder overheen. Meteen serveren. Gratis tip: doe niet teveel slagroom erop, want alles wat over de rand komt smelt en druipt langs het glas naar beneden. Geloof me, hier spreekt een ervaringsdeskundige 😉 Enjoy!

Warme herfstige appelsap met Licor 43

Vorig artikelThe Mind review spel
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #301
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in