Binnenactiviteiten met kinderen bij harde wind

binnentips-to-do-kids-stormZondag. En het stormt. Ik gaf vanmorgen al de tip om lekker met de kinderen te gaan vliegeren, maar voor wie niet zo’n durfal is met deze storm, heb ik ook tips voor binnenactiviteiten rondom het thema harde wind.

  • Laat je kinderen een boom in de wind tekenen op wit papier met houtskool. Houtskool heeft de eigenschap dat je het met je vingers kunt uitvegen. Er is speciale tekenhoutskool te koop bij winkels als Pipoos, maar met gewone bbq houtskool lukt het ook.
  • Bomen en huizen in de wind kun je ook met vetkrijt en ecoline laten tekenen. Eerst het vetkrijt, daarna er overheen met grijs-zwarte ecoline om de tekening een stormachtig effect te geven. Laat kinderen eerst plaatjes zien van bomen met zwiepende takken in de wind (even googlen)
  • Het is ook leuk om proefjes te doen met wind. Op de website van Proefjes.nl staan er een heleboel, zoals “een zak vol wind“, of andere proefjes over lucht.
  • Er zijn diverse boekjes over storm en wind, die leuk zijn om voor te lezen aan kinderen. Zoals bijvoorbeeld dit hartverwarmende boek “Storm in het bos“. Er zijn nog meer leuke boekjes over storm, je vindt ze hier.
  • Fiet wil rennen! is een prachtig prentenboek, maar er is tevens een educatieve app van voor de iPad en de iPhone. Frank Groothof leest voor en het verhaal is op diverse manieren te bekijken. De app is prijzig, €5,99, maar ik vind het absoluut de investering waard! Mijn kinderen kijken het keer op keer, zo leuk vinden ze het verhaaltje.
  • Tot slot is het natuurlijk ook gewoon heerlijk om iets lekkers te bakken. Wij beginnen zo aan brownies, hebben we straks iets voor bij de thee!

Heb jij nog aanvullingen voor binnenactiviteiten rondom dit thema? Laat ze achter bij de reacties, dan voegen we ze toe.

storm in het bos prentenboek

Vorig artikel7 leuke vliegers voor stormachtig weer
Volgend artikelWit , wit en nog eens wit
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in