Bijzondere babynamen

bijzondere-babynamenAls je zwanger bent is het tijd om een babynaam te gaan bedenken. Daar heb je nog wel even voor, want meestal ontdek je een zwangerschap zo’n 7,5 maanden voor de baby komt. Toch gaat het sneller dan je denkt. Sommige mensen weten allang een paar namen, omdat ze die in de loop van hun leven ergens zijn tegengekomen en altijd hebben onthouden. Anderen hebben nog geen idee. Er zijn mensen die gaan voor simpele en bekende babynamen, maar er zijn er ook die juist bijzondere babynamen zoeken. 

Lees ook: Wordt het Djurre, Jelmer, Hiske of Rixt?

Bijzondere babynamen

Ieder jaar in januari maakt de Sociale Verzekeringsbank bekend welke namen het meest populair waren in het jaar ervoor. In 2014 waren dat voor de meisjes: Sofie, Sara, Evi, Emma, Julia, Nora, Zoë, Isabella, Mila en Lisa. Voor de jongens ging het om Luuk, Lucas, Daan, Milan, Bram, Finn, Mohammed, Levi, Sem en Liam. Allemaal vrij korte namen dus. In 2022 waren het voor de meisjes: Emma, Julia, Mila, Sophie, Olivia, Yara, Saar, Nora, Tess en Noor. Voor de jongens Noah, Liam, Luca, Lucas, Mees, Finn, James, Milan, Levi en Sem. Zo zie je dat het door de jaren heen maar weinig veranderd. 

Top 10 naam of juist niet?

Ik vind eigenlijk best veel namen mooi, maar ik houd toch het meest van namen die je niet zoveel hoort. Veel inspiratie haalde ik destijds uit het bijzondere voornamenboek Rocking Names. Ik schreef daar al eerder over. Op de blog van Rockingnames vind je ook veel inspiratie. Wat dacht je van Souwie, Bowi, Rune, Yoes of Lotus voor een meisje? En Brant, Lev, Arwen, Ruig of Lothar voor een jongen? Namen zijn heel persoonlijk. Sommige vind je vreselijk, anderen heel leuk. Smaken verschillen. Gelukkig maar. Anders zouden we allemaal hetzelfde heten.

Hoe heten mijn eigen kinderen?

Ik heb uiteindelijk 4 kinderen gekregen. Wat een rijkdom! Het zijn 3 meisjes en 1 jongen. De meisjes heten Sterre, Lenthe & Fee en de jongen heet Yuren. Jaren later ben ik nog steeds blij met deze namen. Zelf had ik bij mijn laatste dochter de naam Pip op mijn lijstje, maar dat vond mijn man niet leuk. Nu heet onze vogel zo 🙂 Ik ben trouwens wel eens mensen tegen gekomen die deels dezelfde namen aan hun kinderen hebben gegeven. Blijkbaar is het een bepaalde stijl die bij ons past. 

rockingnames

 

Vorig artikelEen kijkje achter de schermen bij Kado & Zo
Volgend artikel5 romantische overnachtingen voor Valentijnsdag
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in