Eerste hulp bij verdwaalde kinderen

polsbandjeIn de vakantietijd gaat mening gezin wel eens een dagje weg. Naar een pretpark of het strand, een festival of iets anders waar veel mensen bij elkaar zijn. Kinderen kun je in een oogwenk kwijtraken. Zeker in deze tijd, waarin we regelmatig op onze smartphone bezig zijn. Je kijkt op en weg is je zoon of dochter. Wij hebben het vorige zomer voor ons neus zien gebeuren op het strand. Een moeder die aan het sms-en was, even niet keek, en haar kleintje liep weg. Toen de moeder op keek en ontdekte dat haar dochtertje weg was, rende ze in paniek de strandtent binnen waar ze vlak voor zat. Blijkbaar trok ze de conclusie dat haar dochtertje daar naar binnen was gegaan. In de tussentijd dat zij daar zocht, zagen wij het betreffende kindje steeds verder weg lopen. Terwijl ik haar in de gaten hield, ging Maik de moeder waarschuwen. Zo vond ze haar dochter snel terug, maar dat had heel anders kunnen aflopen.

Wat kun je nou het beste doen om je kindje zo snel mogelijk terug te vinden? Hier vier tips:

-Koop een polsbandje met de naam van het kind en de telefoonnummer. Doe dit om als je naar een druk bezochte plek gaat, zodat je kindje altijd jouw telefoonnummer bij zich draagt. Je kunt dan snel gebeld worden door iemand die je kind helpt.

-Zorg dat je kinderen een fel shirt aan hebben, zodat je ze snel weer in het vizier kunt krijgen.

-Naast een polsbandje kun je ook een naamplaatje voor om de nek kopen.

-Wil je er wat meer aan uitgeven en zeker zijn dat je je kind snel terug kunt vinden, dan is het misschien een idee om een Looqi aan te schaffen. Met deze GPS-tracker en een app kun je snel zien waar je kind zich bevindt.

looqi

Vorig artikelGratis printable: vakantiedagboek
Volgend artikelKinderboekentip: de krijtjes staken!
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

1 REACTIE

  1. Nog een tip: maak een foto van je kindje, zodat je kan laten zien hoe ze/hij er uit ziet en welke kleren het draagt!
    En een Roundy is ook een goed (en betaalbaar) alternatief!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in