Rootsmann voor vintage meubels met een eigen verhaal

img-8572Wij zijn niet zo van de 13 in een dozijn meubels en spulletjes in huis. We hebben een heel bijzonder dressoir (de sloeberkast, zoals de kinderen ‘m noemen), een antieke Italiaanse plafondlamp en ook onze tweeënhalve meter hoge poster van Gustav Klimt is een eye-catcher. We zijn eigenlijk constant op zoek naar nieuwe, hippe shops die producten aanbieden die bij onze smaak passen.

Eén van mijn favoriete meubelmerken is daarom Rootsmann. Een merk met bijzondere vintage meubels en accessoires, allen met een eigen verhaal. De ene keer heeft het meubel een historisch design, de andere keer vertelt juist het materiaal een bijzonder verhaal. Denk aan een kast waarvan het design is afgeleid van een authentieke Amsterdamse hoerenkast uit de 18e eeuw. Of een eettafel gemaakt van het hout van een oude Indonesische vissersboot. Zo haal je niet alleen een stoer en kleurrijk meubel, maar ook een stukje geschiedenis in huis. En kijk, dat dat vind ik wel wat!
img-7993

Ik ben al een tijdje op zoek naar een kek kastje voor de slaapkamer, zo eentje waar je van alles in kwijt kunt. Ondergoed, sokken en allerlei andere frutsels, je kent het wel. Maar het is nog een hele opgave gebleken een ideaal kastje te vinden. Deze die ik vond bij de lockerkasten op de site van Rootsman vind ik wel gaaf. Het is een zachtgroene originele instrumentenkast. Wat ik zo handig vind, is dat de kast, laatjes, vakjes én deurtjes heeft. Wat mij betreft een ideaal cadeau voor sinterklaas. Wat vinden jullie?

img-8188a

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here