Bijzondere babynamen

bijzondere-babynamenNog ongeveer 6 weken en onze baby wordt geboren. Inmiddels zijn we wel uit de namen. Voor beiden geslachten hebben we iets. We weten wat het wordt, maar ik ken meerdere verhalen waarbij het geslacht bij de geboorte tòch anders was dan verwacht. In onze zoektocht, hebben we heel wat voorbij zien komen, en ik vind het leuk om een aantal namen met jullie te delen. Wie weet doe je er inspiratie op voor je eigen kindjes?

In januari maakt de Sociale Verzekeringsbank altijd bekend welke namen het meest populair waren in het jaar ervoor. In 2014 waren dat voor de meisjes: Sofie, Sara, Evi, Emma, Julia, Nora, Zoë, Isabella, Mila en Lisa. Voor de jongens ging het om Luuk, Lucas, Daan, Milan, Bram, Finn, Mohammed, Levi, Sem en Liam. Allemaal vrij korte namen dus.

Ik kan jullie alvast verklappen, onze namen staan niet in de top 10! Zelfs niet in de top 50 🙂

Ik vind eigenlijk best veel namen mooi, maar ik houd toch het meest van namen die je niet zoveel hoort. Veel inspiratie haalde ik uit het bijzondere voornamenboek Rocking Names. Ik schreef daar al eerder over. Op de blog van Rockingnames vind je ook veel inspiratie. Wat dacht je van Souwie, Bowi, Rune, Yoes of Lotus voor een meisje? En Brant, Lev, Arwen, Ruig of Lothar voor een jongen?

Namen zijn heel persoonlijk. Sommige vind je vreselijk, anderen heel leuk. Smaken verschillen. Gelukkig maar. Anders zouden we allemaal hetzelfde heten.

Vertel eens, hoe heten jouw kinderen?

En wie durft de naam van onze baby te raden? Als iemand het raad, ontvangt ie een mooi pakket met recensieproducten! Geef via onderstaand formulier door wat jij denkt dat wij krijgen, een jongen of een meisje, en welke naam we zullen geven. Je mag ook nog de geboortedatum gokken! Bij meerdere goede inzendingen kijk ik wie er het dichtste bij zit.

Ter info:  onze andere kinderen heten Sterre, Yuren & Lenthe en ik ben uitgerekend op 14 maart 2015.

rockingnames

  Winactie formulier

  Voor een snelle afhandeling vragen we je je adres in te vullen.
  Naam (verplicht)

  Adres

  Postcode

  Woonplaats

  E-mail (verplicht)

  Naam van de actie (verplicht)


  Jouw antwoord (verplicht)

  Hoe heb je ons gevonden?

  Wil je onze nieuwsbrief met extra kortingen en winacties ontvangen? (maximaal 2x per maand)

  JaNeeIk ontvang hem al

  Ik ga akkoord met de voorwaarden (verplicht).
  Ik heb kennis genomen van de privacyverklaring (verplicht).

   

  Vorig artikelEen kijkje achter de schermen bij Kado & Zo
  Volgend artikel5 romantische overnachtingen voor Valentijnsdag
  Judith van Wijk
  Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in