Foto weekoverzicht Judith #397

terpkerkje leidschenveenDe kop is er weer af! De allereerste schoolweek en werkweek zit erop. Heel eerlijk vond ik het heerlijk 🙂 Na 6 weken af en toe een paar uurtjes alleen in huis te zijn. Rust om me heen in plaats van de hele dag kwetterende kinderstemmen en ge-mamma. Ik had ‘s avonds zelfs energie over om te sporten of schoon te maken. In de vakantie was ik iedere dag bekaf om 21.00 uur van de hele dag zorgen en entertainen. Nu genoot ik enorm van de schoolverhalen van alle vier de kinderen toen ze thuiskwamen. Ze hebben een goede start gemaakt! 

Maandag

Even wennen, de wekker die vroeg ging. Ik had superslecht geslapen. Deels omdat Fee heel onrustig was. Zenuwachtig denk ik. Ze kwam haar bed uit wegens buikpijn en lag later ook in haar slaap nog te huilen. Daardoor was ik zelf ineens over mijn slaap heen en lukte het tot 3 uur niet om de slaap te vatten. Beetje jammer. Nadat ik de kinderen had uitgezwaaid ging ik zelf even kort naar de sportschool voor een kickstart van de dag 🙂 Daarna opende ik mijn mail en had ik meteen genoeg werk te doen. Om half 12 stapte ik in de auto richting Voorburg, waar ik met een collega had afgesproken voor de lunch. We troffen het: mooi weer, lekker aan het water. Prima opstarten zo. In de middag moest ik een overleg voor de dag erna voorbereiden. Dat deed ik op de werkkamer, want de kinderen waren inmiddels thuis van school. Wat fijn was: Sterre kookte deze dag! Ze was nog vrij en had dat aangeboden. Zo kon ik nog een uurtje langer doorwerken. Ze maakte homemade pizza en dat was erg lekker. 

Lenthe en Fee naar school 2022

Dinsdag

Werkdag nummer 2. Ik had gelukkig goed geslapen en had weinig moeite met opstaan deze dag. De pubers moesten ook voor hun eerste dag. Nadat ik ze had uitgezwaaid, moest ik zelf ook weg voor een afspraak op mijn werk. Het was leuk om een deel van mijn collega’s weer te zien en te spreken. Daarna had ik met de intervisiegroep op mijn werk afgesproken op het strand. Geen straf met dat heerlijke weer! Na de intervisie bleven we hangen voor de lunch. Rond 14.00 uur ging ik richting huis, waar ik eerst luisterde naar de verhalen van de kinderen en daarna mijn laptop nog even aanzwengelde. Ook had ik nog wat telefoontjes te plegen. Zo vloog de dag voorbij. Ik maakte ravioli met champignon, pijnboompitten en verse tijm en na het eten had ik zelfs nog energie over om een rondje te rennen. Dat ging lekker. Daarna hebben Maik en ik nog even wat tv gekeken in bed en zijn we lekker gaan slapen. 

Yuren en Sterre weer naar school 2022

Woensdag

Het was opnieuw een goeie nacht geweest. Iedereen was woensdagochtend het huis uit en ik genoot van de stilte om me heen. Hoewel woensdag mijn vrije dag is, ben ik toch begonnen met mijn werkmail. Ik had nog wel wat te doen, langzaam begint alles weer op te starten. Daarna had ik tijd om nog wat voor mezelf te werken. 

juut in de tuin laatste dag 45 jaarJuut intervisie op het strand 2022

Donderdag

Ik was jarig! Hoewel ik 46 werd, vond Sterre het grappig om me alvast te laten wennen aan de 50 en stond er dus een 5 en een 0 op de taart. Ik kreeg prachtige cadeaus, waaronder de Muuto Kink vaas in lila die al 2 jaar op mijn verlanglijst stond. Lenthe en Fee hadden ook nog zelf cadeautjes gemaakt, oa een diorama en een doosje met fishermans Friends. Heel schattig. Verder was het natuurlijk gewoon een werkdag. Ik ging taart brengen op kantoor en werd door iedereen gefeliciteerd. Dat was een beetje wennen, want ik ben namelijk ALTIJD in de zomervakantie jarig dus niet gewend dat er zoveel aandacht is voor mijn verjaardag. Bovendien hadden we ‘s avonds ook nog een afscheid van een collega die met pensioen gaat, dus ook daar kwamen veel mensen mij nog feliciteren. Dat etentje was bij Glaswerk in Den Haag, echt een aanrader. 

Judith jarig 46kink vaas muuto lila

 

 

 

 

 

 

glaswerk restaurantgerechtje glaswerk

Vrijdag

Maik werkte thuis vanwege het openbaar vervoer dat staakte. Tussen de middag haalde hij een nieuwe fiets voor Lenthe op die we via Marktplaats hier in de buurt hadden gekocht. Ze heeft al een poos een te kleine fiets, dus dat was ook wel echt nodig. Als verrassing hebben we hem in de tuin gezet met een deken er over heen toen ze thuis kwam van school. Ze had geen idee, dus vond het erg leuk. De rest van de middag werd er natuurlijk gefietst. Fee ging gezellig mee. Ook deden we nog een nieuw Harry Potter spel: Paralitis. We moesten er even inkomen, maar toen bleek het een leuk spel. 

lenthe nieuwe fiets 2022Harry Potter spel paralitis

Zaterdag

Het zomerrooster bij het zwembad is ten einde en zo kon ik voor het eerst weer op zaterdag zwemmen en ook om 7 uur. Wel even wennen hoor! Ik kon geen uur zwemmen, omdat Yuren al vroeg een voetbalwedstrijd had. Dat begint natuurlijk ook weer. ‘s Middags en ‘s avonds vierde ik mijn verjaardag voor vrienden en familie. Ik kreeg van mijn ouders fantastisch mooie oorbellen waar ik heel blij mee ben. Helaas was het niet zonnige genoeg om buiten te zitten, dus zaten we binnen. Het was gezellig. Ik had in plaats van een barbecue dit keer 4 soorten pastasaus gemaakt, zodat iedereen pasta mee kon eten met een saus naar keuze. De sauzen had ik ‘s morgens al gemaakt, dus ik hoefde alleen de pasta nog maar te koken. Ideaal. Sterre ging voor het eerst werken in een restaurant. Ze vond het superspannend, maar het was natuurlijk heel leuk. Ze kwam enorm enthousiast thuis en heeft de komende weken al regelmatig werkavonden gepland staan. Ik heb zelf ook altijd in de horeca gewerkt vanaf mijn 15e, dus ik vind het goed voor haar om deze ervaring op te doen. Oppassen doet ze ook nog tussendoor, maar hier leert ze dan ook in een team samenwerken. 

oorbellen zeeuwse knopkerkje op de terp leidschenveen

 

 

 

 

 

 

verjaardag 2022

 

Zondag

We sliepen uit. Het was heel grappig, want Fee was kennelijk vroeg wakker en ws bij ons geweest. Ze had een foto gemaakt terwijl we sliepen met mijn telefoon en er een hartje bij getekend. Ik vond ‘m later vandaag in mijn album. Ze vond dat we zo schattig waren 🙂 Maik en ik gingen allebei hardlopen als eerste. Ik mag van de sportfysio nu 1 km van de 5 heel hard lopen, dus zoals ik dat gewend was voor Corona. We gaan dan kijken wat het doet. Ik heb al heel lang geen klachten meer, maar ik vind het wel spannend. De hele dag ging het in elk geval goed, maar soms komen de hartkloppingen pas 1 of 2 dagen later. Even afwachten dus. Als het goed gaat, ga ik dinsdag weer. Toen we gedoucht hadden, zijn we de auto ingestapt om even naar het terpkerkje van Leidschenveen te rijden. Dit is geen echt kerkje, maar meer een kunstwerk. Toch ligt het heel mooi. We klommen naar de top en maakten wat foto’s. Daarna terug naar huis, waar inmiddels de Grand Prix begon. Die hebben we de rest van de middag gekeken en dat was natuurlijk een mooie race. Sterre kookte en ik eindigde nog even vind de zon, die gelukkig scheen vandaag. 

kerkje op terp leidschenveen

Vorig artikelEen kickstart voor de komende herfst: zo houd je je immuunsysteem op peil
Volgend artikelBack to school en koken, hoe dan?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in