Een kijkje achter de schermen bij Kado & Zo

ikBij Hip & Hot vinden we het leuk om af en toe een kijkje achter de schermen te nemen. Omdat we nieuwsgierig zijn naar de personen die achter een logo of webshop of website zitten. Deze week interviewen we Louise die met veel passie Kado & Zo runt!

Wil je iets over jezelf vertellen?

Ik, Louise (30 jaar), woon samen met mijn man Nick in Elst. Lekker dichtbij de winkel, zo kan ik maandag tot en met zaterdag snel naar mijn winkel fietsen. Ik hou van thee met chocolade, lekker eten (maken), veel kleur en kaarten sturen.

Waarom begon je voor jezelf?

Voordat ik begon met Kado & Zo heb ik zeven jaar lang gewerkt in een kadowinkel in Nijmegen, hier deed ook de inkoop voor de winkel. Voor mijn werk was ik altijd om zoek naar leuke nieuwe producten en miste een leuke kadowinkel in Elst. Elst heeft een leuk centrum heeft met veel leuke winkels van kleine ondernemers, niet veel grote ketens! Echt een verschil met de stad. En ik vond én vind Kado & Zo een aanvulling voor het dorp.

Wat was er eerder: de webshop of de winkel?

Oktober 2008 opende ik de deuren van de stenen winkel. Twee jaar later in 2011 verkocht ik mijn allereerste artikel online. Een koekoeksklok met een aap erin! Nu verstuur ik dagelijks pakketten door het hele land.

kadootjes inpakken

Waarom maakte je de stap om het beiden te doen?

Graag wilde ik de stenen winkel uitbreiden met een webshop. Vooral om heel Nederland te bereiken, maar ook de mensen in en om Elst vanuit je luie stoel te laten zien welke producten er in de winkel staan. Bijna elk product in de winkel staat ook in de webshop. Ze zeggen heel vaak dat je geen contact meer hebt met de klant als je een webshop hebt, regelmatig krijg ik een mail van een online klant, dat ze het zo leuk vinden dat de producten allemaal zijn ingepakt en dat er een handgeschreven kaartje bij zit. Zo probeer ik het persoonlijk te maken.

Waar komt de naam vandaan?

Kado & Zo is een simpele naam, kort maar krachtig, je weet gelijk wat je hier kunt vinden. Daardoor komen er ook vaak mannen die op zoek zijn naar een cadeau in mijn winkel. Ik heb niet alleen kado’s voor een ander, maar ook kado’s voor jezelf. Zelfs kleding met printjes en felle kleuren en sjaals van POM Amsterdam.

Wat geeft je energie in je werk?

Van heel veel dingen krijg ik energie. Ik werk alleen, heb geen personeel en een winkel en webshop draaien is veel werk. Ik word blij van mensen die de winkel in komen lopen en zeggen: ‘Het kado wat ik vorige week aan mijn vriendin heb gegeven was een groot succes!’ Het is heel erg leuk om te horen dat mensen blij worden van mijn winkel en daar word ik dan ook weer blij van.

SONY DSC

Waar let je op bij de keuze van nieuwe producten?

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe producten, dagelijks speur ik naar leuke nieuwe producten in tijdschriften, blogs, internet, beurzen en hippe marktjes.

Soms moet je veel moeite doen om een verkooppunt te worden van een merk. Wanneer het lukt om een nieuw merk te scoren word ik daar heel erg blij van.

Ik moet volledig achter een product staan, ik wil graag weten waar een product vandaan komt, wie het heeft bedacht. Het verhaal achter een product vind ik heel erg belangrijk. Dat probeer ik ook altijd te vertellen aan de klanten.

Bewaar je al je voorraad voor de webshop in de winkel? Is dat ook waar je altijd werkt?

De voorraad van de winkel is ook de voorraad van de webshop. Achter in de winkel heb ik een magazijn, waar alle voorraad ligt. Wanneer ik een webshop bestelling binnen krijg op mijn winkel, haal ik het gelijk uit de winkel of het magazijn. Ik moet alles bij elkaar hebben, want de bestelling gaat dezelfde dag nog de deur uit

Thuis in onze woonkamer staat een grote tafel met een computer, daar werk ik op maandag als de winkel gesloten is en (bijna) elke avond. Elk product wat binnen komt in de winkel moet in de webshop gezet worden, doe ik de hele administratie, volg ik alles op social media, lees ik blogs en pin ik leuke foto’s op Pinterest.

papier

Wat vind je het fijnste plekje in de winkel?

Achter de toonbank! Hier pak ik alle kado’s in, schrijf ik alle hand geschreven kaartjes die ik bij de webshop bestelling toevoeg en ook de webshop bestellingen worden hier ingepakt!

Hier drink ik mijn grote koppen thee met af en toe chocolade erbij, want de Tony’s Chocolonely chocoladerepen liggen ook op de toonbank.

Waar vinden we je online?

Twitter, Facebook, Pinterest en ik Blog. Het is leuk om zo contact te hebben met de klanten, de klanten die ik heb op de webshop, maar ook de klanten die ik ken uit de winkel. Het is leuk om de reacties te lezen wanneer ik een nieuw product binnen heb. Het is leuk als een klant vraagt in de winkel naar een product wat ze hebben gezien op Facebook.

impressie winkel producten

Wat is het grootste compliment dat iemand je gegeven heeft?

‘Ik word al blij als ik hier in de winkel ben!’ Ik hoor dit regelmatig van klanten die in de winkel zijn. Ik vind dat zo ontzettend leuk om te horen.

Wat doe je als je niet aan het werk bent?

Wanneer ik niet aan het werk ben sta ik graag in de keuken. Geen moeilijk ingewikkelde recepten, maar lekker simpel. Wanneer je me volgt op Facebook en Twitter zie je dat vaak voorbij komen. In de weekenden vind ik het heerlijk om thuis te zijn, samen met mijn man de polder in te gaan om uit te waaien aan de Waal of spelen we met familie en vrienden vaak het Keezbord, wat ik sinds kort ook verkoop in de winkel. Het is een soort mens-erger-je-niet maar dan voor gevorderden en het is heel verslavend.

mijn huis

Wat is je best verkochte artikel?

In de webshop is de wordbanner een topper! In de winkel verkoop ik heel veel kaarten, mijn collectie bestaat uit meer dan 600 verschillende kaarten. Klanten komen specifiek voor een kaart naar de winkel om een kaart uit te zoeken.

banner

Welke producten wil je onze lezers als tip meegeven?

POM Amsterdam sjaals

In het voorjaar van 2011 kocht ik mijn allereerste POM Amsterdam sjaal bij eigenaresse Liesbeth op een hippe markt. Deze sjaal droeg ik dag en nacht. POM Amsterdam is zo’n merk waarbij het een tijdje heeft geduurd voordat ik het in de winkel en webshop ging verkopen, maar aan het eind van 2011 lagen de sjaals in de winkel. Ik ben fan en Elst en omstreken hebben er een hoop nieuwe POM liefhebbers bij gekregen.

TIP pom sjaals

Poster Never Grow Up

De tekst Never Grow Up is voor iedereen van toepassing. Never Grow Up, it’s a trap!

Ontworpen door de Nederlandse blogger Anki van Zilverblauw.

TIP poster never grow up

Stapelbare wasco

Origineel kado voor kinderen, deze stapelbare wasco in vrolijke kleuren is sterk en makkelijk vast te houden met kleine handjes. En wat ik ook belangrijk vind: de wasco krijtjes zijn gemaakt van natuurlijke materialen en zijn duurzaam geproduceerd.

TIP stapelbare wasco

One line a day

Vorig jaar voor mijn verjaardag kreeg ik dit dagboek van een vriendin. Sindsdien verkoop ik hem ook in de winkel en webshop. In dit dagboekje schrijf je elke dag één zin en dat vijf jaar lang. Elk jaar begin je weer op dezelfde pagina, en schrijf je onder elkaar. Zo kan je eerdere gedachten en herinneringen van de vorige jaren opnieuw lezen!

TIP one line a day

Weekend ontbijtboek

Uitgeverij Snor is mijn favoriete uitgever! Als ik Claudette en Annemarieke op de beurs zie ben ik altijd weer benieuwd welke nieuwe boeken ze gaan uitgeven. Het Weekend ontbijtboek is van blogger Yvonne Eijkenduijn van Yvestown en de ontbijtjes die in dit boek staan zijn heel lekker. De ouderwetse wentelteefjes op bladzijde 43 heb ik al vaak gemaakt en de appelpannenkoekjes op bladzijde 108 is ook een echte aanrader.

TIP weekend ontbijtboek

 

Vorig artikelDè woontrends voor 2015!
Volgend artikelBijzondere babynamen
Daniëlle van den Oetelaar
Daniëlle is 35 jaar en woont samen met man, zoontje Loek (juli 2015) en poes Mik in Arnhem. Ze werkt als communicatieadviseur bij een afvalrecyclingbedrijf. Maar het liefst is ze thuis. Lekker het bos in, spelen met Loek, hakend op de bank, een nieuw recept uitproberen en op zondag met z'n drietjes in bed wakker worden. Kleine dingen die groots aanvoelen. Voor Hip & Hot neemt ze onder andere kijkjes achter de schermen van webwinkels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in