7 x spectaculaire reuzenraden in de wereld

spectaculaire reuzenraden in de wereld reuzenrad pierVoor wie hoogtevrees heeft is dit misschien een spannende blog, maar op reuzenraddag leek het me leuk om eens te schrijven over spectaculaire reuzenraden in de wereld. Nu moet je weten dat ik ook niet zo’n held ben met hoogtes hoor. Toch vind ik het uitzicht in een reuzenrad vaak fenomenaal en haal ik mezelf toch over om te gaan. Het laatste rondje kan ik dan wel genieten, daarvoor zit ik te shaken. In deze blog: 6 x spectaculaire reuzenraden in de wereld.

Lees ook: Het Ruhrgebied, verrassende pareltjes industrieel erfgoed

7 x spectaculaire reuzenraden in de wereld (die je ooit eens wil bezoeken)

Het reuzenrad werd uitgevonden door George Ferris, die in 1893 voor de wereldtentoonstelling het allereerste reuzenrad bouwde: Ferris Wheel. Daarna zijn nog vele reuzenraden neergezet. Sommige zijn permanent, maar ze worden ook vaak opgebouwd voor wintermarkten of op de kermis. En je kunt natuurlijk in een reuzenrad in pretparken. Maar niets gaat boven zo’n echt enorm reuzenrad in een fantastische stad. Het uitzicht wat je hebt is eigenlijk altijd waanzinnig, mits je er van kunt genieten natuurlijk. Wie bibberend met vrees voor hoogtes in zo’n bakje zit, kan misschien beter foto’s vanaf de grond maken. Een reuzenrad heeft sowieso iets magisch vind ik. Spectaculaire reuzenraden in de wereld zijn er genoeg, helaas worden sommige ook weer afgebroken.

reuzenrad pier scheveningen

Het reuzenrad op de Pier in Scheveningen

Ik begin dichtbij huis, namelijk het reuzenrad op de Pier. Met dichte bakjes, waar je zelfs in kunt dineren als je dat wil. Lijkt me fantastisch om een keer mee te maken. In dit reuzenrad vierde ik mijn 40e verjaardag, Maik nam me mee op grote hoogte om te genieten van het uitzicht over zee en strand. Bizar mooi, en ook een beetje spannend. Daarna ben ik er nog een paar keer in geweest. Je maakt er geweldige foto’s, zeker tegen zonsopkomst of zonsondergang. Hier moet je echt eens in gezeten hebben.

uitzicht scheveningen reuzenrad

London’s Eye

Iedereen kent London’s Eye. Hiervoor moet je al weken van te voren reserveren en dan nog sta je een poos in de rij voor je aan de beurt bent. Ik heb London’s Eye alleen gezien vanaf de Westminster Bridge, en ben er niet in geweest. De tijd om in de rij te staan vond ik simpelweg te lang. Toch zou ik het nog wel eens willen doen, dat reuzenrad. Het is maarliefst 135 meter hoog en geeft een geweldig uitzicht op de stad Londen.

london eye

Het reuzenrad in Wenen

Het reuzenrad of beter gezegd het Riesenrad in Wenen is één van de oudste ter wereld. In 1897 werd het gemaakt ter ere van de Oostenrijkse keizer Franz Josef I. Het reuzenrad is 65 meter hoog en werd helaas tijdens de Tweede Wereldoorlog ernstig beschadigd. Gelukkig hebben ze het kunnen restaureren en is het weer volop in gebruik. Ook hier moet je aardig lang in de rij staan, maar je kunt online skip the line tickets kopen.

Wiener Riesenrad

Wonder Wheel in New York

Ook een heel bekend reuzenrad is Wonder Wheel in New York. Het Wonder Wheel  staat in een Amusement Park van Deno, waar het beheerd wordt door een familie. Je vindt dit park op Coney Island in Brooklyn. Het beschikt over vijf ritten voor volwassenen en 16 kinderritten, waaronder een tiental gezinsritten die ouders en kinderen samen kunnen rijden. Zeker de moeite waard!

Wonder Wheel New York

Star of Nanchang in China

Van de 10 x reuzenraden ter wereld is dit mogelijk de meest spectaculaire. Maarliefst 160 meter hoog is ie. Hier zie je een filmpje van een rondje in dit toffe reuzenrad. Als ik ooit in de buurt ben, ga ik er zeker in! Dit reuzenrad vind je in het Oosten van de stad. Per cabine kunnen er 8 mensen in en de bakjes zijn voorzien van airco. De meeste mensen vinden het ‘s avonds het meest bijzonder, omdat je dan overal lichtjes ziet.

Singapore Flyer

Dit is op dit moment het allerhoogste reuzenrad ter wereld met ruim 165 m hoog. Je vindt ‘m in Singapore, tussen de wolkenkrabbers. Spectaculair dus!

Singapore flyer reuzenrad

Malaga, een reuzenrad tussen de palmbomen

Ook in Europa kun je nog mooie reuzenraden vinden. Denise van Followmyfootprints bezocht deze in Malaga. Op haar blog kun je er meer over lezen, zij bezocht Malaga met haar kinderen en dan mag een bezoekje aan het reuzenrad natuurlijk niet ontbreken. Zoals je op de foto kunt zien ligt hij tussen de palmbomen, voor een extra tropisch gevoel.

reuzenrad malaga foto denise

Vorig artikelGeld verdienen met Yuccies, mijn ervaring
Volgend artikelWat is er te doen in Winterberg met kinderen?
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in