Op je mooist tijdens je zwangerschap

positiemode babywalzWanneer je zwanger bent, verandert er veel aan je lichaam. Je buik wordt natuurlijk boller, maar ook je borsten groeien en je huid kan er anders uitzien dan normaal. Je merkt al snel dat je gewone kleding niet meer helemaal goed zit. Je kunt dan natuurlijk kleding in een grote maat kopen, maar die valt ook ruimer op plekken waar je lichaam hetzelfde blijft en staat daardoor vaak niet zo flatteus. Daarom is het aan te raden om positiekleding te kopen. Gelukkig is er tegenwoordig zoveel keus op het gebied van zwangerschapsmode, dat het niet moeilijk is om er ook tijdens die 9 maanden hip bij te lopen. Maar waar moet je nu op letten bij het kiezen van positiekleding?

  • Kies de juiste maat. Je positiekleding zit natuurlijk het prettigst wanneer je de juiste maat kiest. Over het algemeen geldt hierbij een eenvoudige stelregel: kies de maat die je normaal ook hebt. Toch hangt dit ook van het merk positiekleding af en is het goed om je eerst te verdiepen in hoe een bepaalt kledingmerk valt. Kijk voor specifiekere informatie eens in de maattabel van deze webshop.
  • Koop passende lingerie. Het juiste ondergoed zorgt ervoor dat ook je bovenkleding mooier valt. Dit geldt tijdens je zwangerschap net zo goed. Let er daarom op dat je een goed passende zwangerschaps-bh kiest. Omdat je borsten meestal voller worden als je zwanger bent, is het bij positiebh´s aan te raden om te kiezen voor een grotere maat dan je normaal hebt.
  • Investeer in basics. Positiekleding draag je gedurende een relatief korte tijd, waardoor het eigenlijk zonde is om veel zwangerschapskledingstukken in te slaan. Wanneer je kiest voor een paar stijlvolle basisstukken is dat ook helemaal niet nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een goede zwangerschapsjeans, een mooie jurk, een paar basic hemdjes en tops en een paar comfortabele leggings.
  • Experimenteer met accessoires. Omdat je zwangerschapsgarderobe meestal niet zo uitgebreid is als je normale garderobe, kan het lastig zijn om te variëren met je outfits. Een goede manier om er toch steeds weer anders uit te zien is het gebruiken van accessoires. Andere schoenen, een leuk sjaaltje of een opvallende ketting geven weer een heel andere draai aan je kleding.
  • Let op materialen. Kies voor materialen die rekbaar zijn, zodat ze zich aanpassen aan je lichaam, maar die tegelijk ondersteuning bieden. Let er daarnaast op dat de stof van een kledingstuk voldoende ademt; ook in verband met de opvliegers waar veel vrouwen tijdens hun zwangerschap last van krijgen.
  • Leen van anderen. Heb je familieleden of vriendinnen die onlangs een kindje gekregen hebben? Zij hebben vast nog wel wat positiekleding in de kast liggen die ze zelf niet meer gebruiken. Het lenen van kledingstukken scheelt jou geld en zij vinden het waarschijnlijk alleen maar fijn dat die ongebruikte kledingstukken weer een nieuwe bestemming krijgen.

Kijk voor meer handige zwangerschapstips eens bij andere artikelen in de categorie´baby.

positiekleding babywalz

Beeldrechten: Flickr Ashlea+Adam’s Maternity Shoot
.alicia.kowalski. CC BY 2.0 Bepaalde rechten voorbehouden

Vorig artikelFoto op hout, hét ideale cadeau voor de feestdagen
Volgend artikelEen kijkje achter de schermen bij: Hanging Houses
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in